INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UTRECHT

Accidentul oribil al lui Mihai Neșu, prin ochii unui coechipier: „Am crezut că glumeşte, dar spunea: «nu pot să mă ridic, nu mă pot ridica»”

Articol de - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 09:59

Michael Zullo, fost coechipier cu Mihai Neșu la Utrecht, a rememorat tragicul accident pe care l-a suferit jucătorul român în mai 2011. În vârstă de 28 de ani, Neșu a rămas de atunci paralizat, după o ciocnire cu un coechipier și a suferit mulți ani de recuperare. 

Michael Zullo încă joacă, la 31 de ani. E fundașul stânga al lui FC Sydney. Acasă, în Australia. Într-un interviu pentru Fox Football, acesta încă își amintește de accidentul care i-a schimbat viața lui Mihai Neșu. Acea ciocnire de la antrenament cu coechipierul său Alje Schut. O ciocnire care l-a paralizat. Pe 10 mai 2011, Neșu și Zullo erau colegi la FC Utrecht.

Zallo despre Neșu: „Mă ajuta. Era atât de bun”

„Și acum mă înfior numai când mă gândesc la acele clipe", spune Zullo. "Neșu era internațional român, un jucător important la Utrecht și un favorit al fanilor. Eu eram un tânăr de 22 de ani care încercam să-i iau locul. Decizia fusese luată, el urma să se transfere la sfârșitul acelui sezon. Și totuși, mă ajuta cât putea de mult. Era un om atât de bun. Și un jucător bun. Era fericit. Apoi, de la o zi la alta...".

„Neșu a căzut și a început să tremure"

Australianul se întoarce pe 10 mai 2011. „Era o zi normală de pregătire. S-a lovit de un coleg, însă părea ceva inofensiv. El a căzut și a început să tremure. Noi credeam că glumește, că râde de noi, dar zicea doar atât: «Nu mai pot să mă ridic. Nu mai pot să mă ridic». Nu realizam atunci cât de gravă e accidentarea, dar a rămas paralizat. I-a schimbat viața pentru totdeauna”. 

Zullo: „Neșu m-a făcut să apreciez altfel viața” 

Mi-a oferit o nouă perspectivă şi m-a ajutat să apreciez lucrurile pe care le am în viaţă, de succesul pe care îl am, să apreciez atunci şi acolo, să mă bucur de moment şi nu privesc prea departe spre viitor. Mihai Neşu era un jucător grozav, dar o persoană şi mai bună”, a spus Zullo, acum în vârstă de 31 de ani, pentru FoxSports.com, citat de telekomsport.ro

Mihai Neșu strânge 3 milioane de euro pentru un nou proiect impresionant!

Mihai Neșu și-a propus să dezvolte complexul pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuromotorii pe care l-a făcut la Oradea. Pentru realizarea acestui proiect, el are nevoie de trei milioane de euro.

  • CUM POȚI AJUTA: Neșu a lansat un program de strângere de fonduri prin care oricine poate contribui cu o donație de 2 euro dacă trimite un SMS cu mesajul „CRED” la 8844.

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Planurile lui Mihai Neșu pentru 2020: „Vrem un resort, să nu lăsam pe dinafară copiii între 14 și 18 ani” + Cum poți ajuta

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close