INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROIECT

FIFA susține din umbră competiția de elită care ignoră România! Cine participă + premii de 5 miliarde

Noua competiție, numită de englezi ”European Premier League”, ar fi o concurentă puternică pentru Liga Campionilor.
Noua competiție, numită de englezi ”European Premier League”, ar fi o concurentă puternică pentru Liga Campionilor.

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2020 19:25 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 19:28

Noua competiție, numită de englezi ”European Premier League”, ar fi o concurentă puternică pentru Liga Campionilor, dar fără echipe din România. 

FIFA și banca JP Morgan sunt în spatele competiției. Vor să o lanseze în 2022 numai cu echipe din Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța.

După ce UEFA a anunțat că va scădea premiile pentru Champions și Europa League în următorii cinci ani, informând federațiile membre că a pierdut 563 de milioane de euro din cauza pandemiei coronavirus (s-au redus veniturile din drepturile TV și sponsorizări), o altă amenințare se profilează la orizont pentru cupele continentale.

Potrivit Sky News, un alt plan pentru o Super Ligă a Europei, un "European Premier League" și mai închis decât proiectul precedent. Echipele din România sunt interzise, competiția fiind dedicată în exclusivitate celor mai puternice cinci campionate: Anglia, Italia, Spania, Germania și Franța.

Ar fi o competiție cu 18 formații, susținută din umbră de FIFA și care ar beneficia de sprijinul financiar al băncii JP Morgan. 5 miliarde de euro, câștigătorii urmând să primească an de an bonusuri de sute de milioane!

12 cluburiar fi început deja negocierile pentru participarea la această întrecere care ar concura Liga Campionilor începând din 2022 (inclusiv Liverpool și Man. United). Din Anglia, ar fi printre candidate și Arsenal, Chelsea, Man. City și Tottenham

România, interzisă și în Europa League

Europa League va suferi modificări importante din sezonul viitor, România va fi scoasă din calcule! În a doua competiție a Europei se vor califica doar echipe care vin din primele 15 ligi ale continentului. Din Liga 1, singura care poate ajunge în Europa League e campioana României. Cu o condiție însă, să fie eliminată din competiție după turul I al preliminariilor. Altfel, va fi trimisă în Conference League, liga a treia europeană!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Un ministru cere arestarea imediată a lui Robinho: „La închisoare cu el! Niciun violator nu trebuie aplaudat”

Real Madrid. Karim Benzema, mirosit de un adversar în timpul meciului: „L-am întrebat ce parfum folosește”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (24)
kordell
kordell  •  20 Octombrie 2020, 22:10

iar va bagati in seama aiurea .

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  20 Octombrie 2020, 21:52

Ăștia care vor forma super liga baga bani, nu *** zilnic la Ioana baliverne, toata ziua numai povesti cu toți deștepții de zici ca i super campionat la noi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  20 Octombrie 2020, 21:47

Aoleu....si Gigi ce va face ?? Tocmai el care viseaza de cand s-a apucat de fotbal numai la banii de la Uefa !! Asta i-a pus capac si singura solutie este van

Vezi toate comentariile (24)
Comentează