INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

NEYMAR LA BARCELONA // Anunț OFICIAL din Franța! Neymar are drum liber spre Barcelona » PSG: „Așteptăm o ofertă concretă, nu contacte superficiale”

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2019 09:02

Neymar i-a informat pe Al-Khelaïfi, președintele clubului, și pe directorul sportiv Leonardo că vrea să plece de la PSG. Francezii confirmă ruptură și așteaptă vești de la Barcelona: „Până acum, n-am avut nicio ofertă concretă, doar contacte superficiale cu Barcelona”.

După doi ani la PSG, Neymar va pleca. E aproape sigur. Cel mai scump jucător al planetei, cumpărat cu 222 de milioane de euro în 2017 de la Barcelona, vrea să se întoarcă pe Camp Nou. Dorința lui nu mai este niciun secret, nici măcar la Paris.

Toți știu de plecarea lui

Atacantul brazilian, 27 de ani, sub contract până în 2022, a anunțat cei mai importanți oameni ai clubului roș-albastru. Președintele Nasser Al-Khelaïfi știe, la fel, noul director sportiv Leonardo, a revelat site-ul carioca UOL Esporte. De altfel, le spusese totul jucătorilor parizieni din Seleção la petrecerea dinaintea vacanței. Thiago Silva, Marquinhos și Dani Alves aflaseră. De aceea, ultimul a ales să nu mai rămână pe Parc des Princes.

„Neymar poate să părăsească PSG”

„E clar pentru toată lumea. Neymar vrea să plece”, a confirmat Leonardo într-un interviu pentru Le Parisien, avertizând: „Totuși, un singur lucru e concret astăzi. Nu am primit nicio ofertă, iar el are contract”. Oficialul lui PSG nu ascunde însă că „am avut contacte superficiale cu Barcelona”. Și, chiar dacă președintele grupării catalane, Josep Maria Bartomeu, susținea vineri că „Neymar vrea să vină, dar PSG nu-l lasă”, Leonardo îl contrazice: „Neymar poate să părăsească PSG”. Nuanțează: „Dacă există o propunere care să mulțumească pe toată lumea”. Adaugă: „Deocamdată, nu știm nici dacă există cineva care intenționează să-l cumpere, nici la ce preț. Totul nu se face într-o zi, e sigur. Iar un dosar de asemenea dimensiuni nu e o chestiune de sentimente. E doar o chestiune financiară. Trebuie să negociem mult”. 

„Nu am acceptat întârzierea. Vom lua măsurile necesare”

Ce se știe acum este că, deși fusese informat că Neymar va reveni din vacanță pe 15 iulie pentru a participa la o întâlnire importantă a institutului ce-i poartă numele (pe 10 iulie), dar și la un eveniment al sponsorului Red Bull (12-13 iulie), clubul parizian a trecut la represalii. „PSG nu a acceptat întârzierea lui Neymar”, declară Leonardo. Deja fusese lansat un comunicat dur: „Jucătorul nu s-a prezentat la reunirea de luni. Regretăm această situație deplorabilă. Vom lua măsurile necesare”. Amenințându-l cu o amendă mare. La fel ca în cazul Griezmann, dacă îl vrea cu adevărat, Barcelona trebuie să-l salveze. 

„E clar și pentru Neymar, și pentru noi că vrea să plece. Dar, în fotbal, ca și în viață, să spui ceva azi și altceva mâine... E incredibil că se întâmplă acest lucru”
Leonardo, director sportiv PSG

„Nu avem nevoie de jucători care ne fac o favoare rămânând aici, ci de jucători care vor să rămână și să construiască un proiect important”
Leonardo, director sportiv PSG

„Nu cunosc un club care să fi câștigat în timp cu un fotbalist mai puternic ca el. Pentru ca un club să avanseze, trebuie să controleze tot, inclusiv vedetele”
Leonardo, director sportiv PSG

„Până acum, nu am văzut că Barcelona ar fi într-adevăr în poziție de cumpărător”
Leonardo, director sportiv PSG

„Suntem foarte supărați. PSG știa programul nostru. Avem evenimente la Institut și întâlniri comerciale stabilite de luni de zile. Clubul a fost informat”
Neymar Sr., tatăl jucătorului

Bani și 3 jucători: Dembélé, Coutinho și Rakitici

Parisul vrea să-și recupereze banii investiți în afacerea Neymar. 222 de milioane de euro. Dacă nu, acceptă și o sumă importantă, plus jucători la schimb. Trei vedete blaugrana sunt dorite de PSG: Dembélé, Coutinho și Rakitici. 

Ce trebuia să facă Neymar

Clubul parizian susține că Neymar trebuia să se prezinte luni la reunire. Azi urma să facă vizita medicală, la spitalul american din Neuilly-sur-Seine. Iar de mâine începe antrenamentele, la centrul sportiv din Saint-Germain-en-Laye. Ceea ce nu se va întâmpla. 

Citește și:

Neymar a lipsit nemotivat de la reunirea lui PSG » Șefii francezilor au reacționat imediat, iar despărțirea e una iminentă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
771545396317549
Eugen Iustin  •  09 Iulie 2019, 10:46
Postat de cpt.ahab pe 09 Iulie 2019, 10:16

Neymar, imatur precum îl știm, s-a lăsat păcălit de cântecele de sirenă de la PSG, irosind doi ani importanți din cariera lui. S-a deșteptat brusc, acum. Totuși, nimic nu s-ar fi întâmplat dacă Barca nu ar fi avut la conducere catastrofa numită Bartomeu. E incredibil cum de un club atât de mare poate avea un conducător atât de penibil!

Cea mai proasta afacere facuta vreodata de Barcelona, proasta atat pentru club cat si pentru fotbalist.

986379311381755
Lengyel Adrian  •  09 Iulie 2019, 10:18

Ar fi absolut *** sa-l ia pe figurantul ala inapoi. Oricat fotbal ar sti are un comportament sub cel al unei ***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Iulie 2019, 10:16

Neymar, imatur precum îl știm, s-a lăsat păcălit de cântecele de sirenă de la PSG, irosind doi ani importanți din cariera lui. S-a deșteptat brusc, acum. Totuși, nimic nu s-ar fi întâmplat dacă Barca nu ar fi avut la conducere catastrofa numită Bartomeu. E incredibil cum de un club atât de mare poate avea un conducător atât de penibil!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează