INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII

Paradoxul Euro 2020! România nu s-a calificat, dar a aflat adversarele din grupe » Pe cine trebuie să batem ca să ajungem acolo + grupa horror

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 17:56 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 00:15

Surpriză înainte de tragerea la sorți a barajului pentru Euro 2020. După ultimele 10 meciuri din preliminarii, România știe două dintre adversarele pe care le va avea la turneul final, dacă va reuși să câștige două meciuri de foc în martie.

  • Sediul UEFA de la Nyon va găzdui vineri, de la ora 13:00 (live pe gsp.ro și pe ProTV), tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor, unde România a prins ultimul loc
  • Pe 30 noiembrie, de la ora 19:00, la Romexpo, în București, va avea loc tragerea la sorți a grupelor turneului final.

20 de echipe calificate direct

Țara Galilor a smuls ultimul bilet pus pe masă din preliminarii pentru Euro 2020. Britanicii au trecut de Ungaria cu 2-0 și le vor însoți la turneul final pe Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveția, Danemarca, Croația, Spania, Suedia, Polonia, Austria, Franța, Turcia, Belgia, Rusia, Italia și Finlanda.

Știm deja cu cine putem juca la Euro

Tot marți s-au stabilit și urnele de la turneul final. Marea surpriză este Ucraina lui Andrei Shevchenko, care a prins ultimul loc în prima urnă. De partea cealaltă, Portugalia a prins abia urna a treia și riscă să aibă o grupă de foc la Euro.

Urna 1Urna 2Urna 3Urna 4 
BelgiaFranțaPortugaliaȚara Galilor 
ItaliaPoloniaTurciaFinlanda 
AngliaElvețiaDanemarcacâștigătoare baraj 
GermaniaCroațiaAustriacâștigătoare baraj 
SpaniaOlandaSuediacâștigătoare baraj 
UcrainaRusiaCehiacâștigătoare baraj 

Deși nu s-a calificat încă, iar tragerea la sorți nu a avut loc, România știe deja două dintre cele trei echipe pe care le-ar putea întâlni la Euro! „Tricolorii” ar evolua în grupa C, alături de Olanda și Ucraina!

De ce? România și Olanda sunt gazdele grupei și ar fi automat repartizate împreună. Apoi, 4 dintre capii de serie știu deja în ce grupe vor evolua, fiind tot gazde. Una dintre celelalte două grupe rămase este găzduită de Rusia, formație pe care Ucraina nu o poate întâlni din cauza conflictelor politice. Astfel, formația vecină a ajuns în grupa noastră.

Singura echipă care lipsește ar veni din urna 3, adică una dintre Portugalia, Turcia, Austria, Suedia sau Cehia.

Cum arată configurația parțială a grupelor

Grupa AGrupa BGrupa CGrupa DGrupa EGrupa F 
Italia*BelgiaUcrainaAnglia*Spania*Germania* 
 Danemarca*Olanda*    
 Rusia*     

Cum se califică România și ce adversare trebuie să învingă

Ultimele participante se vor califica prin intermediul barajelor din Nations League. Vor evolua 16 formații, care se vor lupta pentru ultimele patru locuri. Fiecare ligă va avea propriul baraj cu patru echipe, care se vor înfrunta în sistemul semifinale-finală. 

România a ratat calificarea directă, dar va intra în urne vineri, când își va afla adversarele de la baraj. Există două variante: barajul din Liga A a Ligii Națiunilor sau cel din Liga C. Ce adversare putem avea în ambele scenarii:

  • LIGA C: 
    Semifinală: jucăm în deplasare cu Scoția
    Finală: jucăm acasă sau în deplasare cu învingătoarea dintre Norvegia și Serbia
  • LIGA A:
    Semifinală: jucăm în deplasare cu Islanda
    Finală: jucăm acasă sau în deplasare cu una dintre Ungaria, Bulgaria și Israel

Meciurile de baraj sunt programate pe 26 martie (semifinalele) și pe 31 martie (finalele).

Rezultatele meciurilor de marți:

Belgia - Cipru 6-1

San Marino - Rusia 0-5

Scoția - Kazakhstan 3-1

Macedonia de Nord - Israel 1-0

Letonia - Austria 1-0

Polonia - Slovenia 3-2

Germania - Irlanda de Nord 6-1

Olanda - Estonia 5-0

Slovacia - Azerbaijan 2-0

Țara Galilor - Ungaria 2-0

VEZI ȘI:

PLAY-OFF EURO 2020 // Ce urmează pentru România după finalul preliminariilor » Cu cine ne duelăm pentru un loc la EURO 2020 + când e tragerea la sorți

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
gintonic
gintonic  •  20 Noiembrie 2019, 13:16
Postat de mal. pe 20 Noiembrie 2019, 11:20

A fost o vreme când ne-am calificat la turneu final CM de 16 echipe din toată lumea (Mexico, 1970)... Acum nu ne putem califica la turneu final CE de 24 de echipe... Lume multă, oameni puțini!

Asa este!... o mica remarca insa: in Europa era URSS, Yugoslavia, Cehoslovacia care cuprindeau cateva tari puternice de acum (Croatia, Serbia, Bosnia, Muntenegru, Rusia, Ucraina, Cehia, Slovacia)

spartcapus
spartcapus  •  20 Noiembrie 2019, 12:50

Mai bine sa nu ne calificam la acest baraj hilar! Ne-am scuti singuri de inca trei umilinte penibile chiar pe NA, din nou in fata unor copii dezamagiti de cea mai slaba generatie din istoria fotbalului romanesc! Generatia "vedetelor" mechedonilor! Parca-l si vad pe Radoi (finul), explicand cum de le-a dat Shevcenko vreo 5!

aius
aius  •  20 Noiembrie 2019, 11:28

Schimbati draq poza, ati pus-o cu handbalul !:)))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează