INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

El a fost scos vinovat pentru plecarea lui Benitez! Culisele haosului de la Real Madrid și numele mari pregătite pentru transferuri

Articol de GSP - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 10:14

Real Madrid l-a dat afară pe Rafa Benitez și l-a numit pe Zinedine Zidane ca antrenor principal, iar expertul Sky Sports în fotbal spaniol, Guillem Balague, explică motivele acestei schimbări.

"Florentino Perez l-a susținut public pe Benitez în ultimele săptămîni, dar în privat a dezvăluit că îl va demite. Perez este cel care se ocupă de tot, subminînd autoritatea antrenorilor și dîndu-i afară după bunul plac.

În primul rînd nu a fost o idee bună ca Rafa Benitez să vină la Real Madrid într-un astfel de moment. După cel de-al zecelea trofeu al Ligii Campionilor, La Decima, ar fi trebuit ca formația să treacă la o perioadă de tranziție, transferînd jucătorii de valoare la alte echipe și aducînd alții în loc. Echipa e în declin de un an deja.

Oamenii care sînt în apropierea echipei vorbesc de lipsa de interes, de plafonare, de jucători care nu mai au foame de trofee. Rafa ar fi trebuit să calculeze înainte să vină șansele de a schimba lucrurile la o formație unde președintele ia decizii peste antrenor. Probabil n-ar fi trebuit să accepte propunerea.

Echipa este plină de fotbaliști orgolioși care joacă pentru ei, ceea ce e frustrant pentru acei jucători care vor totuși ca Real să arate ca o echipă. Lucrurile începuseră să funcționeze, dar Rafa n-a fost lăsat să termine ce a început.

Florentino Perez este cel responsabil. Real Madrid este condus ca o afacere nu ca un club de fotbal, iar asta are consecințe. Jucătorii au și ei vina lor. Președintele a făcut un sondaj de Crăciun pentru a vedea care este opinia acționarilor în privința antrenorului. Clubul a permis ca rezultatele să fie făcute publice pentru că cel care a ieșit pe primul loc în sondajul pentru un alt posibil antrenor a fost Zidane. Jucătorii au fost întrebați de o eventuală venire a acestuia și au fost foarte încîntați, ceea ce este suspicios.

Zidane nu e un antrenor, este un lider prin cariera sa și nu prin personalitate. Poate avea respectul jucătorilor dar nu cred că are abilitatea de a pregăti o echipă. Va avea totuși în jurul său asistenți care știu despre ce e vorba, ca Santiago Solari.

Strategia de viitor a lui Real Madrid se bazează pe plecările lui Karim Benzema și Cristiano Ronaldo și venirea unor fotbaliști ca Lewandowski, Hazard și De Gea, pentru începerea unui noi proiect. Se va renunța la perioada de tranziție în favoarea unei schimbări mai bruște, vor pleca 6 jucători, vor veni 6. Ceea ce nu e neapărat cea mai bună metodă de a construi o echipă", scrie jurnalistul spaniol.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
gerulozaurus
gerulozaurus  •  05 Ianuarie 2016, 18:41

doar e frate de cruce cu Jiji si d'aia, macar Jiji are motive intemeiate si o face pe banii lui, dar Praz asta...

920930717928342
Daniel Duhalm  •  05 Ianuarie 2016, 17:47

cine crezi ca l-a sapat pe Mou?? si la Madrid si la Chelsea...aceleasi magarii de-ale jucatorilor exorbitant de bine platiti...si acolo si aici s-a instalat automultumirea...masinile din ce in ce mai scumpe si mofturile jucatoarilor in tabloide...rezultatele se vad ...

mr.ban
mr.ban  •  05 Ianuarie 2016, 12:22

De ce lumea nu vrea sa invete din istoria lui Manchester United, respectiv a lui Alex Ferguson nu o sa inteleg niciodata. 5 ani i-a trebuit sa ia titlul in Anglia. 5! In ziua de azi, asa ceva ar fi considerata o aberatie in randul patronilor de club. Adu un antrenor care a dovedit de atatea si atatea ori ca e bun si lasa-l sa faca treaba acolo, sustine-l 100% si ajuta-l cu tot ceea ce iti cere. Nimeni nu vrea sa inteleaga ca Roma nu se face peste noapte. Eu inteleg ca esti om de afaceri si ca nu vrei sa pierzi bani dar cand iti iei angajamentul sa finantezi o echipa de fotbal, trebuie sa iei in considerare TOATE aspectele, nu numai partea financiara si venitul adus. Unde ar fi ajuns Ferguson daca patronul lui s-ar fi comportat la fel ca toti cei din ziua de azi?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează