INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Alessandro Nesta, noul antrenor al unei formaţii din Italia » Ce a ales fostul căpitan al Milanului

Foto: acperugiacalcio.com
Foto: acperugiacalcio.com

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat luni, 14 mai 2018 22:23

Alessandro Nesta (42 de ani), fostul fundaş al lui Lazio şi AC Milan, este noul antrenor principal al formaţiei Perugia, din Serie B, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al "grifonilor".

Deşi, cu o etapă înainte de finalul sezonului, Perugia se afla pe locul 8 în eşalonul secund din Italia, având deja matematic asigurată calificarea în playoff-ul pentru promovare în Serie A, oficialii echipei au decis să renunţe la serviciile antrenorului Roberto Breda şi să îl numească în funcţie pe Nesta, care a semnat un contract valabil doar până la finalul acestei stagiuni.

Campionul mondial cu Italia, în 2006, va fi prezentat oficial la echipă marţi, într-o conferinţă de presă şi va debuta pe banca Perugiei vineri, 18 mai, contra lui Empoli, în ultima partidă din sezonul regulat. Începând cu 26 mai, noua echipă a fostului fundaş va disputa partidele din playoff-ul pentru promovare în Serie A, playoff din care vor mai face parte, cel mai probabil, Parma, Palermo, Venezia, Bari şi Cittadella.

Singura experienţă în antrenorat pentru Nesta a avut loc în Statele Unite ale Americii, unde, timp de două sezoane, între 2015 şi 2017, a pregătit formaţia de ligă secundă Miami FC.

2003/2004este sezonul în care Perugia a evoluat pentru ultima oară pe prima scenă a fotbalului italian

Surse: acperugiacalcio.comfootball-italia.netgazzetta.it

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  15 Mai 2018, 08:45

Grifonii sunt cei de la Genoa

Vezi toate comentariile (1)
Comentează