INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Barcelona continuă campania de transferuri! Catalanii îl vor pe jucătorul care impresionează la EURO 2020

Robin Gosens, numărul 20 // FOTO: Imago
Robin Gosens, numărul 20 // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iunie 2021 09:27 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 11:31

Barcelona a bifat deja patru transferuri în această vară, dar formația catalană nu se oprește aici. Următoarea țintă: Robin Gosens (26 de ani).

„Vom mai face trei sau patru transferuri” spunea Joan Laporta, președintele Barcelonei, club care în această vară i-a adus pe Kun Aguero, Eric Garcia, Emerson și Memphis Depay.

Barcelona îl vrea pe Robin Gosens

Presa din Germania, citată de Mundo Deportivo, scrie că Barcelona a pus ochii pe Robin Gosens, fundașul stânga de 26 de ani al naționalei Germaniei. Acesta a impresionat în victoria nemților cu Portugalia (4-2), când a făcut un meci perfect, marcând un gol și contribuind decisiv la alte două reușite, iar conducerea Barcelonei îl vede ca înlocuitorul lui Jordi Alba.

În plus, și antrenorul Ronald Koeman îl place pe Gosens. Acesta a dorit să-l convoace la naționala Țărilor de Jos, când era selecționer, dar fundașul a ales să joace pentru Germania, țara mamei sale.

Astfel, se pare că Barcelona a luat deja legătura cu agentul lui Gosens și cu Atalanta, iar clubul italian a transmis că este dispus se renunțe la apărător pentru 35 de milione de euro. Nemții scriu că și Borussia Dortmund se interesează de Gosens și ar putea face în curând o ofertă.

Născut în Germania, Gosens a ajuns în Țările de Jos în 2012, la juniorii lui Vittese, Ulterior, a mai jucat la FC Dordrecht și Heracles, club de la care Atalanta l-a cumpărat în 2017 pentru 1,7 milioane de euro.

Cine e Robin Gosens, jucătorul care impresionează la EURO 2020

  • Mama lui e nemțoaică, tatăl, olandez. A crescut în Germania, la 500 de metri de granița cu vecinii batavi, și posedă dublă cetățenie.
  • Bunicul e polițist, meserie la care visa și el: „M-am înscris la interviuri în mai multe rânduri. În Nordrhein-Westfalen am fost refuzat din cauză că am un picior mai lung decât celălalt”.  Ca legendarul Gerd Muller! Iar în Rheinland-Pfalz „am făcut pasul în următoarea rundă, însă am renunțat după ce am semnat primul contract profesionist la fotbal”.
  • N-a călcat niciodată într-un centru de copii și juniori. Drumul lui în fotbal l-a dus direct la amatori, în Germania, și apoi la profesioniști, în Țările de Jos.
  •  Senzațional este cum a ajuns la Vitesse Arnhem: „Am fost dintre aceia care considera că joacă chiar mai bine după câteva pahare de alcool. Așa că înaintea unui meci de amatori n-am avut nicio problemă să merg la o petrecere. 
    Am venit rupt de acolo, dar chiar și așa am făcut un meci bun și am dat și gol.

34 de milioane eurovalorează pe transfermarkt Gosens

VIDEO Anghel Iordănescu: „Sunt convins că echipa României ar fi avut o prestație bună la EURO!”

Citește mai multe știri despre EURO 2020

Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală

Hațegan n-a îngenuncheat înainte de meci + Galezii l-au contestat pentru „roșu”! Cine i-a dat dreptate românului

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close