INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fanii lui Real Madrid au scandat sloganuri fasciste la meciul cu Osasuna

Articol de GSP - Publicat luni, 19 ianuarie 2009 00:00

Un grup de suporteri ai formaţiei Real Madrid a scandat mai multe sloganuri fasciste la meciul de duminică împotriva lui Osasuna, scor 3-1, potrivit arbitrului întâlnirii din Primera Division, informează Reuters.

Arbitrul Alfonso Perez Burrull a scris în raportul de meci că o parte dintre suporterii lui Real din spatele uneia dintre porţi a afişat bannere cu "simbolistică extremistă sau radicală". El a mai notat că aceştia au avut scandări în care se vorbea despre camere de gazare, moartea fanilor lui Osasuna şi au avut mai multe gesturi de "natură fascistă".

Real Madrid, care a învins cu 3-1 în meciul de duminică, a avut în trecut probleme provocate de o parte radicală a galeriei, cunoscută sub numele de "Ultra Sur".

Clubul spaniol a fost amendat cu 9.780 de euro în urma unei probe video în care se observa comportamentul fanilor la adresa fanilor de culoare ai clubului Bayer Leverkusen, în 2004, într-o partidă din Liga Campionilor.

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) va analiza incidentul petrecut duminică şi Real riscă o nouă sancţiune.

Sursă: NewsIn

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
 •  19 Ianuarie 2009, 15:23

robert aia e denumirea catalana e acelei formatiuni...mie nu-mi place catalana

 •  19 Ianuarie 2009, 15:14

Daca a fost vorba de sloganuri FASCISTE, de ce dumnezeu ati pus o poza cu galeria lui Real Madrid in care erau si negrii? Amatorilor!

 •  19 Ianuarie 2009, 14:22

Atunci cand ameninti pe cineva cu moartea, mi se pare normal ca asa ceva sa cada sub incidenta legii. Insa nu inteleg de ce ar trebui interzisa simpatia unora pentru miscarile de extrema-dreapta sau extrema-stanga. La fel ar trebui interzise si campaniile electorale, caci in cadrul lor se procedeaza aproape la fel, indiferent ca-s liberali sau democrati.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează