INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Au dus tehnologia la un alt nivel » Un antrenor neamț își supraveghează jucătorii prin smartphone! Jucătorii protestează: "E enervant"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2017 14:12

Antrenorul lui Hoffenheim, Julian Nagelsmann, e la curent în orice moment cu starea fizică a fotbaliștilor din lot: "Pe baza datelor primite de la ei stabilesc inclusiv titularii pentru meciul următor".

La 30 de ani, Julian Nagelsmann nu este doar cel mai tânăr antrenor din Bundesliga, ci și cel mai inventiv. Ultima sa inovație: o aplicație pe smartphone cu ajutorul căreia e la curent în orice moment cu starea fizică a jucătorilor de la Hoffenheim. În fiecare dimineață, prin intermediul acesteia, ei trebuie să răspundă la 5 întrebări specifice.

"Aflu dacă e supraantrenat"

"Avem nevoie de aceste date pentru a ști dacă un jucător e supraantrenat, dacă e într-o condiție bună sau dacă ar avea nevoie chiar de o pauză. De altfel, pe baza lor decid și titularii pentru meciul care vine", a explicat Nagelsmann într-un interviu acordat tabloidului Bild. Fotbaliștii, cum era într-un fel de așteptat, nu sunt prea încântați.

"E enervant"

"Imaginați-vă că telefonul începe să-mi dea flashuri într-un moment nepotrivit. Și mai trebuie să și răspund, în fiecare dimineață, la tot felul de întrebări. Uneori e enervant", a admis atacantul Markus Uth.

Dar Nagelsmann nu se lasă. Mai nou l-a convins pe patronul Dietmar Hopp să-i construiască un laborator de cercetare, ce se va întinde pe o suprafață de 600 de metri pătrați: "Vom capta, procesa și vizualiza date cu ajutorul ultimelor tehnologii în materie". 

2015,octombrie, e data la care Nagelmann a preluat-o pe Hoffenheim, salvând-o de la retrogradare. Avea 28 de ani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  12 Octombrie 2017, 15:17

Intre timp, in Romania, inca nu s-au descoperit scouterii..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close