INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  CE 2012

UPDATE Conducerea TVR a fost demisă! A fost numit un preşedinte interimar

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 12 iunie 2012 17:04


Acordul prin care TVR a cedat o parte din meciurile de la Euro către Dolce Sport, post cu doar 21 la sută acoperire naţională, i-a scos din sărite nu doar pe suporterii români, ci chiar şi pe angajaţii postului de televiziune public. Reprezentantul acestora în Consiliul de Administraţie, Sorin Burtea, solicită intervenţia rapidă a autorităţilor, conform ziarului Ring.

UPDATE / Conducerea TVR a fost demisă azi, în plenul reunit al parlamentului, anunţă Antena 3, după ce raportul de activitate pe 2011 al postului public a fost respins. În locul lui Alexandru Lăzescu, a fost numit preşedinte interimar pentru un mandat de maximum 6 luni Radu Călin Cristea, scriitor, eseist, ziarist. A fost colaborator şi redactor la programul "Actualitatea Românească" la Radio Europa Liberă (1990 - 2002). Totodată, a fost director al Muzeului Literaturii Române din Bucureşti.

UPDATE / Preşedintele-general al TVR, Alexandru Lăzescu, e foarte aproape de a fi demis în următoarele ore după ce raportul de activitate al postului public pe anul 2011 a fost respins în plenul parlamentului, anunţă Realitatea.net. "Poziţia mea în fruntea televiziunii române va mai dura câteva ore", a spus Alexandru Lăzescu în cadrul audierilor din Comisiile de Cultură din Parlament.

___________________

Transmiterea unor partide de la Euro 2012 de către DolceSport a creat un val de nemulţumire în România. Mii de telespectatori s-au plîns de faptul că nu pot vedea toate meciurile de la turneul găzduit de Polonia şi Ucraina, altele decît cele transmise de TVR. Cu toate acestea, se pare că situaţia nu se va schimba nici la următoarele competiţii importante.

Parteneriatul dintre cele două televiziuni prevede transmiterea de către ambele a CE, dar şi a JO 2012. Şi Mondialul brazilian ar urma să fie transmis atît de TVR 1, cît şi de DolceSport. Cel mai probabil, meciurile de la CM vor fi, la fel ca şi cele de la Euro, împărţite între cele două posturi de televiziune.

120 de milioane de euro ar fi datoria actuală a TVR

”Burtea insistă ca preşedintele-general Alexandru Lăzescu şi toţi cei ce au girat contracte oneroase să plătească prejudiciile create TVR”, scrie Ring, precizînd că ”membrul CA îi mai nominalizează pe fostul director de programe Dan Radu şi pe directorul Departamentului Sport, Cosmin Cernat”.

Despre ultimul, Burtea ”susţine că şi-a avansat fina după ce aceasta ar fi negociat cu soţul ei contracte păguboase pentru TVR”. ”Cernat, care a plecat cu ani în urmă din TVR tocmai pentru furatul de meciuri, a fost readus, printr-un concurs de împrejurări, de Rodica Culcer. Acum două luni, fără nici un concurs de care să ştie cineva, Cernat a numit-o pe fina lui, Daniela Enăchescu, redactor-şef la transmisiuni, iar ea se află în contract şi în contact direct cu tot ceea ce se întîmplă cu oricare post TV, inclusiv Dolce Spoprt, condus de soţul ei, Vlad Enăchescu. Deci au pus lupul stăpîn la oi”, a dezvăluit acelaşi Burtea.

Tot el afirmă: ”Am cerut ca nici un contract propus de Cernat să nu mai fie aprobat pînă nu va fi prezentat CA în forma finală scrisă. Cei ce au făcut-o pînă acum să plătească. Cum poate să subînchirieze TVR meciuri de la Euro 2012 către DolceSport, cînd televiziunea publică plăteşte grosul şi difuzează doar spălături, dacă la mijloc nu e un furt? DNA să verifice acest contract”.


Citeşte şi De ce nu vedem toate meciurile de la Euro la TVR? "Facem economii şi primim Liga 1 la schimb! Oricum, telespectatorii n-au fost prejudiciaţi"

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (115)
tipsy
tipsy  •  14 Iunie 2012, 03:48

asta ca sa vedem ce natie de idioti suntem. intr-o institutie publica in care se fac nenorociri de 20 de ani se iau masuri doar dupa ce cativa analfabeti au urlat ca nu vad niste cacaturi de meciuri de fotbal, meciuri de o calitate de 2 lei dealtfel, ca si sportul respectiv.

tigruzzu
tigruzzu  •  13 Iunie 2012, 07:44
Postat de sibelius pe 12 Iunie 2012, 22:10

:))) nu vrei sa dea Ponta vreun decret sa se rejoace si meciurile sau sa fie U Craiova declarata campioana?

Ce, mă, nu ești întreg la cap? Prin comunicat doar 5teOAIA poate lua trofee! Mergi la culcare!

omgwtfbbq
omgwtfbbq  •  12 Iunie 2012, 22:28
Postat de z.o.d pe 12 Iunie 2012, 21:17

Singurul site din Romania dedicat exclusiv lumii transferurilor este www.TransferMarket.ro! Aici gasesti ultimele mutari din intreaga Europa, zvonuri, cine vine si cine pleaca... Absolut orice din lumea transferurilor! Informatii in exclusivitate pentru Romania, verificate din cel putin 2-3 surse. TransferMarket.ro este un concept dedicat exclusiv tuturor iubitorilor fotbalului adevarat!

tot ce faceti voi e sa copiati digi gsp si alte site-uri la voi acolo...mare site..le avem deja pe astea

Vezi toate comentariile (115)
Comentează