INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

EXCLUSIV / VIDEO „A alergat pe teren cu iubita dezbrăcată în spate” » Atacantul român ajuns pe prima pagină a tabloidelor din Anglia: „Era isterie. Nu înțelegeau de unde am apărut”

Adrian și Alina Pătulea +16   FOTO
Adrian și Alina Pătulea

Articol de GSP - Publicat marti, 24 ianuarie 2023 11:31 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2023 11:53

Adrian Pătulea (38 de ani), fost atacant la Rapid, Petrolul și Farul, a povestit în această dimineață, la GSP Live, cum a ajuns să semneze pentru Lincoln City în 2008. Povestea transferului a fost mediatizată intens la acea vreme în Anglia. Britanicii au susținut că atacantul român a alergat pe teren cu iubita goală în spate!

Cariera lui Adrian Pătulea, încheiată în 2021, a fost plină de peripeții. Poate cel mai cunoscut episod a avut loc în 2008 și a avut legătură cu transferul acestuia la Lincoln City, în liga a patra engleză.

+12 FOTO

Crescut de Rapid, Pătulea a plecat în 2008 din România, după o aventură la Petrolul. A luat calea Angliei pentru a-și clădi cariera în fotbalul britanic, dar a ajuns să lucreze ca zugrav și s-a chinuit o perioadă bună să obțină o șansă în eșaloanele inferioare.

Până la urmă, a semnat cu Lincoln City, din liga a patra, după un episod uluitor: presa britanică scrisese la acea vreme că Pătulea a alergat pe terenurile de antrenament cu iubita goală în spate, în încercarea de a le atrage atenția celor de la club!

În această dimineață, la GSP Live, fostul atacant a prezentat o variantă diferită.

VIDEO. Adrian Pătulea spune povestea transferului la Lincoln City

„Peter Jackson (n.r. - antrenorul lui Lincoln City la acea vreme) a declarat doar că am alergat cu soția în spate, niciodată goală. În presa din Anglia nu s-a scris niciodată că a fost goală*.

Ceea ce a fost adevărat este că îngrijitorul m-a văzut cu soția mea. Ea a fost handbalistă, știa cu ce se mănâncă sportul și se antrena alături de mine.

La un moment dat, i-am spus că vreau să fac genuflexiuni. Nu aveam greutăți, așa că am luat-o în spate să lucrez câteva genuflexiuni cu ea. Asta am făcut, a văzut îngrijitorul și de acolo s-a ajuns la nenorocirea din presă.

Peter Jackson nu m-a luat pentru că mi-am cărat iubita în spinare. Mi-a dat o șansă fiindcă auzise că am jucat foarte bine la Boston United (n.r. - echipă de liga a șaptea). Și mi-a comunicat în felul următor: «Adrian, astăzi faci antrenament cu noi, iar mâine îți voi da 15 minute într-un meci»”, a relatat Pătulea.

  • *Publicația Evening Standard a prezentat la acea vreme o serie de presupuse declarații ale antrenorului Peter Jackson: „A fost văzut de îngrijitorul terenului alergând pe teren cu iubita în spate. Problema e că iubita era dezbrăcată, ceea ce a atras atenția jucătorilor”.

Adrian Pătulea: „În meciul de probă am marcat 3 goluri!”

„Eu iubeam ceea ce făcea Cristiano Ronaldo în acea perioadă. Biciclete, tot. Exersasem din greu, iar la acel antrenament am năucit fundașii centrali!

Norocul a făcut ca a doua zi la meci titularii de bază să facă 1-1 cu o echipă de liga a șaptea. Iar antrenorul a schimbat toată echipa la pauză. Nu am avut doar 15 minute, ci 45. 

Am bătut până la urmă cu 6-1, am marcat 3 goluri și am dat două pase de gol. Lumea din tribune, vreo 2.000 de oameni, erau șocați. Nu înțelegeau de unde am apărut.

+12 FOTO

Atunci s-a implementat ideea că a venit la probe un jucător care și-a fi cărat soția în spate și presa a izbucnit”, a adăugat fostul atacant.

Chetă pentru transferul lui Adrian Pătulea

Dar Pătulea nu a putut semna cu Lincoln City imediat după acel amical. Se afla în continuare sub contract cu Petrolul Ploiești, care solicita o sumă de bani pentru a-i da drumul.

„După perioada de pregătire, în care am înscris 9 sau 10 goluri în 7 meciuri, mi-a comunicat că nu mai sunt bani în club pentru transferul meu. Mi-a zis că puteau face ceva pentru mine doar dacă eram liber de contract. Domnul Bercea (n.r. - președintele de la acea vreme) a cerut 50.000 de euro. Mi-a spus că nu au banii respectivi.

Apoi am oferit un interviu în presă, care m-a întrebat de ce nu semnez. Am spus adevărul, că Petrolul a cerut o sumă pentru mine, că nu sunt liber de contract. A izbucnit o isterie în acel moment, veneau oameni care dădeau bani din buzunarele proprii pentru transferul lui Adrian Pătulea! 

Veneau cu 50, 100 de lire, și s-a strâns o anumită sumă. Apoi s-a implicat clubul, a realizat că de pe urma tricourilor cu numele meu ar scoate ușor banii pe transfer.

Peter Jackson era oricum indecis. M-a abordat Frank Sinclair (n.r. - unul dintre coechipieri, care jucase la Chelsea) la antrenament, mi-a dat numărul de telefon al impresarului său, să îmi găsească echipă. În maximum o oră am primit telefon de la el, să merg la o oră distanță de Lincoln, la Chesterfield.

M-am prezentat, am discutat termenii și în acel moment suna nebun Peter Jackson: «Ce cauți acolo? Vino imediat aici, că am rezolvat!» Era clar că nu mai avea un cuvânt de spus în privința mea, la ce presiune se crease.

M-am întors și am semnat pe o sumă de 400 de lire sterline săptămânal. Chesterfield îmi oferise 600. Dar eram conștient ce isterie era în jurul transferului și am ales Lincoln”.

Pătulea a jucat 3 ani în Anglia, până în 2011, apoi a revenit în România. A schimbat ulterior mai multe echipe, printre care Farul, CSM Iași, Rapid, și FC Vaslui. În 2021 s-a retras, după o aventură la Flacăra Moreni.

Adrian și iubita de la acea vreme, Alina, s-au căsătorit. Ei au împreună un copil. 

Citește și: 

Borcea a comentat gestul bizar al lui Valentin Lazăr: „O să vedeți ce va păți, o să vorbim peste cinci ani”

Dumitru Dragomir, fermecat de un fotbalist din Farul - CFR Cluj: „Trăsnet!” » Despre lupta la titlu: „Doar cu sprijin politic mai poate fi oprită echipa lui Petrescu”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
propaganda
propaganda  •  29 Ianuarie 2023, 05:13
Postat de inshallah pe 25 Ianuarie 2023, 19:18

altfel era folbalul pe vremea cand chirichesh avea plete

Chiriches a jucat la Tottenham!

propaganda
propaganda  •  29 Ianuarie 2023, 05:12

Romania a dat campioana Europei, a jucat 2 finale de CCE si am batut Anglia la Mondial si Euro. Si Patulea a jucat in liga a 4 a amatori englezi... Un fel de C la noi!

inshallah
inshallah  •  25 Ianuarie 2023, 19:18

altfel era folbalul pe vremea cand chirichesh avea plete

Vezi toate comentariile (6)
Comentează