GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT CRISTIAN ȚOPESCU

A MURIT CRISTIAN ȚOPESCU // Țopescu a uitat de PCR și Ceaușescu după calificarea României la Mondialul din 70: "Ne-au tăiat de la primă"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 15 mai 2018 18:38

Cristian Țopescu a murit astăzi, la 81 de ani. Acesta suferea de mai multe afecţiuni cronice.

În 1969, România s-a calificat la Campionatul Mondial după 31 de ani de secetă. La emisiunea de după calificare, Cristian Țopescu s-a axat pe performanță, fără a aminti nici măcar un moment de conducerea PCR. Iar cei care au avut de suferit au fost, de data aceasta, fotbaliștii.

"După meci, Cristian Țopescu ne-a invitat la Televiziunea Română și am făcut o emisiune dedicată calificării. În acele momente nimeni n-a mai ținut minte să mulțumească Partidului Comunist Român sau lui Ceaușescu, așa cum se obișnuia. De asta ne-au tăiat de la primă.

Ni se promiseseră vreo 35.000 de lei și ni s-au dat cred că de zece ori mai puțin. Cam 3.500, adică un salariu bunicel pe atunci. N-am plîns după bani, bucuria calificării la un Campionat Mondial era prea mare", a povestit Emeric Dembrovschi pentru Gazetă acum 5 ani.

Vezi și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 Mai 2018, 06:49

Aceasta amintire imi remeoreaza o alta petrecuta in meciul Spania-Romania. Era antrenor Titi Teasca iar in teren era si Ozon. Scorul lua proportii, spaniolii marcand "la foc continuu". Pe teren, Ozonel se uita incantat la jocul adversarului. Trezit din reverie, Teasca i s-a adresat lui Ozon: "Hai Ozonele, participa si tu la joc!". La care Ozon i-a replicat: "Lasa-ma nea Titi sa-mi clatesc ochii, ca prea frumos joaca spaniolii astia!".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează