INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

BALONUL DE AUR // UPDATE VIDEO+FOTO Modrici d'or » Luka Modrici e noul Balon de Aur! Ronaldo pe 2, Messi pe 5: clasamentul complet

Foto: Reuters +11   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 03 decembrie 2018 23:30

Premiat deja de UEFA și FIFA cu titlul de cel mai bun jucător în 2018, Luka Modrici, 33 de ani, campionul european cu Real  Madrid și vicecampionul mondial cu Croația, a câștigat astăzi și Balonul de Aur, încununând un an de vis. 

UPDATE 23:20

Noul Balon de Aur a fost desemnat croatul Luka Modrici. Pe locul 2 s-a clasat Cristiano Ronaldo, iar podiumul a fost completat de Antoine Griezmann. Pe poziția a 4-a s-a aflat Mbappe.

Clasamentul complet:

1: Luka Modric (CRO / Real Madrid)
2: Cristiano Ronaldo (POR / Juventus)
3: Antoine Griezmann (FRA / Atlético Madrid)
4: Kylian Mbappé (FRA / PSG)
5: Lionel Messi (ARG / FC Barcelona)
6: Mohamed Salah (EGY / Liverpool)
7: Raphaël Varane (FRA / Real Madrid)
8: Eden Hazard (BEL / Chelsea)
9: Kevin De Bruyne (BEL / Manchester City)
10: Harry Kane (ANG / Tottenham)
11: N'Golo Kanté (FRA / Chelsea)
12: Neymar (BRE / PSG)
13: Luis Suarez (URU / FC Barcelona)
14: Thibaut Courtois (BEL / Real Madrid)
15: Paul Pogba (FRA / Manchester United)
16: Sergio Agüero (ARG / Manchester City)
17: Gareth Bale (GAL / Real Madrid)
17: Karim Benzema (FRA / Real Madrid)
19: Roberto Firmino (BRE / Liverpool)
19: Ivan Rakitic (CRO / FC Barcelona)
19: Sergio Ramos (ESP / Real Madrid)
22: Edinson Cavani (URU / PSG)
22: Sadio Mané (SEN / Liverpool)
22: Marcelo (BRE / Real Madrid)
25: Alisson Becker (BRE / Liverpool)
25: Mario Mandzukic (CRO / Juventus)
25: Jan Oblak (SLO / Atlético Madrid)
28: Diego Godin (URU / Atlético Madrid)
29: Isco (ESP / Real Madrid)
29: Hugo Lloris (FRA / Tottenham).

Așa au sărbătorit cei de la Real Madrid trofeul obținut de Modrici:

 

"E un sentiment unic, sunt fericit, mândru și onorat. Am emoții extraordinare, greu de descris în cuvinte. Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să ajung aici. În primul rând colegilor, antrenorilor, clubului Real Madrid, echipei naționale a Croației și familiei mele, soției, copiilor. Toți avem visuri în copilărie. Eu visam să joc la un club mare și am reușit asta. Balonul de Aur era mai mult decât un  vis. E o onoare și un privilegiu să primesc acest trofeu" a declarat Luka Modric.

Foto: Reuters +12 FOTO
UPDATE 22:46

Ada Hegerberg a câștigat Balonul de Aur la fotbal feminin.

UPDATE 22:43

Messi s-a clasat oficial pe locul 5. E pentru prima dată din 2006 când nu e în top 3.

UPDATE 22:20

Kylian Mbappe a câștigat prima ediție a trofeului Kopa (denumit astfel după Raymond Kopa, fostul fotbalist francez), un premiu acordat prin voturile ex-câștigătorilor Balonului de Aur celui mai bun fotbalist U21. Au mai fost nominalizați Aouar (Lyon), Alexander-Arnold (Liverpool), Cutrone (Milan), Donnarumma (Milan), Doan (Groningen), J. Kluivert (Roma), Haidara (Red Bull Salzburg), Pulisic (Dortmund) și Goes (Santos).

UPDATE 22:15

Modric și familia sosind la gală

UPDATE 21:57

"Păcat că n-a câștigat un francez Balonul de Aur. Se pare că Liga Campionilor e mai importantă decât un Mondial. Totuși, e o plăcere să fiu aici, în țara mea", a spus Antoine Griezmann la sosirea pe covorul roșu. Conform listei apărute cu câteva ore înainte de cea oficială, jucătorul lui Atletico s-a clasat pe locul 3, după Modric și Ronaldo.

Griezmann +12 FOTO

UPDATE 21:40

Dani Alves s-a autoproclamat câștigător al Balonului de Aur pe contul său de Instagram. Fundașul lui PSG și-a suprapus fața în Photoshop peste cea a lui Cristiano Ronaldo și a postat mesajul: "Mulțumesc tuturor celor care m-au votat. E o plăcere să câștig acest trofeu :D"

UPDATE 21:30

Starurile din fotbalul mondial au început să-și facă apariția pe covorul roșu din Paris. Printre acestea se numără Didier Deschamps, antrenorul campioanei mondiale, și Kylian Mbappe.

UPDATE 20:00

Pe internet a apărut presupusa listă a ordinii în care s-au clasat cei 30 de nominalizați. Modric e câștigătorul, iar pe podium mai sunt Ronaldo și Griemzann. Mbappe e pe 4, iar Messi pe 5. Iată lista completă:

Au trecut 11 ani de când Kaká primea "Balonul de Aur" și nimeni nu-și putea imagina atunci că brazilianul va fi precursorul erei extratereștrilor Messi și Ronaldo. A urmat deceniul de hegemonie în care Leo și Cristiano și-au pasat trofeul, perioadă care însă e aproape de final. Pentru că astăzi, anunță Marca, ambii coboară de pe tron să-i facă loc lui Luka Modrici, 32 de ani.

"Mijlocașul croat merge la Paris să-și ridice premiul, într-o delegație selectă alături de Florentino Pérez, Sergio Ramos, Raúl Gonzalez și Roberto Carlos, de data asta fără Cristiano Ronaldo", dezvăluie spanioli.

"Se închide cercul"

Luka a primit deja în august recunoașterea supremă din partea UEFA și apoi FIFA The Best, iar "Balonul de Aur" ar completa tripleta de trofee într-un 2018 de vis. "S-ar închide cercul cu cel mai dorit dintre acestea. A ieșit în lumina reflectoarelor din umbra în care se afla în 2017, la fiesta lui Ronaldo de pe «Bernabeu», după al cincilea Balon", a întărit Marca.

Un an în care Modrici a cucerit a treia Ligă a Campionilor cu Real Madrid și a jucat finala CM din Rusia, pierzând titlul (2-4) în fața Franței, dar i-a depășit în ancheta France Football pe cei 3 campioni mondiali, Griezmann, Varane și Mbappè, văzuți favoriți înaintea lui de media din Hexagon.

Cei 30 de nominalizați:

1 gol și 9 pase decisive a reușit Luka Modrici în 42 de meciuri jucate la Real în 2018 în toate competițiie. La națională, căpitanul croat are 2 goluri și 2 assisturi în 15 meciuri în acest an

1.400 de invitați sunt așteptați la ceremonia din "Grand Palais", Paris, care începe la 21:45, transmisă live în 100 de țări și la care sunt acreditați 130 de ziariștii, audiența estimată fiind de 100 de milioane de telespectatori

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (84)
wwerko80
wwerko80  •  04 Decembrie 2018, 16:07
Postat de Andreea Lidia Sfetcovici pe 04 Decembrie 2018, 08:41

Istoria, Fotball Leaks, vor consemna ca Modric e o inselaciune, balonul de aur era meritat de cristiano ronaldo, fara el real madrid nu exista la nivel inalt. In sezonul 2017-2018 CR& are 13 meciuri si 15 goluri in Champions League, Luka Modri are 14 meciuri si 1 gol, uitativa unde e real in clasament cu balonul de aur in teren..... Nu se vor mai naste prea curand jucatori precum Cristiano si Messi. Cristiano Ronaldo are 17 ani de fotbal la cel mai inalt nivel.... 17 ani! Messi are 14 ani.... Dar Cristiano nu a avut niciodata coechipieri de talia lui Messi la nationala Argentinei. Nu-i dai tu Balonul de aur lui Xavi sau Iniesta si il dai lu Modric, care se bese pe teren deabia mai alearga...... Coruptia nu s-a inventat in Romania, asta e dovada

Nimeni nu putea sa castige in fata lui Messi in 2010, era o bestie.

wwerko80
wwerko80  •  04 Decembrie 2018, 16:04
Postat de unn_dinamovist pe 04 Decembrie 2018, 00:03

In primul rand vreau sa spun ca sunt suporter barcelona. Cred insa ca anul acesta balonul de aur il merita ronaldo, asta daca tot vrei sa il oferi cuiva de la real madrid pt ca a castigat liga. Cum sa il oferi lui modric ? Are 3-4 goluri si nici macar nu imi amintesc vreun meci de al madridului decis de el anul acesta, asta ca sa nu mai spun ca dupa campionatul mondial, luka a fost sub orice critica, am impresia ca nu a marcat nici un gol. Cred ca a contat si faptul ca messi si ronaldo sunt la egalitate, ca nu au vrut sa rupa echilibrul...imi fac tot felul de filme ca sa imi pot explica decizia de a oferi balonul lui modric..insa nu reusesc sa gasesc nici un fel de explicatie. Si griezman merita mai mult decat el. Luka modric este un jucator foarte bun si atat....nicidecum om de balon de aur. In niste timpuri in care joaca si au castigat trofee anul acesta jucatori ca messi, ronaldo, griezman, neymar, mbappe, suarez, tu ii acorzi trofeul lui modric.

Tu ai enumerat numai jucatori ofensivi. In contextul asta, cum poate un fundas, portar, mijlocas sa obtina trofeul? Trofeul se da pt. jucatorul care a excelat in rolul lui(modric mijlocas) decat ceilalti, in rolurile rol. De exemplu, Modrici a jucat mai bine mijlocas decat Messi aripa.

balauru48
balauru48  •  04 Decembrie 2018, 11:04

Ia uite cine castiga balonul de aur, unul care da pase "de-a latul" si nu mai lungi de 10 metri, unul care da un gol pe sezon... Asta e politica, nu fotbal!

Vezi toate comentariile (84)
Comentează