INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Atacurile înfiorătoare prin care trece un jucător al lui Arsenal » Ținta atacurilor homofobe: "Fanii mă numesc «lesbiană»"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 09 septembrie 2018 11:18

Hector Bellerin, spaniolul în vârstă de 23 de ani al lui Arsenal, e asaltat pe ”Emirates” și pe rețelele de socializare. ”Dacă ești diferit, te transformi într-o țintă”. În 2017 și-a închis temporar toate conturile de social media.

De câțiva ani, Héctor Bellerín e nelipsit din echipa lui Arsenal. Dar jocul bun al fundașului dreapta spaniol nu îl protejează nici în fața propriilor suporteri.

"Fanii mă fac «lesbiană» pentru că am părul lung. Și acesta nu e decât un exemplu. Insultele homofobe continuă la nesfârșit", a povestit catalanul în vârstă de 23 de ani într-un interviu pentru The Times.

"Majoritatea atacurilor împotriva mea sunt online, însă le-am auzit și pe stadion. Iar când se întâmplă să joc slab, situația devine imposibil de suportat".

În urmă cu un an, ibericul și-a închis temporar toate conturile pe rețelele de socializare. "Acea perioadă a fost înfiorătoare. Chiar dacă erau și oameni care-mi scriau lucruri pozitive, nu vedeam decât insultele".

Bellerín spune că "în fiecare zi încerc să învăț cum să rezist în fața acestui asalt. Dar problema este că oamenii au o idee întipărită în minte asupra modului cum ar trebui să arate un fotbalist, cum ar trebui să se comporte. Dacă ești diferit, te transformi într-o țintă, ceea ce e foarte periculos. Simți că nu mai ești liber în viață".

5 ani
de contract mai are Héctor Bellerín la Arsenal, până pe 30 iunie 2023

166 de meciuri
a jucat Bellerín în 5 ani la echipa londoneză, marcând 7 goluri

40.000.000 €este cota fundașului spaniol, potrivit transfermarkt.de

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
radumatei
radumatei  •  09 Septembrie 2018, 13:17

Poate haterii au vrut sa-i faca un compliment, sa fii lesbiana presupune sa-ti placa femeile, ceea ce in cazul lui Ballerin nu e deloc evident. Nu poti sa le ai pe toate in viata, si mecla aia de metrosexual si respectul suporterilor. Deal with it!

mariuss72
mariuss72  •  09 Septembrie 2018, 12:45
Postat de firaldo pe 09 Septembrie 2018, 12:40

Daca este asa atacat si hartuit online,de ce nu isi inchide respectivele conturi,sau de ce nu limiteaza comentariile?Mi se pare o tampenie si o copilarie,traiesti un vis...la 23 de ani esti titular la o echipa ca Arsenal,castigi milioane de euro...dar te victimizezi ca esti agresat in mediul virtual,eu nu am vazut ca Serena Williams sa se planga de ex ca e facuta frecvent barbat inclusiv de oamenii din tenis nu de spectatori,nu iti poti justifica un meci mai slab cu scandarile spectatorilor.

De ce sa-si inchida conturile, e dreptul lui sa aiba acces la social media, la fel cum e dreptul lui sa fie tratat ca un om normal. Joaca la Arsenal pentru ca a muncit din greu sa ajunga acolo, si nu inseamna ca trebuie sa plateasca vreun pret pentru asta. Iar Serena tocmai s-a facut de rusine cu niste victimizari inutile, vezi meciu de ieri.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Septembrie 2018, 12:42

Nu știu de ce se supără. În fond, publicul îi recunoaște atracția față de femei!:)))))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează