INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

FIFA vrea să revoluționeze arbitrajul » Wenger dezvăluie ce schimbare e luată în calcul

Arsene Wenger // FOTO: Imago
Arsene Wenger // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021 08:41 / Actualizat miercuri, 13 octombrie 2021 09:34

Arsene Wenger a dezvăluit ce schimbări importante s-ar putea întâmpla în scurt timp în fotbal.

Francezul (71 de ani) are 22 de ani petrecuți ca manager la Arsenal și este din 2019 director de dezvoltare globală la FIFA. Prezent la o conferință în Paris, Wenger a dezvăluit că ofsaidul ar putea fi automatizat începând din 2022.

Arsene Wenger dezvăluie cum poate fi revoluționat fotbalul: „Ofsaidul poate fi automatizat”

„Sunt mari șanse ca ofsaidul să fie automatizat din 2022. Sunt obligat să țin totul secret, dar va fi următoarea mare revoluție în arbitraj”, a spus Wenger, potrivit Mundo Deportivo.

Spaniolii scriu că cei de la FIFA au venit cu această idee în iunie 2020, când anunțau că iau în considerare să „folosească tehnologie semiautomatizată pentru a semnaliza când un fotbalist e în afara jocului”.

Astfel, proiectul ar putea fi implementat la Campionatul Mondial din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022).

Scandal după finala Ligii Națiunilor

Franța a învins-o pe Spania, scor 2-1, în finala Ligii Națiunilor, la capătul unui meci încheiat cu o controversă uriașă.

Golul decisiv, reușit de Kylian Mbappe în minutul 80, a fost precedat de un posibil ofsaid.  VAR-ul a confirmat reușita, dar n-a arătat apoi grafica pe baza căreia a luat decizia, așa cum se întâmplă în mod normal.  Singura reluare oferită de televiziuni lasă impresia că Mbappe s-a aflat într-o poziție neregulamentară.

FIFA vrea să revoluționeze arbitrajul » Wenger dezvăluie ce schimbare e luată în calcul

„Noi am stat bine în linie, iar Mbappe era în afara jocului. Dar arbitrul ne-a zis că Eric Garcia a vrut să joace mingea și a atins-o, astfel că se anulează ofsaidul. Dar nu era logică! Trebuie să vrei să joci mingea. Eric a vrut s-o oprească, nu o controlează”, a dezvăluit Sergio Busquets, potrivit Mundo Deportivo.

„Eu fac alunecare, ating mingea, iar Mbappe este în afara jocului. Arbitrul spune că am intenția de a juca mingea. Mi-a spus că trebuia să mă îndepărtez și să-l las pe Mbappe să joace minge. A fost ofsaid clar. Ce să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să fugă? Aparent așa e regula. Cred că asta doare cel mai tare, un fundaș nu se îndepărta de minge niciodată”, a spus Eric Garcia, citat de Marca.

VIDEO Gavi, debut la 17 ani pentru naționala Spaniei

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Cristiano Ronaldo, mesaj după hat-trick-ul din preliminariile Campionatului Mondial: „O nouă noapte istorică”

Din nou scandal la Anglia - Ungaria! » Bătaie pe Wembley: maghiarii i-au forțat pe polițiști să se retragă în stadion, după îngenuncherea contra rasismului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Octombrie 2021, 19:33
Postat de teddyw pe 13 Octombrie 2021, 12:33

cu regulile de acum 10 ani, fundasul nici nu ar mai fi apucat sa atinga mingea, tusierul ar fi fost cu steagul sus in prima faza cind Mbape era o jumatate de metru in offside....

Cu regulile de acum 10 ani nu ar fi fost offside nici dacă mingea doar ștergea un adversar.

teddyw
teddyw  •  13 Octombrie 2021, 12:33
Postat de fc_bucurii pe 13 Octombrie 2021, 12:17

Nu, sunt din categoria celor care cunosc regulamentul.

cu regulile de acum 10 ani, fundasul nici nu ar mai fi apucat sa atinga mingea, tusierul ar fi fost cu steagul sus in prima faza cind Mbape era o jumatate de metru in offside....

teddyw
teddyw  •  13 Octombrie 2021, 12:22

atingere o coacaza! offside-ul se considera in momentul pasei....cind Mbappe era clar in afara jocului.... ca a atins mingea ulterior si fundasul, nu e relevant, e faza a doua...in prima, atacantul a avut un avantaj ilegal.... specialistii lui peste....totul facut sa cistige francezii... si in prima repriza au avut francezii vreo doua offside-uri nesemnalizate de tusier....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează