INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS ROMA - NAPOLI

AS ROMA - NAPOLI 2-1 // FOTO + VIDEO » 3 goluri, VAR și rasism: derby plin de evenimente pe „Olimpico”

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 noiembrie 2019 17:45

AS Roma a învins Napoli, 2-1, în etapa a 11-a din Serie A, prin golurile marcate de Zaniolo ('19) și Veretout ('55), din penalty, respectiv Milik ('72).

Mijlocașul Nicolo Zaniolo a deschis scorul pentru romani în minutul 19, iar 6 minute mai târziu, arbitrul a arătat punctul de la 11 metri, după ce a consultat VAR-ul și a văzut hențul comis de Jose Maria Callejon, fix în colțul careului.  

Portarul lui Napoli, Alex Meret, s-a arcuit excelent la șutul lui Kolarov și a respins, menținând avantajul de doar un gol al lui AS Roma, echipă antrenată de portughezul Paulo Fonseca. Răspunsul lui Napoli a venit rapid, printr-o serie de ocazii mari, inclusiv un „cap” respins de pe linia porții al lui Giovanni Di Lorenzo!

În minutul 42, Arkadiusz Milik a trimis mingea în bară, după o lovitură de cap, apoi Piotr Zielinski a șutat ca din tun din afara careului, mingea izbindu-se de bara laterală, iar Napoli a rămas cu mâna goală până la pauză!  

După pauză, Roma a venit dezmeticită de la cabine și a transformat un alt penalty, obținut în minutul 55. Nu a mai executat Kolarov, ci Jordan Veretout, sigur, plasat, suficient cât să modifice tabela, deși portarul lui Napoli a ciupit balonul, 2-0. 

La câteva minute după ce arbitrul a amenințat cu oprirea meciului pentru abuzurile rasiale ale galeriei romane la adresa lui Koulibaly, Milik, atacantul lui Napoli, a marcat din 5 metri și a relansat finalul de partidă, 2-1 pentru Roma. 

Dzeko a avut gol anulat în minutul 82, o lovitură de cap fructificată dintr-un ofsaid în 6 metri. Arbitrul a prelungit partida cu 6 minute din cauza timpului nejucat după scandările rasiste, iar Mert Cetin a fost eliminat pentru un fault în marginea careului. 

AS Roma are o zestre de 22 de puncte și ocupă, deocamdată, locul 3 în Serie A, după Juventus (26 puncte) și Inter Milano (25 puncte), ambele cu un meci mai puțin jucat. Napoli pică pe locul 7, cu 18 puncte. 

REZUMAT VIDEO AS ROMA - NAPOLI 2-1

Echipele de start AS Roma-Napoli:

Roma: P. Lopez - Spinazzola, Mert Cetin, Smalling, Kolarov - Mancini, Veretout - Zaniolo, Pastore, Kluiver - Dzeko 
Rezerve: Mirante, Fuzato, Perotti, Santon, Jesus, Florenzi, Antonucci, Onder,  
Antrenor: Paulo Fonseca 

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Callejon, Zielinski, Ruiz, Insigne - Mertens, Milik 
Rezerve: Karnezis, Ospinga, Elmas, Gaetano, Hysaj, Llorente, Lozano, Luperto, Maksimovic, Tonelli, Younes 
Antrenor: Carlo Ancelotti

Stadion: Stadion Olimpico, Roma 
Arbitru: Gianluca Rocchi

Vezi și: 

GALATASARAY - RIZESPOR 2-0 // Florin Andone a contribuit la victoria campioanei Turciei din etapa #10

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează