Incredibil! Un avion, la un pas de prăbuşire după ce piloţii s-au certat pentru mâncare

Articol de GSP marti, 31 iulie 08:47

Piloţii trebuie să fie unii dintre cei mai echilibraţi oameni de pe pământ, mai ales că în mâinile lor stă siguranţa a zeci de oameni, la fiecare zbor. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în timpul unui zbor al companiei aeriene Iraqi Airways, pentru că pilotul şi copilotul s-au luat la ceartă şi chiar la bătaie dintr-un motiv foarte pueril.



Avionul care mergea de la Mashhad ( Iran) la Bagdad ( Irak), avea la bord 157 de oameni şi membri ai echipajului, însă cei de la manşă nu au ţinut cont de acest lucru şi s-au luat la ceartă din cauza mâncării. Autorităţile au confirmat evenimentul nefericit, însă din fericire, oamenii au ajuns în siguranţă la destinaţie.

"Ministerul Transporturilor a deschis o anchetă în cazul celor doi piloţi care au avut o dispută în timpul zborului", a anunţat Iraqi Airways într-un comunicat, fără a preciza când a avut loc incidentul.

Într-o scrisoare adresată conducerii, copilotul a afirmat că, atunci când avionul era în zbor, "tonul a urcat în discuţia cu pilotul, pentru că el refuza ca o stewardesă să-mi aducă masa sub pretextul că nu i-am cerut autorizaţia". Copilotul a mai scris că după ce pilotul a luat masa, acesta "a folosit un vocabular inadecvat" şi apoi l-a "lovit şi insultat, ceea ce a provocat venirea unui membru al securităţii".

Compania Iraqi Airways a anunţat că i-a suspendat pe cei doi şi a dat asigurări că aceştia "nu vor putea scăpa sancţiunilor celor mai dure precum interdicţia de a zbura pe viaţă".