INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

E și titlul lui Ciprian Tătărușanu! Rezerva lui Maignan a avut o paradă de 3 puncte în derbyul cu Inter Milano

Ciprian Tătărușanu a celebrat cu AC Milan un titlu așteptat din 2011, foto: Imago
Ciprian Tătărușanu a celebrat cu AC Milan un titlu așteptat din 2011, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2022 13:44 / Actualizat luni, 23 mai 2022 14:18

Portarul român de 36 de ani, Ciprian Tătărușanu, i-a neutralizat un penalty lui Lautaro Martínez în meciul dintre AC Milan și Inter din noiembrie (1-1), și acel egal făcând diferența în favoarea rossonerilor.

Avem un campion în Serie A! La 36 de ani, Ciprian Tătărușanu a celebrat cu AC Milan un titlu așteptat din 2011 de tabăra rossonera a capitalei Lombardiei. 

Deși n-a fost folosit decât în 6 meciuri, cât a lipsit, accidentat, titularul Maignan, portarul român face parte din cea mai bună echipă din Serie A. A trăit pe margine, în majoritatea timpului, tensiunea cursei la care s-au înscris Inter și, până la un anumit punct, Napoli, a suferit la eșecuri și s-a bucurat la succese, cum s-a întâmplat și după 3-0 cu Sassuolo, în ultima etapă. 

A sărbătorit pe gazonul din Reggio Emilia, alături de suporteri, cel mai important trofeu al carierei, postând pe Facebook mesajul „O victorie minunată de grup! Campionii Italiei. Haide Milan!”.

Gigi Becali anunță ce transferuri plănuiește la FCSB » Îl vrea pe străinul anului în Ancheta GSP
FCSB
Gigi Becali anunță ce transferuri plănuiește la FCSB » Îl vrea pe străinul anului în Ancheta GSP

Tătărușanu și momentul de sclipire de la AC Milan

Italienii nu l-au uitat în analiza sezonului pe Tătă, chiar dacă l-au trecut la rubrica „ceilalți” în contribuția la performanța extraordinară reușită de trupa lui Pioli.

Goalkeeperul care și-a făcut un nume în Serie A la Fiorentina, ultimul club la care a fost titular de drept, a avut un moment de strălucire, care a influențat configurația finală. 

Pe 7 noiembrie, la 1-1 în Derby della Madonnina, l-a ghicit pe Lautaro Martínez și i-a respins un penalty în minutul 27, după ce fusese învins, tot de la 11 metri, de Hakan Calhanoglu. O paradă cât trei puncte, ce ar fi trimis lo scudetto în posesia Interului. 

AC Milan păstra atunci avansul de șapte puncte față de nerazzurri, împărțind șefia cu Napoli, la începutul unei perioade tulburi.

A gafat cu Fiorentina

Era antepenultimul meci apărat de Ciprian, ce a primit nota 6,5 în analiza generală făcută de Gazzetta dello Sport: „A contribuit la eșecul cu Fiorentina (3-4) după o ieșire aiurea, dar penaltyul pe care i l-a parat lui Lautaro Martínez în primul derby a cântărit enorm pe termen lung”. 

La fel cum a atârnat greu greșeala lui Ionuț Radu, rezerva de portar a lui Inter, în restanța de la Bologna, unde o victorie l-ar fi făcut pe el campion. Tătărușanu mai are un an de contract la Milan și va bifa încă un sezon în Ligă, în umbra lui Maignan.

540 de minutea adunat Tătărușanu în poarta lui Milan în acest campionat. A mai prins trei jocuri ca integralist în Liga Campionilor. A primit 12 goluri în total, având 2 clean sheets

Ionuț Radu pleacă la vară de la Inter

După un sezon în care n-a apărat decât un meci în Serie A și altul în Cupă, rezerva lui Handanovici se pregătește să plece din nou. 

Ionuț Radu va fi împrumutat ori cedat de Inter în vară, având oferte din Italia și străinătate. Alături de el, își fac bagajele Andrea Ranocchia, Aleksandar Kolarov, Matias Vecino, Arturo Vidal, Felipe Caicedo și Alexis Sanchez.

Pioli și-a pierdut medalia de campion cu AC Milan!

Antrenorul Milanul s-a numărat printre cei mai exuberanți campioni, „Pioli is on fire” fiind unul din refrenele preferate ale fanilor. A cântat cu tifosii, a fost stropit cu șampanie și s-a bucurat fără margini. În haosul creat pe teren la Reggio Emilia, Stefano și-a pierdut însă medalia. 

„Cineva mi-a tras-o de la gât și nu mai am alta!”, s-a plâns artizanul triumfului rossonero. Cei de la Ligă l-au liniștit, anunțându-l că îi vor trimite alta. Până la turul pe care noua campioană l-a făcut într-un autocar deschis spre Piața Domului era rezolvat. 

Citește și alte știri despre Serie A: 

Răzvan Marin și Cagliari își iau adio de la prima ligă! Salernitana lui Radu Drăgușin a evitat in-extremis retrogradarea în Serie B

FOTO AC Milan e din nou campioana Italiei, după 11 ani! Echipa lui Tătărușanu n-a avut emoții în runda decisivă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
danglumetu
danglumetu  •  24 Mai 2022, 10:03

ionut radu se inscrie in lista ratatilor din cauza lipsei de educatie care au trecut pe la inter: zicu, daminuta, alibec(capitan la 19 ani al echipei primavera!) si, partial, mutu.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Mai 2022, 18:12

...e numai meritul lui tatarusinea ...el singur a castigat titlu ...

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  23 Mai 2022, 15:01

Astept sa vina romanasii nostrii si sa ne spuna de ce nu e asa si cum il umfla presa. Ei nu stiu ca, intr-o echipa care se respecta, pana si baiatul cu apa contribuie la performantele echipei.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează