INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

„Averea lui Maradona a fost topită! I-au furat tot” » Gazzetta publică primul raport cum s-au risipit milioanele lui Diego! Din ce ajunsese să trăiască

Luis Ventura, jurnalist argentinian apropiat de familia Maradona, spune că Diego trăia doar din salariul pe care-l primea ca antrenor al echipei Gimnasia La Plata, foto: Imago Images +38   FOTO
Luis Ventura, jurnalist argentinian apropiat de familia Maradona, spune că Diego trăia doar din salariul pe care-l primea ca antrenor al echipei Gimnasia La Plata, foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 27 noiembrie 2020 13:08 / Actualizat vineri, 27 noiembrie 2020 14:07

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. O temă mai puțin comodă abordată de presa din Argentina vizează averea fostului mare jucător argentinian: cine și ce moștenește?

Luis Ventura, jurnalist argentinian apropiat de familia Maradona, spune că Diego trăia doar din salariul pe care-l primea ca antrenor al echipei Gimnasia La Plata. „I-au furat aproape tot! Ce a mai rămas a făcut cadou”.

„Maradona nu mai avea aproape niciun ban în conturile din bancă, a murit sărac. Bogăția enormă acumulată în cariera de fotbalist și apoi în cea de antrenor a fost parțial risipită de el, dar în mare parte, furată de cei strânși în jurul său cu singurul scop de a-i goli buzunarele”, spune Ventura, într-un articol Gazzetta dello Sport.

Când a fost întrebat cu neîncredere cum a fost posibil să fie risipită o avere estimată la zeci de milioane de dolari, o parte din bani venind din perioada în care Diego antrena în Dubai, Ventura a răspuns sugerând că au existat escrocherii ale membrilor familiei, dar și din partea celor intrați de ani de zile în cercul intim al lui Maradona: „Averea câștigată în Dubai? Nu mai era nici urmă de ea, a dispărut. În ultima vreme, Diego trăia exclusiv din salariul primit de la Gimnasia La Plata” (n.r. - aproximativ un milion de euro/sezon. Cifrele exacte n-au fost făcute publice).

„Era suficient să ceri, iar Maradona îți dădea tot”

Maradona avea și un contract important cu Dinamo Brest, al cărei președinte de onoare era (funcție care i-a adus aproximativ 20 de milioane de dolari/an timp de 3 sezoane), plus 150.000 de dolari/lună, salariul pe care l-a avut la Dorados de Sinaloa, echipa pe care a antrenat-o înainte să semneze cu Gimnasia. „I-au furat aproape totul, ce a mai rămas a fost făcut cadou de Diego. El era un tip care nu putea refuza pe nimeni. Era suficient să-i ceri și-ți dădea”.

Varianta generozității fantastice a lui Maradona e confirmată și de atacantul paraguayan Pablo Velazquez, antrenat de El Pibe de Oro până în sezonul trecut: 

„Maradona era de o generozitate nemărginită! A plătit, de multe ori, din propriul buzunar jucătorii. Intra în vestiar cu o geantă plină cu bani și îi împărțea jucătorilor. Știți că Diego purta câte un ceas la fiecare mână, inele pe degete, brățări și coliere. Era suficient să-i spună cineva cât de frumoase sunt că el și le dădea jos și le făcea cadou”, a povestit Velazquez pentru Futgol, de la Radio AM 970.

Ce se va întâmpla acum cu moștenirea lăsată de Maradona? 

Ventura anunță o iminentă luptă prin tribunale între numeroasele rude ale lui Diego Maradona (fosta soție, Claudia, frații, copiii fostului mare fotbalist, plus cele două foste iubite, Veronica Ojeda și Rocio Oliva). 

Va fi un exercițiu dificil cuantificarea patrimoniului. Maradona deținea bunuri imobiliare (inclusiv o clădire întreagă, plus două apartamente în Buenos Aires), vila din Tigre în care își făcea recuperarea postoperatorie. La acestea se adaugă 6 mașini de lux (inclusiv BMW, AUdi, Rolls Royce), fără a lua în calcul veniturile din numeroasele contracte de sponsorizare și investițiile făcute în străinătate (Cuba și Italia).

CTP, necruțător cu Maradona: „Cineva contemporan i-a fost net superior tactic, a fost părintele fotbalului” + Ce i-ar fi spus argentinianul Papei Ioan Paul al II-lea

+34 FOTO

Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Citește și alte știri despre Diego Maradona: 

Tulburător! Selecționerul care a cucerit titlul mondial cu Maradona nu a aflat că a murit: „I-am închis televizorul”

Emoționant mesajul lui Marcelo Bielsa: „Pentru noi, argentinienii, Maradona a fost ca o fantasmă”

Ultima dorință a lui Diego Maradona: „După, a început să râdă în hohote”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ciollo
ciollo  •  27 Noiembrie 2020, 15:45

Cred ca este timpul sa terminati odata cu toata mascarada asta. Diego; Vaia con dios. Maradona; un fotbalist talentat. Nu, Dumnezeu; nu,zeu; nu, extraterestru...... Nimic! Un om. Restul; ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kosminss
kosminss  •  27 Noiembrie 2020, 14:28

A primit 60.000.000$ de la Dinamo Brest ptr functia de presedinte de onoare???? De unde ati preluat fantasmagoria asta?

ali.bec
ali.bec  •  27 Noiembrie 2020, 14:12

„a murit sărac” ... “deținea bunuri imobiliare (inclusiv o clădire întreagă, plus două apartamente în Buenos Aires), vila din Tigre în care își făcea recuperarea postoperatorie. La acestea se adaugă 6 mașini de lux (inclusiv BMW, AUdi, Rolls Royce), fără a lua în calcul veniturile din numeroasele contracte de sponsorizare și investițiile făcute în străinătate (Cuba și Italia).” ... și gesepistii sunt săraci. Cu duhul.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close