INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Cale liberă

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 aprilie 2008 00:00

După un prim acord de principiu între cluburi, "rossonerii" au acceptul să negocieze şi cu jucătorul.

Ronaldinho se află cu un picior la AC Milan. Aceasta-i concluzia reieşită din primul contact direct dintre clubul italian, tot mai hotărît să-l ia pe brazilian, şi FC Barcelona, tot mai dispusă să-l vîndă. Tratativele au avut loc în capitala Catalunyei. Directorul sportiv al spaniolilor, Txiki Beguiristain, de o parte, agentul Ernesto Bronzetti, reprezentantul Milanului, de alta. Între ei, Roberto de Assis, impresarul, totodată fratele lui Ronaldinho.

Cum anterior avuseseră loc şi alte tatonări, n-a fost nevoie de discuţii lungi pentru a se ajunge la un acord. Asumîndu-şi faptul că i s-a terminat ciclul în "Camp Nou", Ronaldinho a transmis că e pregătit să plece, de aceea Roberto a cerut fără ocolişuri să i se dea drumul. Imediat, Beguiristain a anunţat că "poarta e deschisă". Oferta Milanului ar fi de 30 de milioane de euro, potrivit presei iberice, sau de doar 20 de milioane, cum a indicat cea italiană.

Oricare ar fi suma, cert este că Barcelona a acceptat, în principiu, tranzacţia, urmînd să existe o altă întîlnire decisivă. Totodată, i-a dat mînă liberă lui Ronaldinho să-şi trateze viitorul contract cu milanezii. Aceştia văd problema deja rezolvată. Zîmbitor, vicepreşedintele Adriano Galliani a zis sigur: "Ronaldinho va fi al nostru".

"Doar la Milan"
La acordul Barca - Milan a contat şi poziţia lui Ronaldinho. "Dacă plec, mă duc doar la Milan", a zis ferm brazilianul, ştiind că patronul Silvio Berlusconi de doi ani aleargă să-l ia. Catalanii l-au înţeles şi au refuzat Interul, deşi Nike, sponsorul clubului şi al jucătorului, insista să fie îndreptat spre "nerazzurri", a căror ofertă era de 25 de milioane de euro. Manchester City ar fi dat peste 30 de milioane de euro, dar Ronnie nu vrea în Anglia.

Investiţie amortizată
Cumpărat de la Paris SG în 2003, Ronaldinho (28 de ani) a făcut cu vîrf şi îndesat banii plătiţi atunci pentru el, 25 de milioane de euro. Cu starul brazilian (jucătorul anului în 2005) în prim-plan, FC Barcelona a obţinut Liga Campionilor şi două titluri, a cîştigat imagine şi sponsori. În plus, va încasa o sumă considerabilă în urma vînzării lui, situaţie în care va scăpa şi de salariul pe care-l plăteşte acum, 8,5 milioane de euro pe stagiune.

Ştiri pe scurt
- Preţul tricourilor lui Ronaldinho a scăzut, după vestea acordului cu Milan, de la 30 la 28 de euro.
- Ronaldinho e doar prima ţintă a Milanului. Italienii îi mai vor neapărat pe Şevcenko (îşi caută deja casă la Milano), Flamini, Escude.
- Eto'o e dorit la Fenerbahce; turcii sînt dispuşi să dea pe el pînă la 90 de milioane de euro.
- Henry e preocupat că nu mai marchează: "Reflexele mele în faţa porţii nu sînt cele ce ar trebui să fie. Asta e o mare problemă".
- Messi e reconvocat în lotul "blaugrana" pentru meciul de azi de la Huelva. Argentinianul a lipsit de luna trecută din cauza unei leziuni musculare.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
 •  12 Aprilie 2008, 11:47

Ronaldinho e capabil sa joace oriunde pe lumea asta... daca isi revine.

 •  12 Aprilie 2008, 11:16

Fratilor de merge asta la Milan va forma un cuplu de vis cu Kaka!anul viitor Miln ia campionatul!si pana la urma si echipa nationala a Braziliei are de castigat !dece sa nu mearga ! isi bate joc Barca de el ,nici rezerva nu mai e!acum doi ani au respins oferte de 90 milioane de la CELSEA !

 •  12 Aprilie 2008, 09:51

mai chris, da' Maradona unde a jucat?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează