INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

EXCLUSIV Maradona și drogurile, un tango cu năbădăi: „Putea intra cu un avion plin cu cocaină la Napoli! Carabinierii se puneau în genunchi"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2020 19:22 / Actualizat miercuri, 25 noiembrie 2020 22:33

Unul dintre giganții fotbalului, Diego Maradona a murit astăzi, la 60 de ani. Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, într-o luptă constantă cu Pele și, mai nou, Messi și Cristiano Ronaldo, Diego a fost tras în jos în multe momente din cauza problemelor sale cu drogurile.

Giovanni Becali, fostul agent, care are legături importante în lumea fotbalului din Italia, a vorbit la „Prietenii lui Ovidiu” despre cum era privit Maradona în Italia, mai ales la Napoli, și cât de ușor îi era să își întrețină viciul teribil.

- Giovanni, tu ai trăit la Napoli. 
- Eu am prins anii când Maradona dacă voia să intre cu avionul plin de droguri intra cu un avion plin de droguri la Napoli! Am stat acolo și știu foarte bine. Acolo orice comandant și orice carabinier când îl vedeau pe Maradona se închinau și se puneau în genunchi să-l primească. A fost peste Messi și Pele.

- E jucătorul care ți-a plăcut cel mai mult?
- Eu cred că Maradona e mai mare decât Messi și decât Pele! A fost tinerețea mea. "La mano de Dios". E mâna lui Dumnezeu! Mai spune-mi alt jucător... Un jucător incredibil! Napoli era orașul lui. El are probleme cu fiscul italian, vine în Italia cu ceasuri de 100.000 pe mână și nu-l deranjează nimeni. Și Sophia Loren, pentru o sumă infinit de mică, a făcut două luni de pușcărie. Îi cântau câte 200 de oameni serenade seara la fereastră. Pușcăria era în oraș.

- Italienii îl iubeau fantastic.
- Lumea e nebună cu fotbalul la Napoli. Am trăit acolo și am stat pe stradă. Mai vindeam un ceas, mai vindeam o una-alta. Și Îi mulțumesc lui Dumnezeu că n-am intrat în altele. Când a jucat Steaua acum 10 ani cu Napoli, pe ei i-a așteptat un singur jurnalist, pe mine 30! Au fost domnul Hrebenciuc, domnul Păunescu, puteți să-i întrebați. 30 de napoletani m-au luat și m-au dus la restaurant. La cel mai mare restaurant.

Maradona, suspendat de două ori pentru dopaj

Maradona a cochetat constant cu substanțele interzise. A acumulat în total aproape 3 ani de suspendare din cauza problemelor. Prima suspendare a venit în 1991, când a fost testat pozitiv cu cocaina, pe vremea când evolua pentru Napoli. Apoi, chiar la Mondialul din 1994, Diego a ratat confruntarea cu România, fiind testat pozitiv în faza grupelor cu efedrină, substanță interzisă. Michel d'Hooghe, doctor și membru în Comitetul Executiv al FIFA, spunea: „Cred că a luat un cocktail de droguri, pentru că cele 5 substanțe identificate nu se găsesc într-un singur medicament”. 

În 1991, Maradona a fost arestat în Argentina pentru posesie de droguri, dar și pentru distribuirea lor. A fost o operațiune amplă, iar Diego a fost judecat atât în Italia, cât acasă. În cele din urmă, s-a ales cu o condamnare la 14 luni de închisoare cu suspendare.

A murit Maradona. Un gigant al fotbalului

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Gabi Balint, amintirile sale de la România-Argentina: "Maradona a fost un idol pentru mine! Dansa cu mingea"

„Maradona din Carpați” șocat de vestea morții lui Diego Maradona » Gică Hagi: „Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
161433625322879
Serban Ion  •  26 Noiembrie 2020, 10:24
Postat de sefutau. pe 26 Noiembrie 2020, 02:01

sa intelegem ca Muta a fost suspendata degeaba ,aia or fi niste prosti de la UEFA!?:))

***?Iti explica lumea cum sta treaba cu cocaina si tu persisti in prostia ta? Ai consumat vreodata cocaina sa simti efectele? Efectul(unul din multe altele)acela energizant dureaza intre 12 si 24 ore in functie de cantitatea consumata si de capacitatea organismului de a procesa substanta respectiva..Este asemanator cu consumul de alcool dar la o scara mult mai mare..Maradona nu se droga inaintea meciurilor ci dupa meciuri asa cum a declarat mereu.Terminati cu tampeniile ca a fost bun datorita drogurilor..Chiar el a spus ca daca nu se droga ar fi fost si mai bun..Si eu mai adaug ca daca nu avea acea accidentare de la Barcelona care i a redus cu 30%mobilitatea gleznei stangi si fara droguri ar fi fost de 10 ori mai bun ptr ca ar fi jucat lejer pana la 50 de ani umilindu si toti adversarii..Nici un fotbalist nu este mai mare si mai iubit decat MARADONA.El a fost geniul cu har ceilalti sunt doar super fotbalisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sefutau.
sefutau.  •  26 Noiembrie 2020, 02:01
Postat de ekneb pe 26 Noiembrie 2020, 01:50

Cocaina nu ajuta corpul uman deloc din punct de vedere sportiv!!!! Din contra, are efecte nocive. Daca Maradona nu se droga, in mod cert, el din punct de vedere fizic ar fi fost mai puternic, apropo.... Mutu a fost si el prins cu cocaina, si nu s a pus problema cum ca el ar fi avut ceva de castigat din punct de vedere sportiv, din consumul de cocaina, si Mutu si Maradona ar fi fost fotbalisti mai buni de nu consumau cocaina.

sa intelegem ca Muta a fost suspendata degeaba ,aia or fi niste prosti de la UEFA!?:))

sefutau.
sefutau.  •  26 Noiembrie 2020, 01:58
Postat de ekneb pe 26 Noiembrie 2020, 01:50

Cocaina nu ajuta corpul uman deloc din punct de vedere sportiv!!!! Din contra, are efecte nocive. Daca Maradona nu se droga, in mod cert, el din punct de vedere fizic ar fi fost mai puternic, apropo.... Mutu a fost si el prins cu cocaina, si nu s a pus problema cum ca el ar fi avut ceva de castigat din punct de vedere sportiv, din consumul de cocaina, si Mutu si Maradona ar fi fost fotbalisti mai buni de nu consumau cocaina.

pe termen lung da ,pe termen scurt fugi ca *** 12 ore ,ba ,ma lasi !?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează