INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Continuă scandalul din campionatul Greciei! FIFA amenință cu excluderea » Guvernul elen anunță: "Nu ne oprim! Să fie Grexit, nu ne pasă"

Articol de - Publicat marti, 13 martie 2018 09:17

FIFA le-a trimis un mesaj clar elenilor după incidentele grave de la PAOK - AEK (detalii despre incidente aici). "Luați măsuri urgente într-o situație de neconceput. Altfel, intervenim noi".

Isteria greacă a ajuns principalul subiect al discuțiilor de la Zürich. FIFA vrea măsuri dure, imediate. Avertizând deja Grecia, după ce Ivan Savvidis, proprietarul lui PAOK, a pătruns înarmat pe teren: "Luați măsuri urgente într-o situație de neconceput. Altfel, intervenim noi. Comisia de Etică poate investiga și pedepsi cazurile apărute în competițiile naționale, dacă federațiile nu acționează". În cazul în care Atena nu intervine, "există posibilitatea de a suspenda fotbalul elen". 

"Trebuie tăiat nodul gordian"

Înainte ca forul grec (EPO) să se implice, Guvernul a suspendat campionatul, deși FIFA interzice politicul în sport. "Trebuie tăiat odată nodul gordian, ignorând toate costurile politice", a declarat premierul Alexis Tsipras, iar ministrul adjunct al Sportului, Georgios Vassiliadis, a fost și mai vehement: "Nu riscăm securitatea și ordinea publică pentru fotbal. Trebuie să schimbăm regulile, ce avem acum nu e suficient. Vom merge până la capăt. Să fie Grexit în fotbal, nu ne pasă. Dacă proprietarii cluburilor nu acceptă noile legi, dacă nu acceptă pedepsele pentru gesturile lor, nu ne vom retrage. Nimeni nu ne poate opri". 

"Este vinovat Guvernul pentru ce s-a întâmplat acum? Nu suntem Ministerul Fotbalului, ci Ministerul Sportului. Am cerut federației și ligii să ia măsuri. Am trimis personal o scrisoare la FIFA și am menționat clar numele lui Ivan Savvidis. Cine trebuie să mai apară, Iorgos Vardinoiannis?" Georgios Vassiliadis, ministrul adjunct al Sportului

"Mă tem pentru viața mea"

Georgios Kominis, arbitrul care a declanșat incidentele de la PAOK - AEK, întârziind să ia o decizie după golul lui Varela, le-a mărturist colegilor în vestiar: "Soția mea este însărcinată. Mă tem pentru viața mea și a familiei mele". Acesta a adăugat: "Nu regret nimic, dar sunt foarte trist". 

kommis

"Are pistolul. Ne va ucide"

Postul de televiziune grec Skai a dezvăluit un dialog purtat imediat după meci, la vestiare, între vicepreședintele lui PAOK, Makis Gagatsis, și directorul tehnic de la AEK, Vassilis Dimitriadis. "Veniți înapoi pe teren să terminăm meciul. Nu mai vrem alte pedepse", a cerut oficialul gazdelor. "Are pistolul. Ne va ucide", a răspuns Dimitriadis, deja bruscat de Savvidis pe teren. 

Lucescu îi ia apărarea lui Savvidis

Antrenorul lui PAOK și-a protejat patronul. "Noi nu ştim istoria oamenilor, nu ştim de ce cineva ajunge să poarte pistol", a declarat Răzvan Lucescu la TV Digi Sport. "Nu există în lumea civilizată să ţi se trimită gloanţe acasă, nu există în lumea civilizată să ţi se arunce în aer magazine sau să ţi se ameninţe familia".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1504004369616500
Florea Virgil  •  13 Martie 2018, 17:46

NUpo fi făcuți responsabili doar patronii de cluburi. Pentru că așa vor unii. Cel ce te scuipă are el puțin aceiași vină, dacă nu chiar mai mare, ecât cel care ripostează disproporționat mai mult. Din câte am citit acolo se fac niște jocuri, ia cei care investesc bani sunt dmulte ori prinși la mijloc. E posibil ca echipa lui LUcescu să nu fie simpatizată iar adversarii , balcanici și ei, să funcționeze cu bani la federație. Șide aici intervin arbitri, care sunt la mâna federației. Omul cupistolul, enervat de deciziile arbitrilor sigur că a sărit la beregata lor. Bine că aceia s-au repliat între timp altfel cazul era mult mai grav.Decidenți acum se gândesc să pedepsească vinovați fără a analiza cauza. Sau poate la va veni mintea la cap. Dacă jocurile ar fi doarpe teren astfel de nebunii sunt excluse.

haxor
haxor  •  13 Martie 2018, 13:48
Postat de france.for.you pe 13 Martie 2018, 11:18

Pistol...!?

Cred ca se referea la minte, ca pistol are sigur ciobanul! :-)))

france.for.you
france.for.you  •  13 Martie 2018, 11:18
Postat de france.for.you pe 13 Martie 2018, 11:18

Eeeii, daca ar avea si gigi. ...

Pistol...!?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează