GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  CS BALOTEŞTI - DELTA TULCEA

UPDATE Şoc la un meci amical! Henry, de la Delta Tulcea, A MURIT pe teren: "La controlul de acum o săptămînă nu s-a descoperit nimic"

Articol de - Publicat duminica, 05 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 05 august 2012 20:47

UPDATE Preşedintele tulcenilor, Haralambie Meregiu: "Vreau să clarific două lucruri. În primul rând, îi făceam controale din şase în şase luni, ultima oară pe 27 iulie,  şi nu s-a descoperit absolut nimic! În al doilea rînd, cel despre care se spune că ar fi fratele lui Henry şi ar fi evoluat în acest meci era Mansur, celălalt nigerian al echipei. Mai mult nu pot să declar, sînt terminat, la fel ca toţi băieţii".

UPDATE Iubita fratelui lui Fatai de la Astra Ploieşti, Raluca, a declarat pentru GSP: "Prietenul meu îl cunoştea încă din copilărie pe Henry. Eu am vorbit cu atacantul de la Delta acum cîteva zile, cu ocazia amicalului pe care l-au jucat împotriva Competului. Henry nu a jucat, ci doar a stat în tribună. L-am întrebat de ce nu evoluează, ştiind de la iubitul meu că nu a avut niciodată probleme grave de sănătate. M-a asigurat că nu are nimic, pur şi simplu nu juca, deoarece antrenorul folosise alţi jucători. Eu sînt şocată, deşi îl cunoşteam de doar trei zile - vă daţi seama ce e în sufletul celor care au copilărit cu el sau în cel al colegilor de echipă"

UPDATE "Primul ajutor i-a fost dat de asistentul clubului Delta Tulcea, altfel jucătorul îşi înghiţea limba. Ca să îl salveze, i-au ţinut limba cu fanionul. AM aflat de la clubul tulcean că îşi făcuse vizita medicală înaintea acestui cantonament, iar jucătorul a avut totul perfect.", a spus un oficial al clubului din Baloteşti.

UPDATE "Este o zi tragică pentru fotbalul românesc, dar în primul rând pentru acest băiat şi familia lui. L-am antrenat un an şi jumătate, ne-am văzut aseară, azi-dimineaţă, pentru că stăteam în acelaşi hotel. Noi avem meci cu Steaua, ei aveau amicalul acesta. Ce să mai spun? Suntem şocaţi cu toţii.

Pentru mine, băiatul ăsta a fost un exemplu în pregătire, cît timp l-am antrenat, se pregătea deosebit, a fost un elev bun, cu şanse mari să ajungă un fotbalist şi mai valoros.

Era dorit de echipe din Liga I şi cînd am vorbit cu el ultima dată, astăzi, chiar i-am spus că încerc să-i pun o vorbă bună, să ajungă în Liga I. Ce grea e viaţa uneori", a declarat pentru Mediafax Cristi Dulca, în prezent antrenorul la Universitatea Cluj, dar anterior tehnician chiar la Delta Tulcea.

UPDATE Henry a fost dorit de Pandurii Tîrgu Jiu, însă pretenţiile exagerate ale clubului tulcean nu au fost pe placul oficialilor gorjeni. "Aveam două piste din România. Prima era atacantul Henry, de la Delta Tulcea, un jucător care chiar îşi doreşte mult să vină la noi, dar conducerea lor nu este încă de acord. Cea de a doua variantă, cea din Liga I, a căzut sigur.

În zilele următoare atacantul nigerian va veni aici în Antalya cu echipa sa de club şi cred că aş avea posibilitatea să tratăm mai bine, mai ales dacă voi vorbi cu cei din conducere. Sper să-i pot convinge până la urmă pentru că îl cunosc foarte bine pe jucător. El poate fi o soluţie de perspectivă la Pandurii pentru postul de atacant", spunea Grigoraş, la 3 februarie, pentru site-ul oficial al clubului Pandurii.

UPDATE / Ion Marin, antrenorul care l-a adus pe Henry în România în 2007, la Farul Constanţa, a declarat pentru GSP: "Eu m-am despărţit de mult de el, dar am păstrat legătura. Mă suna, îl sunam. Nu cred să fi avut vreodată vreo problemă, iar ceea ce a spus Paşcovici nu are bază reală. Jucătorii nu au evoluat la început pentru că nu aveau drept de joc, nu aveam cum sa transferăm juniori, conform regulilor europene. Ulterior, s-a reglat problema.

Am vrut să-l ajut, ca şi pe Fatai, şi să-l aduc la un club din Liga 1, dar m-am lovit de preţul mare cerut de cei de la Tulcea.

Probleme cu căldura nu cred că ar fi trebuit să aibă, mai ales că vine dintr-o ţară ca Nigeria, unde e foarte cald. Problema la noi ţine de controalele care se fac jucătorilor, dar şi de medicii care tartează cu superficialitate aceste lucruri".

UPDATE / Fotbalistul Cosmin Paşcovici, care a fost coleg la Farul cu Henry, a declarat pentru GSP: "Ştiu că de cînd l-au adus au fost probleme cu el. Şase luni nu s-a antrenat deloc, dar nu ştiu dacă a avut probleme cu viza sau probleme de sănătate!"

UPDATE / Arbitrul întîlnirii, Marian Ivănescu, a dat primele declaraţii pentru GSP: "Nu-mi vine cred ce s-a întîmplat! E prima oară! Arbitrez din 1994... În minutul 86, am dictat un fault pentru echipa tulceană, în acel moment l-am văzut pe jucătorul lor întins la pămînt.

Din păcate, maşinile de intervenţie de la stadion nu erau dotate cum trebuie. De aceea au fost chemate două ambulanţe, una a venit la 5 minute, a doua la 7. Eu am acordat pauze de hidratare în prima repriză, chiar două. Sînt în stare de şoc! A sosit şi Poliţia, jucătorii tulceni au plecat de la stadion, urmează să îl ducă şi pe Henry la IML".

***

O simplă partidă amicală între o divizionară secundă şi una terţă a devenit scena unei nenorociri.  Chinonso Ihelewere Henry, 21 de ani, a murit pe teren în timpul partide amicale Baloteşti - Delta Tulcea. După ce a evoluat aproximativ 10 minute, la o temperatură de 40 de grade, fotbalistul nigerian al dobrogenilor a căzut pe teren, din cîte se pare din cauza unui infarct.


După mai bine de 30 de minute în care au încercat să îl resusciteze, medicii au fost nevoiţi să declare decesul lui Henry. Colegii şi adversarii, dar şi fratele jucătorului, care se afla la meci, s-au prăbuşit pe teren în lacrimi, îngroziţi de ceea ce s-a întîmplat.

"Este posibil ca fotbalistul să fi avut o malformaţie a inimii, dar încă nu pot da un verdict. De cînd am venit, jucătorul s-a în stop cardio-respirator. Nici o secundă nu a dat semne că şi-ar putea reveni. I s-a acordat primul ajutor după 3-4 minute", a declarat Ioana Tănase, medic al echipajului SMURD care a intervenit la stadionul din Baloteşti.

"Henry a căzut la pămînt. Se întorcea din atac. A intervenit SMURD-ul, i-au aplicat trei electroşocuri", povesteşte Cristea Rusu, secundul echipei tulcene.

"În preajma lui nu se afla nimeni. S-a prăbuşit ca din senin, mai era puţin şi se încheia meciul..", a declarat un oficial al echipei CS Baloteşti.

Delta a avut patru amicale în această săptămînă: cu Sportul Studenţesc, cu Conpet Ploieşti, cu Juventus şi cel de azi de la Baloteşti. Henry nu a jucat deloc în amicalul cu Conpet Ploieşti. Deşi primele voci spuneau că ar fi accidentat, antrenorul Constantin Gache a declarat că l-a menajat pentru a-i vedea la lucru pe jucătorii sosiţi în ultima vreme.

Chinonso Ihelewere Henry, care era în România de 5 ani, se pregătea pentru a-şi depune dosarul pentru cetăţenia română. Evolua pe postul de atacant şi înscrisese 14 goluri în două sezoane pentru Delta, unde venise de la Farul Constanţa.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (236)
gabi_djg
gabi_djg  •  05 August 2012, 21:42
Postat de raulblanco2008 pe 05 August 2012, 20:37

gata a ti gasit vinovatii .... aia de la salvare .... nu voi care organizati un amical dupa altul la 38-40 grade :( nu aveti pic de rusine si constienta .... daca intradevar exista un dumnezeu sper sa va pedepseasca dupa cum meritati :(

in nigeria astia joaca fotbal la 45 de grade !!! ce sa intamplat cu copilul asta nu va sti nimeni NICIODATA ! a venit si el sa castige un ban, astia de la noi zic ca a fost ok baiatul (oare ?). eu sunt foarte sugu ca a fost doar un control de 'rutina'........am lucrat si eu afara si stiu ce grija aveau aia de noi......foarte tragic , DUMNEZEU-L lui sa-l ierte 1

raulblanco2008
raulblanco2008  •  05 August 2012, 20:40

cred ca e veselie mare la voi in redactie ..... aveti despre ce scrie si aveti o gramada de accesari la stirea voastra :(((

raulblanco2008
raulblanco2008  •  05 August 2012, 20:37

gata a ti gasit vinovatii .... aia de la salvare .... nu voi care organizati un amical dupa altul la 38-40 grade :( nu aveti pic de rusine si constienta .... daca intradevar exista un dumnezeu sper sa va pedepseasca dupa cum meritati :(

Vezi toate comentariile (236)
Comentează