GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DECES

Jean Grama, fost fotbalist la Progresul, arbitru, și oficial la Dinamo, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani

Articol de - Publicat vineri, 10 august 2018 21:13

Marian "Jean" Grama a murit astăzi, la vârsta de 74 de ani, după ce și-ar fi luat pastilele greșit. 

Libertatea a scris zilele trecute că fostul fotbalist, arbitru și organizator de competiții la Dinamo fusese internat de urgență din cauză că și-ar fi administrat greșit pastilele.

Jean Grama a acuzat în ultima perioadă mai multe probleme de sănătate, la începutul anului 2017 fiind internat la Fundeni, la secția de Neurologie, cu o semipareză.

Grama a fost fotbalist la Progresul București și Jiul Petroșani, în anii '60-'70. A urmat o carieră în arbitraj, între anii 1981 - 1991.

În perioada 1990-2000, a fost în structura echipei din Ștefan cel Mare, pe funcția de organizator de competiții, fiind recunoscut în club ca "omul bun la toate".

DE CE I SE SPUNEA "OMUL CU MORȚII"

"Jean Grama era omul cu morții de la Dinamo. După ce murea vreo fostă glorie a clubului, el comanda coroanele, se ocupa cu toate: de groapă, de pomană, de tot. L-am sunat acum și mi-a răspuns fiul său. Mi l-a dat la telefon. I-am zis: «Bă, scoală, să mergem la un șpriț»", declara Constantin David, fost fotbalist la Dinamo, anul trecut pentru Libertatea.


Sezonul 1970/71, în echipamentul Progresului (Divizia A, Loc 15)

amintiri cu nicu "galerie"

În 2003, celebrul fan dinamovist Nicu "Galerie" a fost protagonistul unei întâmplări memorabile, în care a fost implicat și Jean Grama.

Un grup de suporteri ai echipei Dinamo a informat conducerea clubului că fostul șef de galerie, pe numele său Nicolae Paraschiv, a decedat. Oficialii i-au oferit familiei acestuia un ajutor financiar de 30 de milioane de lei vechi, cu care fostul șef al suporterilor dinamovisti a organizat o petrecere. Jean Grama a închiriat și două autocare pentru deplasarea suporterilor la Vîlcea, unde urma să fie „înmormintat“ Nicu "Galerie". Când Grama s-a dus la așa-zisul priveghi, l-a găsit pe acesta mahmur după petrecerea pe care o organizase.

Cariera lui Jean Grama

Jean Grama a debutat pe 21 aprilie 1968, într-un meci între Progresul București și Rapid București, scor 0-0. Ultima partidă oficială a fost tot în tricoul Progresului, într-o înfrângere cu FC Bihor, scor 2-4. Grama a jucat 78 de partide în primul eșalon. 

Ca arbitru, Grama a oficiat 43 de meciuri în Divizia A ca "central" și 154 de meciuri ca asistent. Mai are și 119 meciuri la centru în Liga secundă.

  • Luni, la Dinamo - Viitorul, se va ține un moment de reculegere în memoria lui Grama.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
kordell
kordell  •  11 August 2018, 00:10
Postat de adriann_ pe 10 August 2018, 22:48

Asta ma pregateam sa scriu si eu. Indiferent cu ce echipa ai tine, un asemenea titlu denota ticalosie in stare pura... Mai ales ca e vorba despre un om care si-a petrecut toata viata in fotbal si care tocmai a decedat.

Nici macar in Cancan sau Libertatea nu gasesti asemenea mizerii ,rusine !

kordell
kordell  •  11 August 2018, 00:08

Mari *** trebuie sa fie in redactia acestei fituici anonime !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  11 August 2018, 00:05

Un articol si un titlu scandalos! Rusine ziarului de impachetat telemeaua!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează