INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI

Finala ideală: Barcelona - Real, pe 20 aprilie » După 21 de ani

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 03 februarie 2011 20:29

Ultima dată cînd cele două rivale s-au întîlnit în ultimul act a fost în aprilie 1990. Atunci, au triumfat catalanii

Spaniolii îşi freacă mîinile cu mare satisfacţie: au parte de cea mai frumoasă finală de Cupă posibilă. Pe 20 aprilie, pe un stadion de determinat ("Mestalla" sau chiar "Camp Nou" ori "Bernabeu"), cu trofeul pe masă vor juca FC Barcelona şi Real Madrid.

De 21 de ani e aşteptată o asemenea confruntare. Precedenta a avut loc pe 5 aprilie 1990, pe "Mestalla", unde catalanii s-au impus cu 2-0, goluri Amor şi Salinas. În istoria întrecerii, cei doi granzi s-au mai confruntat de 5 ori în finală, ultimele trei fiind "blaugrana". Barcelonezii au cele mai multe Cupe, 25, în timp ce madrilenii mizează pe 17. De tot atîţia ani n-au mai cîştigat-o.

De imensul interes pe care-l va produce duelul va profita şi federaţia iberică. Se estimează că un ultim act Barca - Real va aduce forului din Madrid, din drepturi de exploatare, nu mai puţin de 15 milioane de euro.


4 El Clasico într-o lună?
Luna aprilie ar putea plină de şocuri Barca - Real. Pe lîngă finala Cupei, din 20, cele două se vor confrunta şi în campionat, pe 17, în "Bernabeu". În plus, nu-i exclus să se mai confrunte în "sferturile" Ligii, din 5/6 şi 12/13 aprilie. Adversarii din "optimi" sînt Arsenal, respectiv Lyon. În august este asigurată încă o "dublă", în Supercupa Spaniei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează