INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ferguson: "Giggs rămîne cel mai bun"

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2009 00:00

Antrenorul lui Manchester United, Alex Ferguson, e de părere că Ryan Giggs rămîne cel mai bun fotbalist pe care l-a dat Premier League.

Fostul internaţional galez, care va împlini 36 de ani în noiembrie, continuă să fie unul dintre stîlpii de rezistenţă ai lui United şi a demonstrat pe parcursul sezonului că aportul său poate influenţa decisiv rezultatele diavolilor.

Giggs are la activ 11 titluri de campion cu Manchester, după debutul său din martie 1991, şi mai are nevoie de un singur gol pentru a deveni al 17-lea fotbalist care înscrie peste 100 de goluri în prima ligă engleză.

Acestea sunt doar cîteva dintre motivele pentru care Ferguson consideră că nimeni nu îl va putea egala pe deţinătorul titlului de jucător al anului 2009 PFA (Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti). "Niciun alt jucător nu l-ar putea egala pe Giggs în privinţa realizărilor şi a influenţei asupra fotbalului modern", spune scoţianul.

"Avem mulţi fotbalişti de clasă în ligă, - şi probabil că mulţi au reuşit să aibă un impact mai mare decît Giggs - însă nu există niciun fotbalist care să fi egalat longevitatea şi rezistenţa sa la un nivel atît de înalt", a continuat managerul lui United.

"Este aici de cînd a început liga în noul format. Cred că suntem nevoiţi să recunoaştem că Ryan e cel mai bun", a declarat Ferguson.

Postul de mijlocaş central

Giggs a marcat cel de-al 150-lea gol pentru United împotriva lui Wolfsburg, în Liga Campionilor, săptămîna trecută, păstrînd şi recordul absolut de prezenţe în tricoul lui Manchester (814), o performanţă greu de atins de vreun alt fotbalist al diavolilor.

Adaptabilitatea sa şi forma fizică de invidiat l-au ajutat să rămînă în top pînă acum, iar acestea i-au permis lui Ferguson să se bazeze în continuare pe serviciile sale.

Giggs a cîştigat primul titlu de jucător al anului în viziunea PFA în principal pentru prestaţiile sale ca mijlocaş central, însă începutul acestui sezon l-a găsit ocupîndu-şi poziţia care l-a făcut celebru, aceea de mijlocaş de bandă stîngă, post pe care l-a ocupat aproape întreaga carieră.

Polivalenţa sa la mijlocul terenului se va dovedi probabil folositoare managerului scoţian pe parcursul sezonului.
"Ne-am putut folosi de talentul său de bandă în ultimele meciuri datorită formei fizice excelente în care se află. Este abia începutul sezonului, aşa că îl aşteaptă multe curse pe banda stîngă, unde va putea face ravagii. Cred însă că spre sfîrşitul sezonului îl voi retrage la postul de mijlocaş central, unde pasele sale se vor dovedi decisive jocului nostru", a încheiat managerul Ferguson.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
 •  18 Octombrie 2009, 22:45

Jos palaria pentru un jucator precum Giggs!

 •  06 Octombrie 2009, 18:09

E diferenta intre "jucatori de fotbal" si "fotbalisti". Majoritatea sunt jucatori de fotbal. Ryan Giggs a demonstrat si demonstreaza in continuare ca el este fotbalist. Respect! keep walking..

 •  06 Octombrie 2009, 18:03

Piesa de jucator,l-am admirat intodeauna,desi joaca la ManUre...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează