INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

Portarul francez din controversatul PSG-Steaua 5-0 a murit la doar 49 de ani

Christophe Revault a evoluat în cariera sa pentru Le Havre, PSG, Stade Rennes și Toulouse
Christophe Revault a evoluat în cariera sa pentru Le Havre, PSG, Stade Rennes și Toulouse

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 mai 2021 09:23 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 13:50

Christophe Revault, portarul francez care a apărat poarta parizienilor în celebrul PSG-Steaua 5-0, a murit la 49 de ani. L'Equipe nu dă și cauza morții. 

Christophe Revault a evoluat în cariera sa pentru Le Havre, PSG, Stade Rennes și Toulouse, iar după retragerea din fotbal a fost director sportiv la Le Havre. Revault a apărat în celebrul PSG-Steaua 5-0, din preliminariile Champions League, sezonul 1997-1998. 

PSG - Steaua 5-0, bănuit de blat!

„Militarii” au cîştigat pe teren prima manşă a „dublei” cu francezii cu scorul de 3-2. Însă, UEFA a decis ca meciul să fie omologat la „masa verde” cu scorul de 3-0 întrucît PSG a folosit un fotbalist, Fournier, care nu avea drept de joc pentru acea partidă. Conta pentru faza a doua a preliminariilor Champions League, în august 1997. 

La Paris, formaţia pregătită de Mihai Stoichiţă a fost de nerecunoscut. Un joc execrabil, iar francezii aveau 4-0 la pauză şi 5-0 în minutul 56. Roş-albaştrii au fost inerţi la toate loviturile şi nu au putut riposta. Imediat după partidă au apărut speculaţii cum că steliştii ar fi vândut meciul! Cu toate că la PSG jucau Rai, Simone, Loko, Maurice şi Leonardo.

  • PSG: Revualt - N'Gotty, Roche, Algerino, Domi - Le Guen, Leonardo, Rai, Gava - M. Simeone, Maurice
  • Steaua: Z. Ritli - Răchită - Reghecampf, Csik, M. Baciu, Miu - Rotariu - D. Șerban, Militaru, Nagy - Roșu

Citește și: 

Neymar, decizie surprinzătoare privind viitorul său! Ce s-a întâmplat după semifinala din Champions League

Revanșa lui Thiago Silva și Thomas Tuchel. Excluși de PSG, ei sunt în finală cu Chelsea: „A fost trist”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
radumatei
radumatei  •  08 Mai 2021, 00:00

Dumnezeu să-l odihnească, că mare bucurie ne-a produs el și ceilalți băieți. După cum o mare bucurie ne-a produs și GSP-ul publicând rezumatul acelui meci de pomină fix când steliștii aniversează nuștiucâți ani de când au luat și ei Cupa Campionilor. Chiar, mai e pe planeta asta vreo echipă care aniversează câștigarea unui trofeu la tzâșpe ani după?

124864391762775
Doru Ungureanu  •  07 Mai 2021, 18:23

Să-i fie țărâna ușoară...

lacadus
lacadus  •  07 Mai 2021, 14:17
Postat de amadeus2021 pe 07 Mai 2021, 13:34

Hai sa gasim scuze pentru acel meci. Echipa din Bucuresti se credea gata calificata, s-a dus la Paris in vizita. Normal că le-au dat cu terenul în cap! De atunci îi doare...

Macar le-a durut de la PSG, nu de la Kraspi rufe lag

Vezi toate comentariile (12)
Comentează