INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2028

Boris Johnson vrea ca EURO să fie oferit Ucrainei » Cum a reacționat premierul Marii Britanii când a auzit planul Rusiei

Boris Johnson // FOTO: Guliver/GettyImages
Boris Johnson // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2022 16:05 / Actualizat joi, 24 martie 2022 16:07

Premierul britanic Boris Johnson a fost și el surprins de gestul incredibil făcut de Moscova, Rusia dorind să organizeze EURO 2028 sau EURO 2032!

Boris Johnson a vorbit despre ideea rușilor, care vor să-și depună candidatura pentru a organiza Campionatul European din 2028, dar și Campionatul European din 2032, la Congresul anual al celor de la FIFA.

UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
UEFA, reuniune de urgență » Gata să blocheze candidatura Rusiei la Euro: „E ridicol! Ce se ascunde în spate?”

Boris Johnson vrea ca Ucraina să organizeze EURO

Oficialul britanic s-a declarat împotriva acestei idei și a venit cu o altă propunere: Ucraina să organizeze EURO 2028

„Cred că ideea organizării oricărui turneu de fotbal sau a oricărui eveniment cultural de către Rusia în această perioadă depășește satira. Nu-mi vine să cred că există cineva care să ia în serios o asemenea propunere”, a reacționat Johnson pentru site-ul sportiv The Athletic. 

Cel mai bun lucru acum ar fi ca forțele armate ale Rusiei să se retragă imediat și Ucraina să primească acest turneu”, a mai spus acesta.

Rusia își poate depune candidatura, dar UEFA plănuiește măsuri suplimentare pentru a împiedica acest lucru

Există un articol (11) în regulamentul UEFA, care stipulează că o federație suspendată nu poate candida pentru a găzdui un turneu, dar acesta nu se aplică deocamdată.  

Forul de la Nyon a precizat astăzi pentru GSP.ro: „Comitetul Executiv UEFA și Consiliul FIFA au decis pe 28 februarie să suspende toate reprezentantele Rusiei, și echipele naționale, și cele de club, împiedicându-le să participe la competițiile UEFA și FIFA până la o notificare ulterioară. Totuși, la acea vreme, federația rusă nu a fost suspendată”.  A completat: „Comitetul Executiv rămâne în alertă pentru a convoca ședințe extraordinare, pe lângă reuniunile deja stabilite, pe 7 aprilie și 10 mai, cu scopul de a reanaliza situația legală și factuală după cum evoluează și a adopta noi decizii, dacă sunt necesare. Inclusiv privind declarația de interes exprimată de federația rusă pentru a organiza Euro”. 

Momentan, pentru că nu e suspendată, Russian Football Union nu poate fi împiedicată să depună candidatura. Este nevoie de măsuri suplimentare. Surse din Elveția susțin că UEFA va lua aceste măsuri.

VIDEO Totul despre România - Grecia

Citește și: 

Bellerin despre războiul din Ucraina: „De Palestina, Yemen și Irak nu vorbește nimeni. E rasist să închizi ochii la alte conflicte”

Vor să excludă cluburile engleze din Super Liga Europei: „De acum, nu mai e doar împotriva UEFA și FIFA, ci și contra Premier League”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
142124528208325
Costel Iordanescu  •  25 Martie 2022, 12:12

prapaditul asta e uimit de ce cauta el in chiar viata lui , nu stie cum a ajuns acolo , faptul ca a fost ales , denota ce popor "destept " e cel englez , ma rog , o parte din el ,d'aia ii pacalesc ai nostri la alba neagra si le iau pana si casele si munca , de n-au aia de-o paine , e plin de imigranti acolo , din toata lumea ! oricum , cand v-a avea loc C.M -ul b.j. v-a fi doar o amintire neplacuta , ca un cosmar !

347655969058390
Ion Popescu  •  25 Martie 2022, 07:04

Una din ideile trasnite a lui BJ !

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  25 Martie 2022, 06:43

Boris-este egal cu John! Are mintea precum freza!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează