INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Arda Turan, comparat de "As" cu "idolul Hagi"

Arda Turan
Arda Turan

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 septembrie 2011 11:19

Autor a două pase decisive şi "creator" a altui gol în Atletico Madrid - Racing Santander 4-0, Arda Turan a devenit protagonist al unui amplu material în " As". Cum mijlocaşul turc nu este foarte bine cunoscut, cotidianul din capitala Spaniei a recurs la o comparaţie cu cineva bine ştiut de public, iar acesta a fost Gică Hagi.

Alegerea nu este întîmplătoare. În textul "Arda stimulat de Hagi la modesta Bayrampasa", cotidianul din Madrid a notat: "La cei 24 de ani, Turan are o poveste plină de muncă şi progres care i-a permis să ajungă la unul dintre marile cluburi ale fotbalului spaniol. De mic s-a fixat pe românul Gică Hagi, cel mai mare idol al său, care, la fel ca el, a depăşit condiţii economice dificile pentru a deveni un fotbalist de referinţă în ţara sa". Hagi a fost nu doar model pentru Arda, ci coincidenţa a făcut să fie şi cel ce avea să-l lanseze la echipa mare a lui Galatasaray, în 2005.

Primul lui tehnician Cim Bom, Fatih Ibradi, şi-a amintit: "În 1999, cînd avea doar 11 ani, l-am văzut jucînd la modesta Bayrampasa, din cartierul lui. Am rămas uimiţi de maniera de manevrare a mingii, strălucea ca o bijuterie şi nu am avut dubii că trebuie adus la Galatasaray. Primul său salariu a fost de 1.200 de euro, dar mi-a zis că pentru el nu banii sînt importanţi. Deşi a plecat, continuă să fie pentru noi ceea ce e Xavi la Barcelona ori Casillas la Real Madrid".

12 milioane de euro a plătit Atletico pentru a-l aduce în vară pe Arda Turan de la Galatasaray

Playtech: BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează