GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  A MURIT ILIE BALACI

Lorena Balaci: "Îi ziceam lui tata: «Nu mai merg cu tine la mall, parcă sunt cu ursul după mine prin parc»"

FOTO: Captură TV Digi Sport +7   FOTO
FOTO: Captură TV Digi Sport

Articol de GSP - Publicat marti, 23 octombrie 2018 18:12

Ilie Balaci, legendarul fotbalist al Craiovei Maxima, a fost înmormântat azi la cimitirul Sineasca, după ce a murit duminică, la 62 de ani. (Detalii, video și foto AICI

La slujba care a avut loc pe stadionul "Ion Oblemenco", Lorena Balaci, fiica cea mare a "Minunii Blonde", a vorbit în lacrimi despre tatăl ei. 

"Tata mereu îmi spunea «Eu sunt tatăl tău, dar sunt și al Olteniei». Pentru că eu îi ziceam: «Nu mai merg cu tine în mall. Parcă sunt cu ursul în parc după mine. Toată lumea se oprește să facă poză cu tine. Nu putem să bem și noi o cafea în liniște».

Tata era al Craiovei. Nu degeaba a murit într-o zi de duminică. Nu vreau să-i supăr pe fotbaliștii de la Craiova și de la Steaua, dar duminică seara a fost sărbătoarea lui tata. Au venit 50.000 de oameni și au aprins lumânări pentru ca el să meargă spre lumină.

Le doresc tuturor copiilor să aibă un tată ca al meu. El s-a dus prea devreme, mai avea multe de făcut. Dar știa că noi suntem puternice și ne putem descurca. Poate de acolo, din cer, ne va ajuta mai mult", a declarat Lorena Balaci la TV Digi Sport.

"Fotbalul mi-a dat satisfacții. Dar cea mai mare dintre ele acum este: merg pe stradă și încă lumea mă recunoaște. Sunt copii care la timpul ăla nu existau, nu erau nici măcar în proiect, care mă recunosc. Datorită fotbalului rămân în istoria României. Fie ea și sportivă"  Ilie Balaci, în 2010, pentru emisiunea Replay

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ray51
ray51  •  24 Octombrie 2018, 10:29

Dumnezeu are un job pentru Ilie. Vrea sa antreneze echipa Rai-ului. RESPECT vecinic imensule jucator!

887350011300334
Aurel Dumitrescu  •  24 Octombrie 2018, 09:11

Eram copil, prin anii 80 si fiind la mare, la Eforie Nord, pe plaja de la Belona, l-am cunoscut pe ILIE BALACI. Acolo era cu familia si juca fotbal cu piciorul pe un teren de beton aflat langa plaja. Toata lumea se uita la el, cum sarea acrobatic si trimitea mingea in terenul advers. Era foarte discret si nu vroia sa para cine era de fapt, un mare fotbalist ! A dat mana si cu mine si cu tatal meu, stanjenit poate de faima sa!

289936404944028
Mirel Bodnarciuc  •  24 Octombrie 2018, 00:52

Sincere condoleante pt tatal tau Lorena. Fii tare si fii aproape si de nepotul tau caruia ii doresc sanatate si amicilor lui. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in RAI pe robul sau Ilie !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează