INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - NOTTINGHAM FORREST 2-0

FOTO EMOȚIONANT! Lacrimi și aplauze la despărțirea lui Cesc Fabregas de Chelsea » Cifrele fabuloase atinse în Anglia + semnează azi cu noua echipă

FOTO: Reuters +9   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 11:06

Cesc Fabregas, 31 de ani, a avut parte de un adio emoționant în fața fanilor de pe Stamford Bridge chiar dacă a ratat un penalty în meciul Chelsea - Nottingham Forest 2-0 din Cupa Angliei. Managerul Managerul Sarri i-a oferit un standing ovation, iar Henry îl așteaptă la Monaco să-l salveze. 

Aventura engleză s-a încheiat sâmbătă cu o victorie și o calificare în "16"-imile Cupei pentru Cesc Fabregas. Mijlocașul spaniol de 31 de ani a plâns la ultima apariție în tricoul lui Chelsea, amărăciunea fiind sporită de penaltyul ratat în minutul 30 al partidei cu Nottingham Forest (2-0), la care Costel Pantilimon nu a fost în lot.

Lacrimile l-au copleșit pe căpitan în momentul schimbării cu Kante, în minutul 85, și al predării banderolei lui David Luiz. Managerul Sarri l-a îmbrățișat, iar 40.000 de fani l-au aplaudat în picioare pe "Stamford Bridge".

"Un jucător unic"

"Peste 500 de meciuri în fotbalul englez, ce jucător unic! Cesc are o atenție incredibilă și viziune în teren. Un jucător de top, foarte special", l-a lăudat "secundul" Carlo Cudicini.

Fabregas rămâne în istoria Premier și cu recordul de cel mai rapid jucător ajuns la 100 de assisturi (în 293 de partide), depășindu-l pe Giggs cu 74 de jocuri, și cu locul secund în clasamentul all-time al pasatorilor decisivi în cele 350 de prezențe în campionat.

Ibericul, intrat în ultimele 6 luni de contract, a plecat liber și va fi prezentat azi de Monaco. Acolo îl așteaptă fostul său coleg de la Arsenal, Thierry Henry, pentru a-l ajuta în misiunea evitării retrogradării din Ligue 1.

2 ani și jumătate are contractul semnat pe Fabregas cu AS Monaco, care i-a oferit și o primă de instalae de 10 milioane de euro

22 de goluriși 57 de assisturi a dat Cesc în 198 de meciuri la Chelsea. În total, are 101 goluri și 149 de pase decisive în fotbalul englez

Vezi și: Florin Andone, după primul gol în Cupa Angliei: "A fost ziua perfectă, pentru mine a contat foarte mult"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează