INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Lionel Messi, mărturisire neașteptată: „M-a durut când m-a egalat Cristiano la numărul de Baloane de Aur” + A răspuns la întrebarea: „Cine e cel mai bun fotbalist din lume?”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 decembrie 2019 21:15

Lionel Messi a câștigat luni seară cel de-al 6-lea Balon de Aur din carieră, record absolut! Într-un interviu acordat pentru France Football, argentinianul a vorbit despre rivalitatea cu Cristiano Ronaldo, admițând că nu l-a lăsat indiferent momentul 2017, când portughezul l-a egalat la numărul de Baloane de Aur câștigate.  

„Îmi plăcea să am 5 Baloane de Aur și să fiu singurul care deține acest record. Recunosc că m-a durut puțin când m-a egalat Cristiano în 2017, nu mai eram singur pe cea mai înaltă treaptă. Dar, în acel moment, Cristiano merita să câștige Balonul de Aur, iar eu nu aveam ce să fac. Nu a fost nicio nedreptate.

Am înțeles de ce nu am câștigat. Nu ne-am îndeplinit obiectivul de a câștiga Liga Campionilor. Aceasta este competiția care îți dă cele mai multe șanse să câștigi Balonul de Aur. Când Cristiano câștiga acest trofeu era pentru că avea sezoane foarte bune și câștiga Liga Campionilor fiind determinant pentru echipa lui.  

Premiile câștigate cu echipa sunt cele mai importante, dar și cele individuale înseamnă mult. Fiecare trăiește în felul lui când câștigă Balonul de Aur. Duelul dintre mine și Cristiano va continua până ne vom retrage”.
 

În ciuda numărului foarte mare de goluri marcate în fiecare sezon, Messi spune: „Sunt un creator de joc, nu un marcator”

„Sincer, nu știu cine e cel mai bun fotbalist din istorie”
Lionel Messi

10 CIFRE MESSI ÎN 2019:

  • 54 de meciuri
  • 46 de goluri
  • 17 assisturi
  • 68,5% victorii
  • campion al Spaniei
  • FIFA Best Player
  • Gheata de Aur
  • Cel mai bun jucător LaLiga
  • Cel mai bun atacant UEFA
  • Balonul de Aur

Citește și

BALONUL DE AUR 2019 // VIDEO Mateo, fiul cel năzdrăvan al lui Messi, a sărit de pe scaun după victoria starului argentinian :D

BALONUL DE AUR 2019 // Luka Modric i-a oferit trofeul lui Leo Messi și l-a „înțepat” pe Cristiano Ronaldo: „E o sărbătoare a fotbalului, trebuie să fii aici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
cneius
cneius  •  04 Decembrie 2019, 14:00

Va certati aiurea, nu exista "cel mai bun din lume" ! Unii pot fi mai buni intr-o perioada, altii in alta. De exemplu urmatoarele scoruri nu dovedesc ca Messi e "nr 1" : Barca-Bayern 0-3, Bayern-Barca 4-0, PSG-Barca 4-0, AS Roma-Barca 3-0, Liverpool-Barca 4-0...

883758598355956
Adrian Fulgos  •  04 Decembrie 2019, 06:36
Postat de Daniel Dohanes pe 03 Decembrie 2019, 23:39

Ok au fost jucatori buni pentru generatii diferite... A fost Pele cel mai bun, a fost Maradona cel mai bun acuma e Messi cel mai bun. Nu ai cum sa spui ca Maradona a fost mai bun ca Messi... pentru simplu fapt ca fotbalul a evoluat mult... Se prea poate ca Maradona in fotbalul de astazi sa fie jucator de liga a 2... nu ai de unde stii... da cert e ca Messi este peste Maradona... la fel cum peste 10 - 20 de ani o sa fie destui jucatori peste Messi... ideea e ca Maradona era un geniu pentru generatia lui, dar acum fotbalul e mult mai complex... toti fundasii care joaca contra jucatori gen Messi, Cr7, Salah, Mane, Mbape etc... urmaresc multe dvd-uri cu acestia... stiu fiecare detaliu despre ei (cum calca inainte sa dribleze, pozitia corpului inainte de sut, pacingul pasilor in alergare... etc) e mult mai greu sa fi un geniu in ziua de azi... de aceea MOMENTAN, Messi este cel mai bun din istorie... peste 20 de ani? cu siguranta o sa fie mai multi jucatori peste el... cum si acuma majoritatea jucatorilor de top is probabil peste Pele sau Maradona.

Cometariu pertinent, elegant si realist. Bravo. Total de acord.

max9
max9  •  04 Decembrie 2019, 03:18

Maradona jucator fenomenal. la fel si Messi, la fel si Ronaldo. Nu putem compara vremurile trecute cind se juca mai incet dar mai fizic. O era care se gaseste in Romania zilelor de azi. Nu putem declara ca messi e mai bun ca maradona. dar la echipa care este si in conjuctura de acolo e cel mai bun din lume..period. este cu o viteza in plus...e vizionar si chiar daca nu alearga mult citeste tot si decide un meci. Ronaldo e un atlet complet..felul cum se antreneaza , determinarea si pregatirea e jos palaria. Dar totusi..talentul e Messi.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează