INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Surpriză! FIFA a hotărât ca Mondialul să înceapă mai devreme » Motivul inedit din spatele deciziei

Gianni Infantino pe stadionul Al-Bayt, pe care se va juca meciul de deschidere de la Campionatul Mondial // Foto: Getty Images
Gianni Infantino pe stadionul Al-Bayt, pe care se va juca meciul de deschidere de la Campionatul Mondial // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 13:49 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 14:54

Forul de la Zürich a considerat că nu e normal ca țara gazdă să joace în al treilea meci și a hotărât ca turneul să pornească pe 20 noiembrie, cu o zi mai devreme decât era stabilit inițial, pentru a fi deschis de Qatar - Ecuador.

Pe 1 aprilie, FIFA a organizat la Doha tragerea la sorți pentru grupele CM 2022. Și s-a stabilit, straniu, ca meciul de deschidere să fie Senegal - Olanda (grupa A), pe 21 noiembrie, de la ora 13:00, urmat în aceeași zi de Anglia - Iran (16:00, grupa B), Qatar - Ecuador (19:00, A) și SUA - Țara Galilor (22:00, B). 

Meciul de deschidere se joacă tot la 50 km de capitală 

Între timp, planul s-a modificat la forul de la Zürich. Cotidianul argentinian Olé a aflat că, acum, când mai sunt 102 zile până la startul Mondialului, FIFA a luat altă decizie. A considerat că nu este normal ca turneul final să nu înceapă cu partida țării gazdă, așa cum se obișnuia din 2006, și a decis să pornească întrecerea cu o zi mai devreme. Fapt confirmat și de agenția France Presse, și de L'Équipe.

Mondialul va demara pe 20 noiembrie, de la ora 22:00. Cu întâlnirea Qatarului împotriva Ecuador. Acel meci va rămâne pe stadionul Al-Bayt din Al-Khor, la 50 de kilometri de capitala Doha.

Confederațiile și organizatorii au fost de acord

Olé a scris că modificarea urmează să fie acceptată de liderii Consiliului FIFA, adică de însuși președintele Gianni Infantino și de șefii celor șase confederații, din Europa (UEFA), America de Sud (CONMEBOL), America de Nord și Centrală (CONCACAF), Africa (CAF), Asia (AFC) și Oceania (OFC). Dar L'Équipe și AFP susțin că FIFA și organizatorii qatarieni au fost deja de acord ca Mondialul să înceapă pe 20 noiembrie.

Programul zilei de 21 noiembrie va include trei partide, în loc de patru. Orele ar putea fi schimbate pentru ca jocurile să fie unul după altul.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

De asta nu mai face Manchester United transferuri mari? » „Blestemul” lăsat în urmă după plecarea lui Sir Alex Ferguson

Căpitanul lui Ajax, rănit după ce s-a bătut în plină stradă cu doi indivizi înarmați!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
cdba3133
cdba3133  •  11 August 2022, 15:25

Probabil va fi cel mai mare esec al fotbalului. Nu va exista ceva mai lamentabil. Doar daca in viitorul foarte indepartat va organiza si Romania un astfel de CM.

anti_fcsb_superliga_psg_bayern
anti_fcsb_superliga_psg_bayern  •  11 August 2022, 11:44

Demolatorii fotbalului intr-o singura poza.

mr90
mr90  •  11 August 2022, 08:29

Respectam traditia din ... 2006 ... :)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează