INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Bayern îşi linge rănile pe Eurosport 2, de la 16:30

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 martie 2011 12:19

Transmisiile exclusive din Bundesliga continuă astăzi pe Eurosport 2 cu meciurile SC FREIBURG - BAYERN MUNCHEN (16:30), HANNOVER 96 – HOFFENHEIM 1899 (18:30) şi BORUSSIA DORTMUND – FSV MAINZ 05 (19:30).

Duelul golgeterilor: Cisse (17 goluri) contra Gomez (18 goluri)

Scoasă din lupta pentru titlu de Borussia Dortmund, eliminată din Cupa Germaniei de Schalke în semifinale şi exclusă din Liga Campionilor de Inter în optimi, Bayern mai are un singur obiectiv în derulare: un loc în prima competiţie europeană pentru sezonul viitor. „Asta nu ne va face nouă misiunea mai uşoară, ci ne-o va îngreuna”, s-a plâns antrenorul lui Freiburg, Robin Dutt, temându-se de dorinţa de revanşă a bavarezilor. Şi tradiţia este de partea oaspeţilor, care au câştigat ultimele 10 meciuri în faţa lui Freiburg.

În cursa pentru un loc de Europa League, Dutt nu poate miza pe Pouplin, Bechmann, Williams şi Rosenthal, în timp ce Van Gaal îl are pe Breno suspendat două etape (şi plecat acasă, la Sao Paulo) şi pe Olici accidentat.

 

Revelaţia campionatului întâlneşte revelaţia rundei trecute

Hannover şi Hoffenheim sunt două echipe cu stări de spirit diferite. După 5 meciuri fără înfrângere, Hannover a fost adusă cu picioarele pe pământ de Koln (4-0), în timp ce „Hoffe” tocmai a bătut liderul. Mirko Slomka, tehnicianul gazdelor, se bazează pe revenirea ivorianului Ya Konan, dar va trebui să-l înlocuiască în poartă pe Zieler cu Fromlowitz şi să vadă dacă l-au lăsat durerile de stomac pe Schlaudraff. De partea cealaltă, Marco Pezzaiuoli va trebui să se descurce fără Ibertsberger, Weis, Obasi şi Gulde.

 

Klopp contra fostei echipe

Dortmund a suferit etapa trecută prima înfrângere din 2011, una venită la timp, care s-o trezească din reveria de după victoria de la Munchen. Fiindcă după succesul categoric de pe Allianz Arena, trupa lui Klopp a luat la preţ de matineu meciurile următoare. Şi dacă a câştigat din inerţie cu Koln, pe terenul lui Hoffenheim n-a mai mers cu aceeaşi atitudine relaxată. “Am învăţat din această înfrângere că trebuie să fim concentraţi sută la sută până la finalul campionatului”, a mărturisit fundaşul Neven Subotici, căruia îi va reveni perechea din centrul apărării, Mats Hummels, după o leziune musculară.

Antrenorul Jurgen Klopp îşi va întâlni fostul club la care a jucat 11 ani şi pe care l-a antrenat 8 sezoane. Bătăi de cap îi dau mijlocaşii la închidere Nuri Şahin şi Sven Bender, care au intrat în regim normal de antrenamente abia de vineri. Rămân indisponibili Kagawa, Kringe şi Zidan.

Mainz este echipa care a făcut-o lider pe Borussia în tur, după ce a cedat acasă cu 2-0. Dortmund n-a mai predat şefia de atunci şi conduce acum cu 9 puncte avans faţă de Leverkusen. Tehnicianul Thomas Tuchel nu-i are la dispoziţie pe Szalai, Karhan şi Marco Caligiuri, toţi accidentaţi.

 

 

Duminică, Eurosport 2 va difuza în direct partidele BAYER LEVERKUSEN – SCHALKE 04 (16:30) şi VfB STUTTGART – VfL WOLFSBURG (18:30). Runda se va încheia de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă.

Orice alt meci din Bundesliga poate fi văzut în direct, la cerere, pe aplicaţia www.eurosportplayer.ro, iar participând la concursul Bundesliga de pe eurosport.ro puteţi câştiga un iPad.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close