GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Charlie Whiting, director de curse din Formula 1, a murit cu o zi înaintea Marelui Premiu de la Melbourne, care deschide sezonul

Charlie Whiting, dreapta, foto: Guliver/gettyimages
Charlie Whiting, dreapta, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 14 martie 2019 09:24

Charlie Whiting, directorul Formula 1 și unul dintre cei mai influenți oameni din sportul cu motor, a murit la vârsta de 66 de ani, informează BBC.

Whiting a suferit un embolism pulmonar fatal pe când se afla la Melbourne, acolo unde, mâine, debutează antrenamentele pentru prima cursă oficială a sezonului de Formula 1.

Whiting dădea startul curselor și supraveghea toate regulamentele din Formula 1. Era omul la care se duceau toți piloții care aveau o problemă. Vechi în ierarhia Formulei 1, britanicul s-a alăturat FIA (Federația Internațională de Automobilism) din 1988.

Sebastian Vettel (Ferrari) a declarat că a vorbit cu Charlie ieri: "Am mers cu el pe circuit pentru câteva curbe și am vorbit. E dificil să vezi că nu mai e aici. El era omul nostru, al piloților. Există regulamentele, apoi noi, iar el era omul din mijloc. Avea mereu ușa deschisă, era un om bun”.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  14 Martie 2019, 13:52

Dumnezeu sa-l ierte ! A fost un om respectat de toata lumea. Era de când lumea in F1. Bunul sau prieten, marele Ayrton Senna a murit in bratele lui. Acum s-a stins si el..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează