INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RANGERS

Fostul mare portar Andy Goram a pierdut lupta cu cancerul » Didi Prodan i-a marcat un gol de poveste

Andy Goram a pierdut lupta cu cancerul, Foto: Imago Images
Andy Goram a pierdut lupta cu cancerul, Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 23:10 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 23:50

Andy Goram, fostul mare portar scoțian, a încetat din viață, la vârsta de 58 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Goram a fost portar la Rangers, club unde este considerat a fi unul dintre cei mai importanți goalkeeperi din istorie, și la Manchester United, timp de 6 luni. 

Andy Goram, răpus de cancer

În urmă cu o lună, el a mărturisit că doctorii l-au diagnosticat cu o formă avansată de cancer esofagian și că mai are câteva luni de trăit. 

Rangers a anunțat azi vestea tragică despre fostul său jucător, unul dintre cei mai mari din istoria clubului.

Rangers anunță cu tristețe moartea legendarului nostru portar, Andy Goram, în urma unei scurte lupte cu cancerul. Gândurile conducerii, jucătorilor și personalului sunt astăzi alături de familia lui Andy! 

Cerem ca intimitatea lor să fie respectată în aceste momente triste. Detaliile funerare vor fi comunicate în timp util”, se arată în comunicatul postat de Rangers pe rețelele de socializare.

Didi Prodan, gol de poveste împotriva lui Andy Goram

Andy Goram se află în poarta lui Rangers când regretatul Didi Prodan a marcat cel mai frumos gol din istoria Stelei în cupele europene. Se întâmpla în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 1995/1996, când Steaua a învins-o pe Glasgow Rangers, pe teren propriu, scor 1-0.

184 de meciuria strâns Goram la Rangers

Costel Gâlcă și Didi Prodan au pus la cale golul istoric marcat de Steaua în poarta scoțienilor. Gâlcă a centrat la marginea careului mare, de unde Prodan a expediat un vole fantastic. „Dă-o dreaptă!”, i-a spus Prodan lui Gâlcă, înainte să execute.

Andy Goram, în poarta Scoției la 0-1 cu România

Andy Goram a apărat poarta Scoției pe 16 octombrie 1991, când România obținea o victorie importantă în cel de-al șaselea meci din preliminariile Campionatului European din Suedia, scor 1-0.

Partida s-a disputat pe fostul stadion Steaua, iar singurul gol al meciului a fost marcat de Gică Hagi din penalty în minutul 75, sub privirile a aproximativ 16.000 de spectatori.

Fostul mare portar Andy Goram a pierdut lupta cu cancerul » Didi Prodan i-a marcat un gol de poveste
Andy Goram // FOTO: Imago

Despre Andy Goram

  • Crescut la Oldham, Goram a mai jucat la Hibernian, Rangers, Notts County, Sheffield United, Motherwell, Manchester United, Coventry, Queen of the South FC și Eling City, retrăgându-se în 2004.
  • La United a jucat între ianuarie și iunie 2001, sub formă de împrumut. A bifat 2 prezențe în Premier League în sezonul în care „Diavolii” au câștigat campionatul
  • Cea mai mare perioadă a carierei a petrecut-o la Rangers, iulie 1991 – ianuarie 1998.
  • Cu Rangers a câștigat 5 titluri în Scoția, 3 Cupe ale Scoției și 2 Cupe ale Ligii
  • Pentru naționala Scoției a strâns 43 de meciuri, fiind prezent la Campionatele Mondiale din 1986 și 1990 și Campionatele Europene din 1992 și 1996

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează