INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII PE NAȚIUNI

Atenție, imagini dure! Cel puțin 8 morți și peste 50 de răniți la Cupa Africii: „Cădeau unii peste alții”

Articol de - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 08:29 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 09:32

Înaintea meciului Camerun - Comore (2-1), din „optimile” Cupei Africii, mulțimea a năvălit pe o poartă deschisă în stadionul „Olembé” din Yaoundé într-un haos total. Cel puțin 8 persoane au decedat în acea busculadă. 

Imaginile prezentate de agenția Associated Press sunt înfiorătoare. Oameni întinși la pământ, pe spate, fără suflare. Cel puțin opt și-au pierdut viața și s-au înregistrat peste 50 de răniți - număr în creștere - în busculada gravă de la stadionul „Olembé” din Yaoundé, înaintea meciului Camerun - Comore, luni seară, în „optimile” Cupei Africii.

Dezastru la Cupa Africii » Cel puțin 8 morți și zeci de răniți

La un moment dat, când partida nu începuse, dar erau încă mulți spectatori care voiau să intre în arenă, „un tânăr steward a deschis o poartă și mulțimea a năvălit înauntru”, a povestit pentru AP Kassim Oumouri, comentatorul televiziunii din Comore, care ieșise să dea un telefon. 

„Dintr-odată, cădeau unii peste alții. Bărbați, femei, copii. Unii urlau, alții plângeau. Era îngrozitor”. S-au călcat unii pe alții într-un haos total.

Au fost transportați la spitalul Messassi, din apropierea stadionului. „Unii răniți sunt într-o stare disperată”, a mărturisit o asistentă, Olinga Prudence.

„Mereu avem asemenea busculade la evenimente la care participă o mulțime de oameni”, a declarat Abel Mbengué, ofițerul de presă al Comitetului de Organizare CAN.

Pe teren, Camerun s-a impus și merge în sferturile de finală, scor 2-1. Reprezentativa Insulelor Comore, nevoită să joace în poartă cu fundașul Chaker Alhadhur, a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 7, când stoperul Abdou a fost eliminat. Chiar și așa, a pierdut la limită.

Explozie la un nightclub din Yaoundé. 17 morți

Drama de luni a fost a doua la Yaoundé, după cea de duminică. Focul provocat de artificii a declanșat o serie de explozii într-un nightclub din Capitală. 17 oameni au murit. Atunci, președintele țării, Paul Biya, le-a cerut tuturor să fie foarte atenți în perioada turneului final. Primul organizat de Camerun în ultima jumătate de secol.

Casa lui Karim Benzema a fost jefuită în timp ce atacantul se afla pe teren cu Elche! Poliția a demarat o anchetă

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
competition
competition  •  25 Ianuarie 2022, 10:12

Campionatul Primitivilor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close