INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

5 declarații ale lui Radomir Antic pentru GSP: de la Hagi la Lăcătuș și românul pe care regretă că nu l-a avut sub comandă

Radomir Antic asistând la antrenamentul FCSB
Radomir Antic asistând la antrenamentul FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 06 aprilie 2020 22:15

Atletico Madrid a anunțat în această seară decesul lui Radomir Antic, în vârstă de 71 de ani. Sârbul a fost singurul antrenor din lume care a antrenat Real Madrid, Atletico Madrid și Barcelona.

În ianuarie 2019, în timpul cantonamentului FCSB din Spania, Radomir Antic a decis să asiste la una dintre ședințele elevilor pregătiți pe atunci de Mihai Teja. Cu această ocazie, tehnicianul sârb a oferit câteva declarații pentru reporterii GSP, caracterizând jucătorii români pe care i-a avut sub comanda sa.

Radomir Antic despre Dorin Mateuț: „Era un tânăr ascultător și muncitor”

Dorin Mateuț a fost antrenat de către tehnicianul sârb la Real Zaragoza, în 1990: „Eu l-am adus. Știam că a fost golgeterul Europei, că nu e vreo forță a naturii, dar că simte poarta. N-am colaborat prea mult, însă era un tânăr ascultător și muncitor. Și talentat, ca toți românii. L-am ajutat cât am putut".

Radomir Antic despre Gheorghe Hagi: „Hagi? Un zeu al fotbalului”

Gheorghe Hagi s-a aflat sub comanda lui Antic la Real Madrid, în 1991: „Hagi e Hagi, e un zeu al fotbalului. Mi-a fost un elev extraordinar, un prieten de mare calitate, ținem legătura și azi. Am apreciat la el foarte mult calitatea umană, pe lângă că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Cu părere de rău, nu știu când se va mai naște altul ca el pentru voi, nu cred... Când era încruntat, îi zâmbeam, ca să-i redau încrederea. Aș fi vrut să-l antrenez și pe Gică Popescu, l-am vrut pe la echipele mele din Spania, dar nu ne-am potrivit".

... despre Marius Lăcătuș: „Rapid și feroce”

Marius Lăcătuș a fost antrenat de Antic în sezonul 1992/1993, la Real Oviedo: „Pfiu, rapid și feroce. Îmi zicea: "Mister, azi vom câștiga, ține minte, eu dau gol!". Și se ținea de cuvânt".

... despre Daniel Prodan: „O stâncă”

Daniel Prodan a fost adus de Radomir Antic la Atletico Madrid și antrenat de acesta în sezonul 1997/1998: „Eu l-am adus, știam ce poate din "dubla" cu Steaua. O stâncă. Dar un om puternic cu inimă de copil. Știam că mă pot baza pe el la fazele fixe. Am plâns când am auzit că a murit. Păcat, era un suflet deosebit".

... despre echipa națională a României: „Sper că nu v-am supărat prea tare”

Radomir Antic se afla pe banca tehnică a echipei naționale a Serbiei când România pierdea cu 0-5 la Belgrad: „Pe voi v-am întâlnit și ca selecționer al Serbiei, atunci când a fost 5-0 pentru noi la Belgrad. Așa e fotbalul, sper că nu v-am supărat prea tare, deși știu că după s-a lăsat cu scandal la voi. Întotdeauna mi-au fost simpatici românii".

Mă știu bine de tot cu Cosmin Contra, ne întâlnim frecvent la Madrid, ne-am văzut și de curând. Un băiat extraordinar, cred că va califica România la Euro"
Radomir Antic

Citește și alte știri:

Liverpool a cedat în fața presiunilor » Ce se întâmplă acum cu angajații clubului: „Ne pare foarte rău”

Cutremur la Manchester City » Mama lui Pep Guardiola a murit din cauza COVID-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează