INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Cât o costă pe Bayern demiterea lui Nagelsmann! Suma e exorbitantă

Oliver Kahn, directorul executiv al lui Bayern Munchen și Julian Nagelsmann. Foto: Imago Images
Oliver Kahn, directorul executiv al lui Bayern Munchen și Julian Nagelsmann. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 24 martie 2023 16:17 / Actualizat vineri, 24 martie 2023 16:17

Bayern l-a demis joi seară pe Julian Nagelsmann și va trebui să-i plătească lui și staff-ului său până la 30 de milioane de euro dacă părțile nu ajung la un acord asupra unei despăgubiri. Thomas Tuchel va semna până-n 2025.

Campioana Germaniei a decis să se despartă, joi seară, de antrenorul Julian Nagelsmann, în ciuda unui contract scadent abia în 2026. Demiterea tehnicianului în vârstă de 35 de ani - scrie tabloidul Bild - ar putea ajunge să-i coste pe munchenezi până la 30 de milioane de euro!

Anunță 3 transferuri la CFR Cluj » Cu cine vrea să dea lovitura campioana României
CFR CLUJ
Anunță 3 transferuri la CFR Cluj » Cu cine vrea să dea lovitura campioana României

Cât o costă pe Bayern demiterea lui Julian Nagelsmann

Dacă șefii clubului ar fi așteptat până la vară, după încheierea sezonului, atunci ar fi intrat în vigoare o clauză de reziliere. Și aceea consistentă, potrivit unor surse din anturajul bavarezilor.

Cum însă ruptura s-a produs înainte, scenariile discutate sunt două. Fie părțile ajung la un acord asupra unei anumite sume, fie Bayern va trebui să-i plătească în continuare salariul lui Nagelsmann, 8 până la 9 milioane de euro pe an, până ce acesta își va găsi echipă.

Potrivit Bild ar fi vorba de până la 27 de milioane de euro, dacă „șomajul” s-ar prelungi până-n 2026. La această sumă se adaugă și salariile staff-ului său, format din secunzii Dino Toppmoller, Xaver Zembrod și videoanalistul Benjamin Glueck. Adică 3 milioane de euro.

Thomas Tuchel va semna cu Bayern până în 2025

Adunate, înseamnă 30 de milioane de euro, în condițiile în care campioana Germaniei a plătit alte 20 de milioane de euro ca să-l poată lua pe Nagelsmann de la RB Leipzig, în 2021.

În altă ordine de idei, succesorul său, Thomas Tuchel, va semna un contract până-n 2025, urmând ca luni să conducă primul antrenament. El va debuta pe bancă pe 1 aprilie, contra uneia dintre fostele sale echipe, Borussia Dortmund.

Citește și:

Proaspăt dat afară de Bayern, Nagelsmann ar fi favorit să preia o echipă din Premier League

Pleacă în vară? Barcelona, ultimatum pentru o legendă cu 17 trofee

Playtech: Delia, HUIDUITĂ de fani pe scenă! Ţinuta i-a şocat pe spectatori, nici măcar nu a cântat live. FOTO


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close