INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

10 evenimente care au marcat fotbalul spaniol în 2018: Messi, Ronaldo, recorduri uluitoare, cifre fabuloase și două înfrângeri șocante

FOTO: Gulliver/ Getty Images
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Articol de - Publicat luni, 31 decembrie 2018 11:48

Fotbalul din Spania a fost din nou la înălțime în 2018. Real Madrid a câștigat încă o Ligă a Campionilor, Barcelona și-a continuat feroce dominația din La Liga, iar Leo Messi și Cristiano Ronaldo au scris noi pagini de istorie.

Mai jos sunt cele mai importante evenimente care au marcat sezonul Barcelonei și al Realului

Real Madrid

- A câștigat a 4-a Ligă a Campionilor din ultimii 5 ani, după o finală memorabilă cu Liverpool, în care Gareth Bale a reușit o "dublă" uluitoare, unul dinte goluri venind dintr-o foarfecă de senzație.

- Real s-a despărțit, la puțin timp după finala cu Liverpool, de Zidane. Finala cu Liverpool a fost ultimul meci a francezului la Real Madrid, omul care a schimbat definitiv istoria madrilenilor. Zidane și-a anunțat plecarea într-o conferință de presă care a surprins pe toată lumea.

- Locul lui Zinedine Zidane la Real a fost luat de Julen Lopetegui, însă antrenorul a fost implicat într-un scandal de proporții chiar înainte de Mondialul unde trebuia s-o conducă pe Spania. Tehncianul a anunțat că s-a înțeles cu Real, însă Federația nu a putut accepta acest lucru și l-a demis cu câteva zile înaintea startului turneului final din Rusia. Lopetegui a fost demis în toamnă și de la Real din cauza rezultatelor slabe.

- A fost o vară agitată la Real Madrid, deși rezultatele ar fi trebuit să aducă o perioadă îndelungată de liniște. Cristiano Ronaldo nu s-a mai înțeles cu oficialii echipei, a intrat în conflict cu Florentino Perez și a fost, în cele din urmă, transferat la Juvents pentru 112 milioane de euro.

- Fără Cristiano Ronaldo și Zidane, Real a început dezastruos sezonul. Madrilenii au fost dezmembrați de Atletico Madrid în Supercupa Europei, 2-4, într-un meci considerat de mulți începutul sfârșitului pentru generația de excepție care a dominat cu atâta lejeritate fotabalul european în ultimii 5 ani.

Barcelona

- Catalanii au dominat fără emoții campionatul și și-au adjudecat al 25-lea titlu din istoria impresionantă a clubului. Rivala Real n-a avut nicio șansă în campionat, terminând la 14 puncte în spatele Barcelonei.

- Campioni în La Liga, catalanii au suferit însă una dintre cele mai șocante eliminări din istorie în Liga Campionilor. După un 4-1 liniștitor în turul din sfertul cu AS Roma, Barcelona a pierdut incredibil returul de pe Olimpico, scor 0-3.

- Dacă Real Madrid a rămas fără Cristiano Ronaldo, milioanele de fani ale Barcelonei au rămas întristați de o altă plecare istorică. Într-un meci transformat într-un adevărat ceremonial de rămas-bun, Andres Iniesta s-a despărțit de clubul la care a făcut istorie timp de aproape 20 de ani.

- Catalanii au punctat însă la capitolul transferuri și au dat o adevărată lovitură pe piața transferurilor. După îndelungi serii de tratative, derulate pe parcursul a câteva luni, Philippe Coutinho, brazilianul lui Liverpool, a ajuns în cele din urmă pe Camp Nou. Suma? Una fabuloasă! 143 de milioane de euro pentru vedeta braziliană de 26 de ani.

- Actualul sezon a consemnat un nou meci care va rămâne cu siguranță pentru totdeauna în memoria fanilor Barcelonei. Catalanii au câștigat de o manieră impresionantă ultimul Clasico, zdrobind cu 5-1 pe Camp Nou un Real Madrid aflat în degringoladă.

Vezi și: Isco și-a mărturisit intențiile după ce a apărut informația că va pleca la PSG: "Acesta este obiectivul meu!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  31 Decembrie 2018, 15:10

10 evenimente care au marcat fotbalul Spaniol si un articol doar despre Barcelona si Real. nu ca ma asteptam din partea lui Craitoiu la vreo informatie despre restul de vreo 20 de echipe care joaca si au jucat prin La Liga sau echipa nationala...ca nu stie el din astea. Dar te faci de ras la un astfel de titlu sa o mentionezi pe Atletico doar o data si mai mult ca o paranteza la un esec al Realului...o echipa din fotbalul spaniol care a castigat 2 trofee internationale in 2018. ***ca te faci de ras rau de tot cand sari de la cancan si becalism la fotbal. Vai de capul tau.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albalbastru72
albalbastru72  •  31 Decembrie 2018, 14:34

Bravo lor,dar nu era mai interesant un articol cu fotbalul romanesc minus echipa machidonilor bineintetes?

iosif_vs
iosif_vs  •  31 Decembrie 2018, 14:25

Înfrângerea lui Mimao într-un meci cu Miercurea jucat joia este evenimentul anului 2018, undisputed & undoubtedly.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează