INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

„Cetăţenii” şeici de la Manchester City şi noua „Revoluţie Industrială” în Eastlands

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 septembrie 2009 00:00

O revoluţie comportă schimbări radicale, profunde,  imediate şi de perspectivă în interiorul unui sistem (în cele mai multe cazuri prin conlucrarea şi conjugarea unor forţe noi, violente intenţionate spre „progres” - orientate şi redimensionate de la „inferior la superior”) printr-un „salt” ce tinde sa altereze fundamentele preexistente  prin definirea unor noi origini  ale depozitarului de resurse , în finalitatea dobândirii unui ritm continuu şi omogen de dezvoltare .

Acest fenomen de lungă experienţă temporală îşi continuă traiectul datorită alinierii unor realităţi financiare favorabile în interiorul unuia dintre cluburile cu o veche tradiţie din fotbalul britanic, un „colos adormit” Manchester City.

Din momentul revenirii pe prima şcenă fotbalistică a Angliei , odată cu anul 2002, Manchester City a fost eclipsată de cluburi mult mai potente financiar şi cosmopolite precum Liverpool , Arsenal, rivala Manchester United şi Chelsea (prin aportul investiţiilor aduse de magnatul rus Roman Abramovic) , accesul în vârful ierarhiei Barclaycard Premiership fiind limitat doar acestor 4 mari nume sau „Big 4”. În sezonul 2006-2007 fostul premier thailandez Thaksin Shinawatra devine acţionar majoritar, proprietar a peste 75% din portofoliul clubului din Eastlands .

Schimbarea meteorică de care avea nevoie unul dintre cele mai iubite cluburi din Albion nu s-a produs decât anul trecut , în septembrie 2008 , atunci când consorţiul arab de investiţii Abu Dhabi United Group(ADUG) patronat de şeicul Mansour bin Zayed al Nahyan  a preluat Manchester City pentru suma de 250 milioane €, aproximativ 363milioane $, declanşând unul dintre cele mai ample proiecte fotbalistice din Insulă , prima infuzie de capital s-a ridicat la peste 957 milioane $ ,fiind acompaniată de promisiunea de a achiziţiona 18 noi jucători „de talie mondială”.

Banii nu mai erau o problemă pentru City , arabii declarând în dese rânduri "We have deep pockets" , în condiţiile în care cifra de afaceri ADUG este evaluată la peste 460 miliarde ₤ iar pentru fiecare dolar adăugat la preţul barilului de petrol pe piaţa mondială firma înregistrează câştiguri suplimentare echivalente cu 1 miliard  $ pe an.

Clubul din Nordul Angliei avea să câştige prima confruntare pe piaţa transferurilor la puţin timp după ce ADUG a preluat echipa. Robinho , jucătorul lui Real Madrid, a semnat în septembrie 2008 pentru City , arabii plătind peste 40 milioane € în contul transferului.

Proiectul City a debutat în cele mai bune auspicii deşi sezonul 2008-2009 nu a consemnat performanţe notabile din partea echipei lui Mark Hughes ,ci mai curând o clasare modestă pentru pretenţiile arabilor şi ale suporterilor, doar locul 10, însă cu un final de sezon în care City ar fi putut să-şi aconteze biletele pentru Europa League, la doar 3 puncte de Fulham, echipa clasată pe ultimul loc care asigura prezenţa într-o competiţie europeană.

Pe teren propriu City a dobândit o linie de clasament  prolifică, peste Chelsea şi Arsenal , cu 13 victorii şi 6 înfrângeri din 19 meciuri disputate pe City of Manchester Stadium , golaveraj 40-18, clasându-se pe podium , după Man United şi Liverpool.

Noua bijuterie din palmaresul arabilor de la ADUG şi-a demonstrat în schimb vulnerabilitate în meciurile de pe teren străin unde nu a acumulat decât 11 puncte din 19 întâlniri, 2 victorii , 5 remize şi 12 înfrângerii , cu un golaveraj 18-32 , terminând chiar pe prima poziţie deasupra celor 3 echipe retrogradate în Coca-Cola Championship.

După cum declara într-un interviu acordat siteului oficial a celor de la City ,în iulie 2009 , proprietarul arab şeicul Mansour bin Zayed al Nahyan  , manifesta răbdare şi încredere în capacităţile lui Mark Hughes de a clădi o echipă extraordinară la City.După campania fulminantă de achiziţii din această vară , în care Mark Hughes a urmărit acontarea unor jucători cu experienţă în Premier League , cazul Emmanuel Adebayor , Gareth Barry , Kolo Toure , Roque Santa Cruz , Joleon Lescott, Shay Given , Wayne Bridge , revenirea „fiului risipitor” Shawn Wright-Phillips şi chiar Carlitos Tevez , dar şi „veteranul” Sylvinho , care nu intra în planurile lui Pep Guardiola la Barcelona , în urma căreia City a cheltuit peste 118 milioane ₤ se aşteptă clădirea unui club de renume mondial şi implicit câştigarea unui trofeu , mai ales că „cetăţenii” nu s-au mai impus în nici o competiţie de la succesul din 1976 din Cupa Ligii Angliei.

Cel mai dureros pentru fanii celor de la City rămâne însă de-a lungul anilor competiţia cu rivala locală United, unde City este depăşită clar , mai mult din 1976 , anul ultimului trofeu pentru cetăţeni Man United s-a impus de 11 ori în campionat , a câştigat 8 Cupe ale Angliei , 3 cupe ale Ligii Angliei , 2 trofee în cea mai prestigioasă competiţie inter cluburi  Liga Campionilor , câte un succes în Cupa Cupelor şi Super Cupa Europei , dar şi alte 2 Cupe Intercontinentale, ajungând la un total de  28 de trofee .

În aceste condiţii City este la fel de avidă de glorie în Premier League ca şi Liverpool , echipa de pe Anfield nu a mai cunoscut succesul în Premier League de 19 ani .

Prezentul promite şi se pare că în acest debut de sezon în Premier League soarele a răsărit şi de partea „cetăţenilor” în Manchester , nu doar pe strada lui Sir Alex . Pentru  prima dispută a sezonului „Blues Army” s-a deplasat pe Ewood Park unde a întâlnit-o pe Blackburn Rovers , fosta echipă a lui Mark Hughes .

City şi-a respectat statutul de favorită şi s-a impus la capătul unui meci în care tempoul impus de băieţii lui Hughes nu a putut şi urmat de trupa lui Sam Allardyce , Shay Given a demonstrat că merită din nou toţi bani investiţi în transferul său de la Newcastle în primăvara acestui an , Stephen Ireland si-a respectat renumele de „Superman” cu o senzaţională reuşită în minutele adiţionale ale partidei , Robinho , Barry şi Shawn Wright Phillips s-au dovedit decisivi la mijlocul terenului , iar Adebayor a reuşit cu eleganţă şi mult calm să marcheze primul său gol pentru „cetăţeni”.

→Echipa întrebuinţată pentru meciul cu Blackburn: Given, Richards, Toure, Dunne, Bridge, Wright-Phillips, Ireland, Barry, Robinho, Adebayor, Bellamy
În pofida criticilor aduse lui Mark Hughes pentru programarea următoarei întâlniri pentru City între etapele din Premier League , pe o căldura greu de suportat , şi tocmai în Spania  , a urmat primul episod ce se vrea a fi unul clasic din multele care vor urma pentru trupa de pe City Stadium of Manchester , şi care putea fi cel mai bun prilej (?!), disputa pentru a 44-a ediţie a Trofeului Joan Gamper , pe Nou Camp „catedrala viselor” ,casa celei mai bune echipe continentale şi locul unde ce are mai bun Catalunya este prezentat , în faţa unei asistenţe colosale de 94,123 care anticipa o victorie normală a favoriţilor , însă cei care aveau să plece acasă mulţumiţi de rezultat au fost cei 1000 de fani ai „albaştrilor”.

O seară de gală , o prestaţie memorabilă , chiar şi fără aportul lui Adebayor şi Robinho , City s-a mişcat excelent , a înscris rapid în minutul 27 prin bulgarul Petrov după o pasă genială a lui Stephen Ireland şi a încercat să muşte decisiv prin contraatacuri care istoveau apărarea spaniolilor .Primul trofeu , cu o potentă valoarea simbolică a fost câştigat , dar mai important a fost câştigată o echipă şi încrederea în jucători precum Petrov , Bellamy , Zabaleta , care prin prestaţia realizată au demonstrat că luptă pentru un loc de titular .

→Jucătorii folosiţi de antrenorul celor de la City : Given; Onuoha, Dunne, Kolo Toure (Ben Haim, 46), Zabaleta (Garrido, 65); Weiss, Wright-Phillips (Tripper, 81), Ireland, Barry Etuhu, 69), Petrov; Tevez (Bellamy, 65).
 După disputarea acestei partidei Hughes , încântat de rezultat , avea să vorbească despre şansele oferite fiecărui jucător pentru a evolua ca titular , explicând metoda folosită la antrenamente pentru cei folosiţi mai puţin sau chiar deloc în prima garnitură a echipei în partidele oficiale „ Fiecare are oportunitatea lui , iar băieţii sunt conştienţi de lucru acesta , înţeleg. La antrenamente cei care nu au disputat partide oficiale au de lucru în plus pentru a fi la acelaşi nivel cu coechipierii lor.”

Prima apariţie a celor de la City în faţa propriilor pentru noul sezon 2009-2010 suporteri s-a consumat pe 22 August 2009 , contra unei nou promovate, Wolverhampton ,care venea pe City Stadium of Manchester să profite de şansele care i se puteau oferi. Cu o audienţă de peste 47.000 spectatori Manchester City a deschis scorul rapid , prin acelaşi „hitman” Adebayor în minutul 18 , şi doar ratările lui Tevez , încă nerefăcut complet au făcut ca City să nu închidă partida mai devreme .

De partea „lupilor” cea mai notabilă acţiune a fost finalizată în minutul 69 de Andy Keogh , care a expediat mingea în bara porţii lui Given , însă  băieţii lui Mick McCarthy nu au putut realiza un rezultat pozitiv .

→Formula folosită de Mark Hughes pentru acest meci: Given, Richards, Dunne, Toure, Bridge, Wright-Phillips ,Ireland, Barry ,Robinho (De Jong 83),Tevez (Bellamy 72), Adebayor.
Cea de-a 3 partidă oficială a sezonului a adus pentru City deplasarea la Crystal Palace , echipă din Coca-Cola Championship, pentru întâlnirea din turul 2 a Cupei Ligii Angliei şi a consemnat debutul noii achiziţii Joleon Lescott pentru trupa lui Hughes . City merge în turul 3 , însă nu fără emoţii , învingând cu 2-0 prin golurile lui SWP din min .50 şi cel al lui Tevez din min .70 , o echipă tânără şi în căutare de afirmare a lui Crystal .

→ Echipa utilizată de Hughes : Given; Richards, Toure, Lescott, Bridge; Wright-Phillips, Ireland, Barry; Tevez (De Jong, 86), Adebayor, Robinho (Bellamy, 72).
Meciul 3 din Premier League pentru City din acest sezon s-a desfăşurat pe stadionul celor de la Portsmouth ,Fratton Park .Gazdele în căutarea primelor puncte ale sezonului nu au putut rezista decât până în minutul 30 când acelaşi Adebayor înscrie după un corner executat foarte bine de Gareth Barry. Un meci de uzură, însă  City nu a fost nevoită să „alerge” prea mult după acest rezultat întrucât Portsmouth nu s-a dovedit un partener competitiv , Portsmouth care are cel mai slab start de sezon din ultimii 56 de ani.

Debutul a consemnat 3 victorii din tot atâtea partide disputate , Shay Given a reuşit să menţină poarta celor de la City fără să fie scuturată de adversari , iar Adebayor promite mult sezonul acesta , ca de fapt toată echipa.

Meciurile tari însă abia acum încep ,  împotriva a doua pretendente la laurii Premier League în acest sezon ,contra  tunarilor de la Arsenal pe 12 septembrie , începând cu orele 17:00 pe The City , meci ce se va disputa cu casa închisă;  şi marele derby al oraşului odată supranumit „Cottonopolis” , în deplasare de pe Old Traffold cu United pe 20 septembrie , începând cu orele 15:30 , în care elevii lui Mark Hughes vor putea demonstra dacă într-adevăr scandarea favorită a „cetăţenilor” „The City is ours” îşi are acoperire , iar disputele cu echipele din „Big4” pot edifica mult .

Manchester City are o nouă configuraţie sezonul de faţă , pe hârtie este o echipă completă , tehnică , rapidă pe flancuri , puternică , experimentată pentru jocurile din Albion , cu un tehnician de clasă , dar este pregătită pentru a transforma „Big4” în „Big5”?!.Conform ediţiei din 29 iulie 2009 a publicaţiei TheTimesOnline un prim argument este în favoarea lui City , Martin Oneill experimentatul antrenor scoţian a celor de la Aston Villa vorbeşte despre şansele lui City la gloria Premier League : „ City se va dovedi într-atât de solidă încât nimic nu-i va face faţă. Mai important este că nu va fi angrenată în nici o competiţie continentală…situaţia îmi evocă statutul celor de la Chelsea din urmă cu 5 ani .City nu sunt favoriţi , dar ar trebui să fie”.

O revoluţie comportă schimbări radicale, profunde,  imediate şi de perspectivă în interiorul unui sistem (în cele mai multe cazuri prin conlucrarea şi conjugarea unor forţe noi, violente intenţionate spre „progres” - orientate şi redimensionate de la „inferior la superior”) printr-un „salt” ce tinde sa altereze fundamentele preexistente  prin definirea unor noi origini  ale depozitarului de resurse , în finalitatea dobândirii unui ritm continuu şi omogen de dezvoltare .

Acest fenomen de lungă experienţă temporală îşi continuă traiectul datorită alinierii unor realităţi financiare favorabile în interiorul unuia dintre cluburile cu o veche tradiţie din fotbalul britanic, un „colos adormit” Manchester City.

Din momentul revenirii pe prima şcenă fotbalistică a Angliei , odată cu anul 2002, Manchester City a fost eclipsată de cluburi mult mai potente financiar şi cosmopolite precum Liverpool , Arsenal, rivala Manchester United şi Chelsea (prin aportul investiţiilor aduse de magnatul rus Roman Abramovic) , accesul în vârful ierarhiei Barclaycard Premiership fiind limitat doar acestor 4 mari nume sau „Big 4”. În sezonul 2006-2007 fostul premier thailandez Thaksin Shinawatra devine acţionar majoritar, proprietar a peste 75% din portofoliul clubului din Eastlands .

Schimbarea meteorică de care avea nevoie unul dintre cele mai iubite cluburi din Albion nu s-a produs decât anul trecut , în septembrie 2008 , atunci când consorţiul arab de investiţii Abu Dhabi United Group(ADUG) patronat de şeicul Mansour bin Zayed al Nahyan  a preluat Manchester City pentru suma de 250 milioane €, aproximativ 363milioane $, declanşând unul dintre cele mai ample proiecte fotbalistice din Insulă , prima infuzie de capital s-a ridicat la peste 957 milioane $ ,fiind acompaniată de promisiunea de a achiziţiona 18 noi jucători „de talie mondială”.

Banii nu mai erau o problemă pentru City , arabii declarând în dese rânduri "We have deep pockets" , în condiţiile în care cifra de afaceri ADUG este evaluată la peste 460 miliarde ₤ iar pentru fiecare dolar adăugat la preţul barilului de petrol pe piaţa mondială firma înregistrează câştiguri suplimentare echivalente cu 1 miliard  $ pe an.

Clubul din Nordul Angliei avea să câştige prima confruntare pe piaţa transferurilor la puţin timp după ce ADUG a preluat echipa. Robinho , jucătorul lui Real Madrid, a semnat în septembrie 2008 pentru City , arabii plătind peste 40 milioane € în contul transferului.

Proiectul City a debutat în cele mai bune auspicii deşi sezonul 2008-2009 nu a consemnat performanţe notabile din partea echipei lui Mark Hughes ,ci mai curând o clasare modestă pentru pretenţiile arabilor şi ale suporterilor, doar locul 10, însă cu un final de sezon în care City ar fi putut să-şi aconteze biletele pentru Europa League, la doar 3 puncte de Fulham, echipa clasată pe ultimul loc care asigura prezenţa într-o competiţie europeană.

Pe teren propriu City a dobândit o linie de clasament  prolifică, peste Chelsea şi Arsenal , cu 13 victorii şi 6 înfrângeri din 19 meciuri disputate pe City of Manchester Stadium , golaveraj 40-18, clasându-se pe podium , după Man United şi Liverpool.

Noua bijuterie din palmaresul arabilor de la ADUG şi-a demonstrat în schimb vulnerabilitate în meciurile de pe teren străin unde nu a acumulat decât 11 puncte din 19 întâlniri, 2 victorii , 5 remize şi 12 înfrângerii , cu un golaveraj 18-32 , terminând chiar pe prima poziţie deasupra celor 3 echipe retrogradate în Coca-Cola Championship.

După cum declara într-un interviu acordat siteului oficial a celor de la City ,în iulie 2009 , proprietarul arab şeicul Mansour bin Zayed al Nahyan  , manifesta răbdare şi încredere în capacităţile lui Mark Hughes de a clădi o echipă extraordinară la City.

După campania fulminantă de achiziţii din această vară , în care Mark Hughes a urmărit acontarea unor jucători cu experienţă în Premier League , cazul Emmanuel Adebayor , Gareth Barry , Kolo Toure , Roque Santa Cruz , Joleon Lescott, Shay Given , Wayne Bridge , revenirea „fiului risipitor” Shawn Wright-Phillips şi chiar Carlitos Tevez , dar şi „veteranul” Sylvinho , care nu intra în planurile lui Pep Guardiola la Barcelona , în urma căreia City a cheltuit peste 118 milioane ₤ se aşteptă clădirea unui club de renume mondial şi implicit câştigarea unui trofeu , mai ales că „cetăţenii” nu s-au mai impus în nici o competiţie de la succesul din 1976 din Cupa Ligii Angliei.

Cel mai dureros pentru fanii celor de la City rămâne însă de-a lungul anilor competiţia cu rivala locală United, unde City este depăşită clar , mai mult din 1976 , anul ultimului trofeu pentru cetăţeni Man United s-a impus de 11 ori în campionat , a câştigat 8 Cupe ale Angliei , 3 cupe ale Ligii Angliei , 2 trofee în cea mai prestigioasă competiţie inter cluburi  Liga Campionilor , câte un succes în Cupa Cupelor şi Super Cupa Europei , dar şi alte 2 Cupe Intercontinentale, ajungând la un total de  28 de trofee .

În aceste condiţii City este la fel de avidă de glorie în Premier League ca şi Liverpool , echipa de pe Anfield nu a mai cunoscut succesul în Premier League de 19 ani .

Prezentul promite şi se pare că în acest debut de sezon în Premier League soarele a răsărit şi de partea „cetăţenilor” în Manchester , nu doar pe strada lui Sir Alex . Pentru  prima dispută a sezonului „Blues Army” s-a deplasat pe Ewood Park unde a întâlnit-o pe Blackburn Rovers , fosta echipă a lui Mark Hughes .

City şi-a respectat statutul de favorită şi s-a impus la capătul unui meci în care tempoul impus de băieţii lui Hughes nu a putut şi urmat de trupa lui Sam Allardyce , Shay Given a demonstrat că merită din nou toţi bani investiţi în transferul său de la Newcastle în primăvara acestui an , Stephen Ireland si-a respectat renumele de „Superman” cu o senzaţională reuşită în minutele adiţionale ale partidei , Robinho , Barry şi Shawn Wright Phillips s-au dovedit decisivi la mijlocul terenului , iar Adebayor a reuşit cu eleganţă şi mult calm să marcheze primul său gol pentru „cetăţeni”.

→Echipa întrebuinţată pentru meciul cu Blackburn: Given, Richards, Toure, Dunne, Bridge, Wright-Phillips, Ireland, Barry, Robinho, Adebayor, Bellamy
În pofida criticilor aduse lui Mark Hughes pentru programarea următoarei întâlniri pentru City între etapele din Premier League , pe o căldura greu de suportat , şi tocmai în Spania  , a urmat primul episod ce se vrea a fi unul clasic din multele care vor urma pentru trupa de pe City Stadium of Manchester , şi care putea fi cel mai bun prilej (?!), disputa pentru a 44-a ediţie a Trofeului Joan Gamper , pe Nou Camp „catedrala viselor” ,casa celei mai bune echipe continentale şi locul unde ce are mai bun Catalunya este prezentat , în faţa unei asistenţe colosale de 94,123 care anticipa o victorie normală a favoriţilor , însă cei care aveau să plece acasă mulţumiţi de rezultat au fost cei 1000 de fani ai „albaştrilor”.

O seară de gală , o prestaţie memorabilă , chiar şi fără aportul lui Adebayor şi Robinho , City s-a mişcat excelent , a înscris rapid în minutul 27 prin bulgarul Petrov după o pasă genială a lui Stephen Ireland şi a încercat să muşte decisiv prin contraatacuri care istoveau apărarea spaniolilor .Primul trofeu , cu o potentă valoarea simbolică a fost câştigat , dar mai important a fost câştigată o echipă şi încrederea în jucători precum Petrov , Bellamy , Zabaleta , care prin prestaţia realizată au demonstrat că luptă pentru un loc de titular .

→Jucătorii folosiţi de antrenorul celor de la City : Given; Onuoha, Dunne, Kolo Toure (Ben Haim, 46), Zabaleta (Garrido, 65); Weiss, Wright-Phillips (Tripper, 81), Ireland, Barry Etuhu, 69), Petrov; Tevez (Bellamy, 65).
 După disputarea acestei partidei Hughes , încântat de rezultat , avea să vorbească despre şansele oferite fiecărui jucător pentru a evolua ca titular , explicând metoda folosită la antrenamente pentru cei folosiţi mai puţin sau chiar deloc în prima garnitură a echipei în partidele oficiale „ Fiecare are oportunitatea lui , iar băieţii sunt conştienţi de lucru acesta , înţeleg. La antrenamente cei care nu au disputat partide oficiale au de lucru în plus pentru a fi la acelaşi nivel cu coechipierii lor.”

Prima apariţie a celor de la City în faţa propriilor pentru noul sezon 2009-2010 suporteri s-a consumat pe 22 August 2009 , contra unei nou promovate, Wolverhampton ,care venea pe City Stadium of Manchester să profite de şansele care i se puteau oferi. Cu o audienţă de peste 47.000 spectatori Manchester City a deschis scorul rapid , prin acelaşi „hitman” Adebayor în minutul 18 , şi doar ratările lui Tevez , încă nerefăcut complet au făcut ca City să nu închidă partida mai devreme .

De partea „lupilor” cea mai notabilă acţiune a fost finalizată în minutul 69 de Andy Keogh , care a expediat mingea în bara porţii lui Given , însă  băieţii lui Mick McCarthy nu au putut realiza un rezultat pozitiv .

→Formula folosită de Mark Hughes pentru acest meci: Given, Richards, Dunne, Toure, Bridge, Wright-Phillips ,Ireland, Barry ,Robinho (De Jong 83),Tevez (Bellamy 72), Adebayor.
Cea de-a 3 partidă oficială a sezonului a adus pentru City deplasarea la Crystal Palace , echipă din Coca-Cola Championship, pentru întâlnirea din turul 2 a Cupei Ligii Angliei şi a consemnat debutul noii achiziţii Joleon Lescott pentru trupa lui Hughes . City merge în turul 3 , însă nu fără emoţii , învingând cu 2-0 prin golurile lui SWP din min .50 şi cel al lui Tevez din min .70 , o echipă tânără şi în căutare de afirmare a lui Crystal .

→ Echipa utilizată de Hughes : Given; Richards, Toure, Lescott, Bridge; Wright-Phillips, Ireland, Barry; Tevez (De Jong, 86), Adebayor, Robinho (Bellamy, 72).
Meciul 3 din Premier League pentru City din acest sezon s-a desfăşurat pe stadionul celor de la Portsmouth ,Fratton Park .Gazdele în căutarea primelor puncte ale sezonului nu au putut rezista decât până în minutul 30 când acelaşi Adebayor înscrie după un corner executat foarte bine de Gareth Barry. Un meci de uzură, însă  City nu a fost nevoită să „alerge” prea mult după acest rezultat întrucât Portsmouth nu s-a dovedit un partener competitiv , Portsmouth care are cel mai slab start de sezon din ultimii 56 de ani.

Debutul a consemnat 3 victorii din tot atâtea partide disputate , Shay Given a reuşit să menţină poarta celor de la City fără să fie scuturată de adversari , iar Adebayor promite mult sezonul acesta , ca de fapt toată echipa.

Meciurile tari însă abia acum încep ,  împotriva a doua pretendente la laurii Premier League în acest sezon ,contra  tunarilor de la Arsenal pe 12 septembrie , începând cu orele 17:00 pe The City , meci ce se va disputa cu casa închisă;  şi marele derby al oraşului odată supranumit „Cottonopolis” , în deplasare de pe Old Traffold cu United pe 20 septembrie , începând cu orele 15:30 , în care elevii lui Mark Hughes vor putea demonstra dacă într-adevăr scandarea favorită a „cetăţenilor” „The City is ours” îşi are acoperire , iar disputele cu echipele din „Big4” pot edifica mult .

Manchester City are o nouă configuraţie sezonul de faţă , pe hârtie este o echipă completă , tehnică , rapidă pe flancuri , puternică , experimentată pentru jocurile din Albion , cu un tehnician de clasă , dar este pregătită pentru a transforma „Big4” în „Big5”?!.Conform ediţiei din 29 iulie 2009 a publicaţiei TheTimesOnline un prim argument este în favoarea lui City , Martin Oneill experimentatul antrenor scoţian a celor de la Aston Villa vorbeşte despre şansele lui City la gloria Premier League : „ City se va dovedi într-atât de solidă încât nimic nu-i va face faţă. Mai important este că nu va fi angrenată în nici o competiţie continentală…situaţia îmi evocă statutul celor de la Chelsea din urmă cu 5 ani .City nu sunt favoriţi , dar ar trebui să fie”.

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan a pus interlopii să o pedepsească pe amanta lui Reghe! Ce a declarat în urmă cu puțin timp


Comentarii (11)
 •  10 Septembrie 2009, 20:04

city este ultimul puroi din fotbalul englez!!! mancester united!champions of england, champions of europe, champions of the world!!!bring on the martians!!!

 •  09 Septembrie 2009, 23:41

dap...bv...asta chiar este un articol bun . am avut rabdarea sa l citesc in intregine, bravo ;)

 •  09 Septembrie 2009, 20:56

Felicitari! Un articol care isi merita cu desavarsire locul intr-un ziar de sport (nu balacarelile de la noi). A fost o incantare sa citesc acest articol. La cat mai multe astfel de articole despre sport si nu despre maimutoi. Inca o data felicitari!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează