INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Un fost fotbalist italian îl pune la zid pe Vlad Chiricheș: „Poate produce dezastre”

Vlad Chiricheș este criticat, foto: imago
Vlad Chiricheș este criticat, foto: imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 18:18 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 19:03

Vlad Chiricheș este criticat de un fost fundaș al Interului pentru greșeile din ultimele partide la Sassuolo. „Uneori este prea sigur de sine”, îl acuză Daniele Adani.

Căpitanul naționalei, Vlad Chiricheș, nu traversează deloc o perioadă fastă în Serie A, italienii sesizând greșelile mari comise în ultimele partide la Sassuolo. 

Cu Torino (1-1) a primit note mici, sub limita de trecere, fiind vinovat la golul încasat. La fel de ezitant s-a dovedit cu Verona (2-4), când a făcut un henț stupid în careu. Un fost apărător italian, în prezent editorialist și analist TV, l-a criticat pe Vlad Chiricheș.

„Cea mai sexy jucătoare din lume” și-a părăsit partenera și se iubește acum cu un fotbalist din Premier League
RELAȚIE
„Cea mai sexy jucătoare din lume” și-a părăsit partenera și se iubește acum cu un fotbalist din Premier League

„Chiricheș e tehnic, dar poate produce dezastre"

„Chiricheș este un jucător tehnic, care își citește adversarul. Când are balonul la picior, poate să îți facă meciul perfect, îți oferă un plus de valoare. Dar când joacă având gândul în altă parte, poate produce dezastre, cum a fost cu Verona. Uneori este prea sigur de sine", l-a caracterizat Daniele Adani, într-o discuție la Bobo TV, canalul tematic al lui Christian Vieri. 

„Au fost scoase în evidență limitele lui în apărare, spațiile au fost mari și a fost depășit deseori de adversarul direct. În careu s-a apărat destul de bine, dar, împreună cu Ferrari, l-a scăpat din marcaj pe Sanabria de multe ori", puncta tuttomercatoweb.com.

Chiricheș, de 17 ori titular în 23 de meciuri cu Serie A

Daniele Adani este un fost fundaș central, cu peste 300 de meciuri pentru Modena, Brescia, Fiorentina, Inter și Brescia în Serie A, dar și cu 5 prezențe în echipa națională a Italiei, între 2000 și 2004. 

Fundașul român de 32 de ani a fost de 17 ori titular în 23 de etape din acest campionat (1.491 de minute jucate), e pe locul 10 în Serie A și calificat în „sferturile" Coppei Italia.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cluburile din Premier League au schimbat regulamentul din cauza COVID-19: la câte cazuri pozitive se amână un meci

Are 42 de goluri în Serie A și se întoarce pe teren după 12 ani de suspendare pentru dopaj cu cocaină!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mogpharau
mogpharau  •  27 Ianuarie 2022, 13:19

nici mijlocas defensiv nici fundas central pe linie de 4. cred ca pe linie de 5 ca fundas "inter-dreapta" ar fi perfect.

emil1986
emil1986  •  27 Ianuarie 2022, 06:15

Orice ar spune x sau y, Chiriches este cel mai bun fundas central roman de la Chivu incoace.

belane
belane  •  26 Ianuarie 2022, 22:54
Postat de mateiserban pe 26 Ianuarie 2022, 21:39

Nu sunt de acord.

Chiriches din postura de fundas central singurul sau atuu este anticipatia, este oarecum agil, are o viteza decenta dar acceleratie mediocra in rest e slab la pozitionare, cap si praf la marcaj si forta. In schimb lui Chiriches ii place sa iasa cu mingea, are tehnica buna, in comparatie cu alti fundasi centrali daca-l pui sa dea o diagonala sau o pasa in adancime se descurca lejer, nu se face de ras plus ca are un sut bun de la distanta, multe dintre calitatile astea ajuta mai mult din postura de mijlocas defensiv...cum spunea si Adani acele scapari de concentratie pot fi decisive, fatale mai ales daca esti fundas central, ca mijlocas defensiv mai ai o a "doua sansa" in cazul in care pierzi mingea nu esti tu ultima linie de aparare

Vezi toate comentariile (6)
Comentează