GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT ILIE BALACI

CORESPONDENȚĂ DIN CRAIOVA // FOTO Unite de tragedie » Cele două Universități au lăsat deoparte războiul la înmormântare: "Astăzi a fost zi de pace. Un armistițiu semnat post-mortem de Ilie Balaci"

FOTO: Raed Krishan +18   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 23 octombrie 2018 19:33

Cele două Universități, din Liga 1 și Liga a 3-a, au venit astăzi la înmormântarea lui Ilie Balaci, iar galeriile au scandat la unison.

În 2013, Gazeta titra "Leul cu două capete" când la Craiova apăruseră două echipe în liga secundă. CSU și FCU pe atunci au avut dispute atât în teren, cât și în afara acestuia. Legate de palmares, de istoric, de culori, discuții care au scindat și au adus nenumărate dispute în Bănie. Astăzi a fost zi de pace. Un armistițiu semnat post-mortem de Ilie Balaci.

Prima care a apărut la stadion a fost Universitatea din prima ligă. În frunte cu liderii Mitriță și Mateiu, fotbaliștii lui Mangia s-au recules la mijlocul terenului.

De la Mitriță la Ciucă

Apoi, după mulțimea în albastru și-a făcut apariția și grupul alb. În frunte cu Marcel Pușcaș, noul conducător al trupei din eșalonul terț, căpitanul Mădălin Ciucă și alți fotbaliști cunoscuți publicului larg, precum atacanții Mihai Dina și Florin Costea. Trupa a fost însoțită și de antrenorul Nicolo Napoli, aflat la un nou descălat pe Jii.

Iar galeriile au însoțit retragerea idolului de pe gazon. Peluza fidelă formației din primul eșalon a aprins prima torțele și a aplaudat ieșirea lui Balaci de pe "Oblemenco". S-a oprit pentru un singur moment, când mama octogenară a fostului star a izbucnit într-un vaiet de durere.

L-au purtat pe ultimul drum

Apoi, la peluza arenei a intrat galeria interzisă pe noul OZN, "Peluza Sud". Aceasta a început să scandeze și a fost acceptată, după atâția ani, de restul suporterilor olteni. Cele două facțiuni au cântat împreună și l-au purtat pe Balaci în afara stadionului și nu numai. Au însoțit echipa și pe străzi, dar și la cimitir, cu mesaje nenumărate:

  • "Tu nu ai cum să mori"
  • "Rămas bun, Ilie Balaci, un zeu al Olteniei unite / Tu ai însemnat Știința, indiferent de clipele de-acum trăite"
  • "Ai redefinit fotbalul și ai adus glorie Craiovei și culorilor Alb-Albastre / Azi plângem în memoria ta, Minune din poveștile copilăriei noastre".

O ultimă scandare pentru un idol al vremurilor de altădată. 

Vezi și: VIDEO + FOTO // Ultimul drum al lui Ilie Balaci: fostul mare jucător al Craiovei Maxima a fost înmormântat la cimitirul Sineasca. TOTUL despre o zi tulburătoare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  24 Octombrie 2018, 18:21

Balaci, Dumnezeu sa-l odihneasca, mai reusi o minune fie si numai pentru cateva zile

victor33
victor33  •  24 Octombrie 2018, 10:57

"Minune din poveștile copilăriei noastre". Superb!

tivireli
tivireli  •  23 Octombrie 2018, 22:51

Am copilarit cu ILIE, iar imaginea lui de la 20 de ani, cu pletele lui blonde, era cel mai frumos inger de pe pamant. Odihneste-te in pace Ilie, si priveste-ne de Sus, poate poti indrepta ceva in fotbalul romanesc.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează