INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATAC

Diego Maradona, distrus de o emblemă a fotbalului paraguayan: „Preș de șters pe picioare! Lionel Messi e mai bun”

Leo Messi alături de Diego Maradona, în perioada în care căpitanul Barcelonei era antrenat de fosta glorie a lui Napoli // Sursă foto: Getty
Leo Messi alături de Diego Maradona, în perioada în care căpitanul Barcelonei era antrenat de fosta glorie a lui Napoli // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 17:16 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 18:02

Jose Luis Chilavert (54 de ani), o emblemă a fotbalului paraguayan, a făcut o declarație tranșantă pe tema comparației dintre argentinienii Lionel Messi (33 de ani) și Diego Maradona (59 de ani),

  • Chilavert a jucat de-a lungul carierei pentru Sportivo Luqueno, Guarani, San Lorenzo, Real Zaragoza, Velez Sarsfield, Strasbourg și Penarol. Are 74 de prezențe și în naționala Paraguayului. În 1994, a câștigat Copa Libertadores cu Velez Sarsfield

Messi este cel mai bun din istorie! Alți doi fotbaliști care mi-au plăcut sunt Ronaldo și Romario. Maradona nu are nici 1% din trofeele lui Messi, iar din acest motiv Lionel este mai bun. 

Maradona este preșul de șters pe picioare al lui Gianni Infantino (n.r. actualul președinte FIFA)”, a declarat Chilavert pentru Radio Cooperativa.

Diego Maradona, distrus de o emblemă a fotbalului paraguayan: „Preș de șters pe picioare! Lionel Messi e mai bun”

Jose Luis Chilavert // Sursă foto: Getty

Messi sau Maradona? Eterna întrebare a argentinienilor

Starul Barcelonei are 70 de goluri pentru naționala albiceleste, dublu față de numărul de goluri înscrise de Maradona, 34. Messi a avut nevoie de 138 de meciuri pentru a atinge această cifră, în timp ce Maradona a înscris de 34 de ori în doar 69 de partide. Media lui Leo este de 0.50 goluri/meci, iar cea a lui Diego este de 0.49 reușite/dispută.

Messi conduce topul marcatorilor pentru națională, având cu 16 mai multe decât locul 2 în acest clasament, Gabriel Batistuta, și 31 în fața locului 3, Kun Aguero.

Maradona a câștigat însă Campionatul Mondial din Mexic (1986) cu Argentina, în timp ce Messi nu a reușit până acum să câștige vreun trofeu major cu prima reprezentativă. Messi are în palmares Campionatul Mondial U20 din Olanda (2005) și medalia de aur cu Argentina U23 la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008)

35 de trofeea câștigat Messi cu Barcelona; 9 trofee a cucerit Maradona cu echipele de club

6 Baloane de Aurare Leo Messi în palmares, record absolut în fotbalul mondial: Maradona nu are în vitrină niciun astfel de trofeu, întrucât, în perioada în care El Pibe D'Oro activa ca jucător, revista France Football acorda trofeul doar jucătorilor europeni

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Aici se dispută supremația! Cum arată stadioanele care vor găzdui fazele finale ale Ligii Campionilor și Ligii Europa în acest an

Florin Andone, operat la genunchiul drept la Istanbul! Nu mai joacă în 2020!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
popiques
popiques  •  11 Iulie 2020, 15:19
Postat de mosierul pe 11 Iulie 2020, 12:00

...păi Maradona nu a avut norocul lui Messi, să fie înconjurat de super vedete de fotbaliști...chiar și argentinieni o recunosc...Maradona e unic pentru ei Maradona trăgea echipa după el...Messi nu a reușit asta , oricât de mult s-a străduit

nu e vorba de noroc, unul a jucat la Napoli altul joaca la Barcelona. sesizezi diferenta?

robby73
robby73  •  11 Iulie 2020, 13:01
Postat de mosierul pe 11 Iulie 2020, 12:02

...tu ai văzut ce jucători avea Maradona lângă el la națională dar când vine vorba de Messi te faci că nu vezi ce jucători are langa el la Barcelona...sună puțin a ipocrizie !!!

Tocmai! Messi e alt nivel. Maradona nu a ajuns niciodată acolo. Voi ăștia, fani Maradona, va-ți întrebat vreodată, de ce nu a jucat Maradona la un club de top? Pai vă spun eu.... Nu avea atitudinea și disciplina de care e nevoie sa joci la un club de top 5. Era pur și simplu un mingicar extraordinar, dar asta nu ajunge. Nici în cea ce privește viteza de joc, tehnica, tehnica de șut și ochiul pentru coechipierul liber nu îi face față lui Messi. Popularitatea lui e datorită campionatului mondial câștigat și că avea, ca și acum o gură mare. Nu îmi veni cu "trebuia să vezi cum joacă", că am văzut. Am avut ocazia să urmăresc și eu acei (doar) 5-6 ani de glorie a lui Maradona, sau mai bine zis, acele două campionate mondiale.

mosierul
mosierul  •  11 Iulie 2020, 12:02
Postat de pirucul pe 11 Iulie 2020, 11:47

maradona in europa a avut 4 maxim 5 ani la un nivel ridiicat spre mediu dar inafara de 2 campionat ce a mai castigat? el nu s-a putut adapta in spania ca era un scandalagiu iar in italia asta nu mai conta. si sa nu uitam ca a luat acele ampionate cu alti jucatori mari in echipa nu le-a kluat de unul singur la fel si mondialul.as si messi are 3 finale n 3 ani una de mondial si 2 ce sopa ameria chiar si pierdute.poate messi nu a fost la nationala ca si maradona des nu e chiar asa mare diferenta la nationala intre ei. dar la nivel de cluib este o diferenta uriasa intre ei uriasa messi are aproape 10 zece campionat cu barca si 4 ligi plus 5-6 ghhete de aur.. din pacate maradona la nivel de club mma refer in europa a avut 2-3 ani buni la napoli in rest nimic special.

...tu ai văzut ce jucători avea Maradona lângă el la națională dar când vine vorba de Messi te faci că nu vezi ce jucători are langa el la Barcelona...sună puțin a ipocrizie !!!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează