INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Și-a lansat candidatura cu un avertisment dur pentru Barcelona: "În ritmul ăsta, vom ajunge precum AC Milan"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 15:53

Victor Font, un om de afaceri catalan, vrea să fie președintele FC Barcelona. E de părere că acest club are nevoie urgentă de o schimbare în management. În privința stilului de joc, își dorește ca echipa să revină la stilul idolului său, Johan Cruyff.

Asta implică readucerea la Barcelona a mai multor jucători crescuți de club, dar plecați acum la diferite cluburi din toate lumea. Font vrea ca actualii mari fotbaliști ai Barcelonei să facă parte din conducere după ce pun ghetele în cui.

"Momentan, Barça arată foarte bine. Mă îngrijorează cum va arăta Barça în 2025. Actualul mod de a genera venituri mă preocupă, pentru că vom avea dificultăți în a continua să fi competitivi la nivel înalt.

În ultimii ani, cluburile nu au fost gestionate profesionist. Alți actori ca Liga, Federația sau mari multinaționale iau mare parte din ceea ce generează cluburile. Trebuie să eliminăm intermediarii.

Am putea genera conținut audiovizual pe care apoi l-am putea distribui și monetiza către suporterii noștri. Altă variantă e comercializarea mărcii Barça. La nivel de distribuție, dacă vinzi o eșarfă în Brazilia, există 6 intermediari înainte să ajungă la connsumator. Avem 400-500 de milioane de fani în toată lumea la care trebuie să ajungem în mod direct. Viitorul depinde de ei, sunt forța noastră.

Gestionarea talentului de care dispunem nu a urmat o idee fixă în ultimii ani, mulți jucători au plecat în alte părți ale lumii. Din acest motiv, dacă vom continua așa, am putea ajunge ca AC Milan. E foarte posibil", spune Font într-un interviu acordat pentru Marca.

Font crede că lucrurile nu mai funcționează la fel de bine la club și e decis să aducă în conducere, dacă va fi președinte, glorii ale clubului care să știe foarte bine ce trebuie să facă. Un exemplu e Gerard Pique.

"În fotbal, ai nevoie de foștii fotbaliști, dar nu de numele lor, ci de tipi care să știe să analizeze, să înțeleagă și să cunoască modelul de joc pe care vrem să-l conservăm.

Pique e un exemplu de cineva care are mult talent nu doar în fotbal. Are preocupări care trebuie canalizate pentru binele clubului. Pe el îl motivează pasiunea pentru Barça.

Barça nu a pierdut modelul Cruyff, dar pare că în anumite momente au fost luate decizii care nu sunt în concordanță cu acest stil. În ultimii ani, au fost la cârma echipei antrenori care nu aveau profil Barça și li s-au dat funcții pe partea executivă unor oameni care nici nu cred, nici nu au cunoștință despre acest model. Din această cauză, s-au luat decizii în privința achizițiilor și a plecărilor care nu sunt în concordanță cu modelul clubului.

Au plecat mulți oameni care cunoșteau foarte bine filosofia La Masia. Ca să ne asigurăm că vom continua să producem jucători buni, trebuie să avem mare grijă de academie, nu doar din vorba, ci aducând la club cei mai buni oameni care cunosc modelul.

Există puști care țin cu Barcelona, dar nu vor să fie aici. Dacă vom face lucrurile așa cum trebuie, vom reuși să-i aducem acasă".

15287105631468
foto: Marca.com

Victor Font e un om de afaceri catalan. S-a născut la Granollers, în 1972, și e co-fondator și director general al companiei multinaționale Delta Partners, specializată în servicii de consultanță strategică și investiții în telecomunicații, media și digital

El vrea să-i ia locul actualului președinte al Barcelonei, Josep Maria Bartomeu. Alegerile ar urma să aibă loc în 2021.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10154099813529868
Cami Nebi  •  12 Septembrie 2018, 18:04

Aseara,in echipa Spaniei care a invins Croatia eracun singur jucator de la Barcelona in primul unsprezece:Busquets.Spune multe acest lucru.

10209355191619210
Dani Dany  •  12 Septembrie 2018, 17:38

2025??? Eu zic chiar mai repede. Ce a produs la masia in ultimii 5 ani, nimic. Se retrage messi si suarez, gata. Vine o noapte polara.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează