INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AS MONACO

Fabrica de bani Monaco » Câte sute de milioane au încasat francezii anul acesta

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 07 august 2018 11:57

Monegascii îl vor ceda și pe Keita Balde, lui Inter Milano, pentru 30 de milioane E. Al 8-lea jucător vândut în această vară.

AS Monaco rămâne un veritabil furnizor de jucători de top pentru marile puteri ale Europei. Și face bani frumoși din transferuri! Dacă anul trecut pe vremea asta vindea de 199,5 milioane E, în condițiile în care Kylian Mbappe era doar împrumutat lui PSG!, în această vară a depășit deja suma respectivă.

339 milioane cu banii pe Mbappe

Keita Balde, pe care Gazzetta dello Sport îl dă ca sigur la Inter, e al 8-lea jucător de care se desparte. Iar cu cele 30 de milioane pe care le va încasa - exact cât îi plătise lui Lazio în 2017, ca să-l ia - se fac în total 204,6 milioane. Dacă mai punem la socoteală și cele 135 de milioane pe care PSG le-a virat recent în contul lui Mbappe, sunt nu mai puțin de 339 de milioane!

Lemar, perla coroanei

În acest mercato estivalul, grosul banilor a venit din transferul lui Thomas Lemar la Atletico Madrid: 70 de milioane de euro! Liverpool le-a dat monegascilor 45 de milioane pentru Fabinho, iar pe Terence Kongolo au încasat 20 de milioane de la Huddersfield. Cel mai ieftin jucător vândut: internaționalul portughez Joao Moutinho, lui Wolverhampton, în schimbul a doar 5,6 milioane de euro. 

108.600.000 €, cu plus, e bilanțul lui Monaco în acest mercato estival, în condițiile în care a vândt de 204,6 milioane și a făcut achiziții de 96 de milioane

30.000.000 €e cea mai scumpă dintre cele 8 achiziții făcută de monegasci în această vară: internaționalul rus Aleksandr Golovin, de la ȚSKA Moscova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează