INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Ar putea fi cel mai scump transfer din istoria Bundesligii! Fotbalistul a fost convins să vină la Munchen

Bayern a ajuns la un acord cu fundașul central olandez Matthijs de Ligt, foto: Imago
Bayern a ajuns la un acord cu fundașul central olandez Matthijs de Ligt, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2022 12:40 / Actualizat marti, 05 iulie 2022 12:42

Bayern a ajuns la un acord cu fundașul central olandez Matthijs de Ligt și speră să-l poată cumpăra cu 60-80 de milioane de euro de la Juventus

Crescut la academia de juniori a lui Ajax de la 10 ani, Matthijs de Ligt a adus clubului „lăncierilor" 86 de milioane de euro cu transferul la Juventus, în vara lui 2019. 

Nu s-a adaptat prea bine la Torino, nici nu a impresionat pe teren, dar cota lui a rămas mare. 70 de milioane, potrivit transfermarkt.de. 

Matthijs de Ligt vrea să vină la Bayern

Sub contract până în 2024 la bianconeri, Matthijs de Ligt a fost curtat insistent de Chelsea în ultimele săptămâni, dar destinația sa ar putea fi alta. Și mai atrăgătoare, ca nume. Bayern! 

Sky Deutschland a anunțat că antrenorul Julian Nagelsmann și directorul sportiv Hasan Salihamidzici au ajuns la un acord că stoperul olandez în vârstă de 22 de ani este varianta ideală pentru echipa bavareză. Și cei doi l-ar fi convins deja pe De Ligt să vină la München. 

Matthijs de Ligt ar putea fi cel mai scump transfer 

Urmează însă o negociere feroce cu Juventus, care nu ar vrea să-l vândă pe batav pentru mai puțin de 100 de milioane. Totuși, Bayern speră să-l cumpere cu 60-80 de milioane. Sau să-l folosească pe francezul Pavard ca monedă de schimb pentru a reduce suma de transfer.

În acest moment, cel mai scump jucător achiziționat în istoria campioanei Bundesligii este Lucas Hernandez (tot un fundaș central), adus cu 80 de milioane de la Atlético, în 2019. 

Pentru "roșii", De Ligt ar fi a doua afacere extraordinară a verii, după cooptarea lui Sadio Mané (Liverpool). 

251de meciuri a jucat Matthijs de Ligt până acum la nivelul echipelor de club (21 goluri)

38de selecții are fundașul în vârstă de 22 de ani la naționala olandeză (a marcat două goluri)

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Real Madrid renunță gratis la fotbalistul cumpărat cu 63 de milioane de euro!

Alt șoc în Premier League! Cine ar fi starul arestat pentru viol și interogat pentru 15 ore

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează