INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cenzură în Spania! Șefii La Liga vor comentarii pozitive la meciurile transmise, altfel cer înlocuirea comentatorilor! Detalii incredibile

Reporteri în fața ecranelor TV, în Roma, foto: Guliver/gettyimages
Reporteri în fața ecranelor TV, în Roma, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2022 11:10 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 11:10

Reprezentanții La Liga au introdus o clauză prin care pretind „comentarii pozitive" la meciurile de campionat transmise la TV. Ar putea cere „înlocuirea comentatorilor și reporterilor care încalcă regulile".

E scandal în Spania, pentru că liga profesionistă iberică vrea să încalce libertatea presei! 

Începând din sezonul 2022-2023, oficialii săi așteaptă o imagine „pozitivă" a campionatului. Vor „comentarii pozitive" la meciuri. 

Nelu Varga, apărat de un patron din Liga 1 în scandalul cu Dan Petrescu: „Are dreptate! Antrenorul trebuie să dea explicații”
RAPID
Nelu Varga, apărat de un patron din Liga 1 în scandalul cu Dan Petrescu: „Are dreptate! Antrenorul trebuie să dea explicații”

Șefii La Liga cer comentarii pozitive: „Să nu afecteze imaginea competiției" 

Aceasta este clauza pe care vor să o impună televiziunilor ce vor câștiga dreptul de a transmite La Liga, a anunțat L'Équipe. 

Potrivit acestei clauze, forul spaniol cere ca „producția să fie realizată într-o manieră pozitivă, pentru a nu afecta imaginea competiției, a cluburilor, jucătorilor, antrenorilor și suporterilor”. 

La Liga anunță și ce se va întâmpla dacă nu se respectă „regulile" acordului. „În caz de încălcare a acestor principii, televiziunea va fi informată pentru a recidiva, liga putând cere înlocuirea comentatorilor și a reporterilor care au încălcat principiile menționate". 

Agenția France Presse a cerut explicații. Răspunsul ligii iberice: „Sunt restricții care au ca scop evitarea subiectelor tip tabloid și întrebările legate de familiile jucătorilor în timpul comentariilor sau interviurilor făcute după meciuri". 

Reprezentanta OSCE: „Limitează într-o manieră irațională libertatea media” 

Portugheza Teresa Ribeiro, reprezentanta OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) pentru protejarea libertății media, a contestat planul spaniolilor: „Noile condiții limitează într-o manieră irațională libertatea media și dreptul publicului la informare. Din păcate, această practică apare tot mai mult în lumea fotbalului".

Citește și alte știri din La Liga: 

Un alt pilon al Barcelonei părăsește echipa lui Xavi! O nouă aventură după 15 ani

„Barcelonagate” » S-au aflat condițiile aiuritoare ale lui Messi pentru a prelungi cu Barcelona! Voia o avere

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  23 Septembrie 2022, 09:01
Postat de koukourigou pe 23 Septembrie 2022, 02:57

Vai de capul nostru, ce mizerie e la ei. La noi trebuie sa vorbesti frumos numai despre Sapunaru si Rapid, in rest e liber sa te iei de toata lumea.

Esti obsedat. Cat despre ce se intampla in Spania, sunt convins ca nu va tine nici cat sperantele ca Messi va ramane la Barca.

koukourigou
koukourigou  •  23 Septembrie 2022, 02:57

Vai de capul nostru, ce mizerie e la ei. La noi trebuie sa vorbesti frumos numai despre Sapunaru si Rapid, in rest e liber sa te iei de toata lumea.

george.br
george.br  •  22 Septembrie 2022, 14:53
Postat de brentford pe 22 Septembrie 2022, 11:27

„Sunt restricții care au ca scop evitarea subiectelor tip tabloid și întrebările legate de familiile jucătorilor în timpul comentariilor sau interviurilor făcute după meciuri" - Pfffff...daca s-ar introduce si in Romania ar ramane gsp fara subiecte. Cum adica sa nu mai bagam batul prin gard? Cum sa nu mai facem "articole sportive" despre noul iubit al Wandei sau despre iubita lui Florinel Mbappelu'? Cum sa nu il intrebam pe nea Gigi ce culoare au chilotii lui Lutu si daca Mache e stangaci sau dreptaci? S-ar duce naibii toate subiectele cu si despre "sport".

:)))))) Chiar asa!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close