INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Povestea de succes a unei tinere din Spania: la 23 de ani, arbitrează în prima ligă, dar e și inginer aerospațial

Alicia Espinosa Rios / Sursă foto: Marca +3   FOTO
Alicia Espinosa Rios / Sursă foto: Marca

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 10:27 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 12:41

Alicia Espinosa Rios, în vârstă de doar 23 de ani, și-a îndeplinit visul din copilărie: arbitrează meciuri în campionatul feminin din Spania, meserie pe care o îmbină cu cea de inginer aerospațial.

Încă din copilărie, Alicia Espinosa Rios a fost îndrăgostită de fotbal. De la cea mai fragedă vârstă, ea avea alte preocupări față de fetele de vârsta ei: era surprinsă pe stradă, alături de tatăl ei, jucându-se în permanență cu mingea. Fără să-și neglijeze studiile, ea a început să joace futsal, iar mai apoi a trecut la fotbal. 

Alicia Espinosa Rios, de la goana după goluri, la cariera în arbitraj

Cu timpul, și-a găsit altă vocație: și-a dat seama că vrea să împartă dreptatea pe teren și a început o carieră în arbitraj. La 23 de ani, Alicia Espinosa Rios arbitrează deja în prima ligă spaniolă, la fotbal feminin, acolo unde este a doua cea mai tânără arbitră, după Arantza Gallastegui Perez. 

Alicia Espinosa Rios e și inginer aerospațial

Doar că aventura ei în arbitraj nu e singura experiență de impact din viața ei: Alicia Espinosa este și inginer aerospațial, după ce, în urmă cu mai mulți ani, a fost chelneriță în timpul liber pentru a-și câștiga existența. 

Deși și-a îndeplinit visul, după cum însăși ea afirmă, ea n-a renunțat la cariera de inginer aerospațial”, scrie Marca, într-un matarial amplu publicat în urmă cu câteva zile. 

  • Sursă foto: Marca, Twitter

Alicia Espinosa Rios ar vrea să ajungă arbitru FIFA

Cum a primit ea vestea că a foost coptată în colegiul arbitrilor din Spania? Un telefon primit de la celebrul Undiano Mallenco i-a schimbat viața: „Nu mi-a venit să cred. A fost o fericire absolută, ca și cum ți-ai împlini un vis, recompensa perfectă pentru multe luni de muncă. „Mi-ar plăcea să devin arbitru FIFA, dar, deocamdată, mă mulțumesc să mă bucur în continuare de meciurile pe care le arbitrez”. 

VIDEO Barcelona - Espanyol 5-0, victorie istorică pentru echipa feminină a catalanilor

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Un nume mare din fotbalul mondial l-ar putea înlocui pe Marius Șumudică: cu cine negociază Gaziantep

Un nou contract semnat de legendarul Kazuyoshi Miura » La ce vârstă continuă să joace în fotbalul profesionist

Atletico Madrid i-a găsit înlocuitor lui Diego Costa » Ce transfer realizează liderul din La Liga

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  12 Ianuarie 2021, 13:43

Vrem si de culoare ca sa fie globalizarea completa aa tre sa fie membra LGBT

139226857413709
Maximilian Alforno  •  12 Ianuarie 2021, 13:19

lol

Vezi toate comentariile (2)
Comentează