INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA AMERICA

BRAZILIA - ARGENTINA // VIDEO+FOTO Leo Messi, OUT de la Copa America » Brazilia defilează acasă în fața Argentinei, 2-0, și se califică în finală

Brazilia - Argentina Foto: Reuters +32   FOTO
Brazilia - Argentina Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 03:31

BRAZILIA - ARGENTINA // Argentina n-a reușit să provoace marea surpriză și să învingă Brazilia chiar la ea acasă. „Pumele” au cedat, 0-2, și au ratat calificarea în finala Copei America.

  • Brazilia se va duela în marea finală cu învingătoarea meciului Chile - Peru, ce va avea loc joi dimineață, de la ora 3:30;
  • Finala este programată duminică, 7 iulie, de la ora 23:30.

Susținută de Neymar din tribune, Brazilia a controlat partida încă din debut și a deschis destul de repede scorul. În minutul 19, Dani Alves a trecut printre argentinieni ca prin brânză, l-a deschis perfect în banda dreaptă pe Firmino, care i-a pasat în fața porții lui Gabriel Jesus. Atacantul lui City a mai avut de îndeplinit doar o simplă formalitate.

Rezumatul VIDEO

Messi l-a găsit perfect în careu la o fază fixă pe Aguero, însă celălalt vârf al lui City din acest meci a zguduit transversala porții lui Alisson (30). Același Aguero a trecut pe lângă egalare șase minute mai târziu, tot după o acțiune declanșată de Messi.

Brazilia se putea distanța imediat după pauză, însă Coutinho a ratat incredibil din apropiere (56). La faza imediat următoare, Messi a răspuns cu un șut în bară de la marginea careului. Starul Barcelonei l-a pus la grea încercare pe Alisson și în minutul 66, când a fost foarte aproape să găsească vinclul din lovitură liberă. Nu l-a putut învinge însă pe portarul brazilian.

Gazdele au rezolvat problema calificării în finală în minutul 71. Gabriel Jesus s-a distrat cu fundașii argentinienii și l-a găsit perfect pe Firmino, rămas singur cu poarta goală. Fără idei și cu un antrenor care n-a riscat prea mult nici la 0-2, Argentina s-a apropiat greu de poarta lui Alisson. Scaloni a așteptat până în minutul 86 să-l arunce în luptă pe Dybala, deși trebuia să înscrie de două ori.

Messi mai ratează o oportunitate de a aduce un trofeu Argentinei, însă va primi o nouă șansă chiar anul viitor, când Argentina va găzdui alături de Columbia ediția numărului 47 a Copei America. În schimb, Brazilia va avea șansa să pună mâna pe cel de-al nouălea trofeu continental după 12 ani de așteptare.

liveTEXT ACUM » Brazilia - Argentina 2-0

Au marcat: Gabriel Jesus '19 (VIDEO), Firmino '71 (VIDEO)

 

ECHIPELE DE START:

Brazilia: Alisson – D. Alves, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro – Casemiro, Arthur – Gabriel Jesus, Coutinho, Everton – Firmino
Selecționer: Tite

Argentina: Armani – Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes, Acuna – Messi, Aguero, Lautaro
Selecționer: Lionel Scaloni

Arbitru: Roddy Zambrano (Ecuador)

Stadion: Stadion: Mineirão (Belo Horizonte)

 

VEZI ȘI:

CUPA AFRICII // Mehdi Benatia gest superb pentru fanii dintr-un sat marocan: „Restitui o parte din ce mi-a dat fotbalul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
heisenberg_75
heisenberg_75  •  03 Iulie 2019, 11:23

Fara scuze. Inca o data Messi isi da cu stângul in dreptul si aplaudacii cauta scuze. Cristiano cu Portugal de ce funcioneaza ?

dinamo_fan
dinamo_fan  •  03 Iulie 2019, 10:36

Brazilia e tara gazda, deci nu e nici o surpriza. La anul o sa fie ajutata Argentina si Columbia.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  03 Iulie 2019, 10:35
Postat de amicu pe 03 Iulie 2019, 07:23

ce defilare ati vazut? Eu am vazut 40min din meci si argentina era calare pe Brazilia. Plus ca nu inteleg ce fac aia de la VAR, joaca solitare? Argentina a avut penalty clar si cel putin galben la acea intrare in gatul lui Otamendi (parca el era acolo). De ce arbitrii se incapatineaza sa nu foloseasca VAR?

VAR e ca si cand hotul isi pune uniforma de politist. Degeaba ai VAR daca il folosesti cand vrei tu si cand trebuie respectata tema de acasa nu mai verifici. Mai departe, s-au dat destule decizii gresite si cu VAR-in UCL, la mondial samd. La Real Ajax se marcheaza un gol dupa ce mingea iese in aut si se consulta VAR 10 minute si degeaba.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează